Barion Pixel Skip to content
kvíz játékkártya

Fekete Péter kártyajáték – Süsü a Sárkány – Kvíz Játékkártya Kft.

990 Ft

Klasszikus Fekete Péter kártyajáték megújult köntösben a legkisebbeknek! A játékpszichológia szerint ez az egyik legkedvesebb Fekete Péter változat a magyar kártyapiacon.

A játékról többet is megtudhatsz lentebb a „Leírás” részben!

Kategória: Retro játékok
Életkor: 3+
Gyártó: Kvíz Játékkártya Kft.
Cikkszám: KJ01


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Fekete Péter kártyajáték – Süsü a Sárkány

Játékismertető:

A kártyapakli 33 kártyából áll, mely 16 db kártyapárt jelent plusz 1 db „Fekete Pétert”, ami ebben az esetben a fekete háromfejű sárkány kártyalap. A játékkal a régóta népszerű Fekete Péter kártyajátékot és hagyományos (felfordítós) memóriajátékot is lehet játszani!

Fekete Péter kártyajáték hivatalos játékszabály: Kezdéskor a kártyákat jól össze kell keverni és a játékosok között egyenlően szét kell osztani. Ha valamelyik játékos a kártyái között két azonos sarokjellel ellátott lapot talál, akkor ezeket lerakhatja. Ezután megkezdődik a „húzás“: akinek a legtöbb kártya maradt a kezében, attól a bal oldali szomszédja egy kártyát húz, tőle pedig a következő, és így tovább. Ha a játékosnak a húzott kártya másodpéldánya is a kezébe kerül, akkor ezt a két kártyát – amelyeknek sarokjelzése azonos – lerakja. Ez így megy tovább mindaddig, míg az egyik játékosnál a „Fekete Péter“ egyedül marad a kezében, így ő lesz a vesztes játékos.

 

A Fekete Péter játék által előhívott készségek és képességek:

erőadagolásfinommotorikaszem-kéz koordinációmemóriaszókincsfeladattudatkitartáskudarctűrésszabálykövetés

Három éves kor felett már meg lehet próbálni a kártyák kézben történő tartásának gyakorlását. Ez a felnőttek számára egyszerűnek tűnő feladat valójában fejlett finommotorikát és az ujjak jól összehangolt erőadagolását igényli, nem beszélve a folyamatos szem-kéz koordináció szükségességéről. A kezdeti időszakban ajánljuk a gyerekek számára kifejlesztett kártyatartó használatát, melyet a Kiegészítők között a játékpszichológia oldalán is megvásárolhatsz. A kártyapakli 16 különböző rajzolatú kártyát tartalmaz, melyek felismerése egyszerű formafelismerést igényel. A Fekete Péter és a Memóriajáték egyaránt előhívja a feladattudatot és a szabálykövetést, hiszen mindkét esetben a gyermeknek a játék szabályai alapján kell a következő lépését meghoznia. Ha esetleg vesztésre áll, önuralomra van szüksége, hogy bennmaradjon a játékban és ne adja fel. A kudarctűrés pedig az elvesztett játékkörök során kerül reflektorfénybe, amikor a szülő megfelelő kommunikációval sokat tud segíteni, hogy a gyermek feldolgozza az esetleges vereséget, és új játékkörbe is motiváltan bele tudjon kezdeni.

 

Tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A Fekete Péter típusú kártyajátékok széles kínálatából a Kvíz Játékkártya által gyártott Süsü a Sárkány a kiváló minőségű képeinek és retro jellegének köszönhetően került be a Retro játékok válogatásába. Ahogy a Fekete Péter játékoknál szokásos, minden kártya bal felső sarkában van egy kisméretű rajzolat is, hogy a kártyákat hagyományos módon kézben tartva is látható legyen, éppen milyen kártyáink vannak (ne kelljen mindig a közepét is megnézni). Ezek a sarokrajzok ideális méretűek, könnyen megkülönböztethetőek.

A kártyapakli egy teljes értékű memóriajátéknak is használható. Ebben az esetben a fekete háromfejű sárkány lapot tegyük félre, csak a 32 db további kártyára lesz szükségünk. Ezeket tegyük ki a játékosok elé hátlappal felfelé. A soron következő játékos felfordíthat két kártyát, ha két azonosat fordított, felveheti a kártyalapokat és újból ő következhet. A játékot az nyeri, aki a legtöbb párost tudta felvenni a játéktérről. A memóriajáték nehézségét könnyen szabályozhatjuk, ha csökkentjük a lapok számát, pl. kiveszünk 6 párost, így csak 10 párossal, azaz 20 kártyával játszunk. Utazáshoz is kiváló, nagyon kis helyen elfér.

A kártyajáték 32 lapja az MTVA licence alapján az eredeti bábmese jeleneteit tartalmazza.

Ha tetszett a Fekete Péter kártyajáték leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek10 × 6,5 × 1 cm
Életkor

3+

Gyártó

Kvíz Játékkártya Kft.

Kategória

Retro játékok

Anyagösszetétel

Papír/Karton

Játékidő

3-5 perc

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Fekete Péter kártyajáték – Süsü a Sárkány – Kvíz Játékkártya Kft.” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük