Barion Pixel Skip to content
viga játékok

Fa babacsalád – 6 db-os – Fakopáncs

(3 vásárlói vélemény)

5.790 Ft

Három generáció egy babakészletben. Gyermek, szülő és nagyszülő, indulhat a szerepjáték!

Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Fa babacsalád – 6 db-os

Játékismertető:

A Fakopáncs fa babacsalád 6 családtagból áll: két nagyszülő, két szülő és két gyerek. Minden figura textil ruhát kapott, kezük és lábuk pedig hajlítható. Viszonylag nagyméretű talpuknak köszönhetően könnyen felállíthatóak és nem borulnak el olyan hamar, mint más hasonló figurák. Az egyes bábuk jól megkülönböztethetőek, egyedi vonásokkal rendelkeznek, testük fa és fém alkatrészekből lett összeépítve. A játékot 3-6 éveseknek ajánljuk!

 

A fa babacsalád játék által előhívott készségek és képességek:

erőadagolásfinommotorikabeszédkészségszókincstestsémaegyüttműködésempátiafantáziakommunikáció

A kis játékfigurákkal való játék segíti a gyermek finommotorikus képességének fejlődését, a kezek és lábak mozgatása megfelelő erőadagolást kíván az ujjaktól, miközben fejlődik a taktilis érzékelés is. A hat figura egy kisebb családot alkot, így számtalan féle szerepjátékot lehet játszani velük (vendégség, ünneplős, gyógyítós, beszélgetős, stb), mely segíti a gyermek kommunikációs és együttműködő képességeinek trenírozását. A gyermek a fantáziáját használja a szerepjáték során, a sokféle esemény, szituáció eljátszása nemcsak a beszédkészség javulásához, de a szókincs bővüléséhez is hozzájárulhat. Kisebbekkel a testsémát, a test ismeretét is gyakorolhatjuk (mutasd meg a bal lábát). Mint általában a szerepjátékok, a babacsaláddal való játék is hozzájárul a gyermek empatikus képességeinek kibontakozásához, mely a későbbiekben elengedhetetlen a társadalomba való sikeres integrációhoz, megfelelő emberi kapcsolatok kialakításához.

 

Személyes tapasztalatok:

A babacsalád egy nagyon kedves játék, mely jól használható a gyermekek érzelemvilágának fejlesztéséhez. Eleinte érdemes egy-két szituációt, szerepjátékot eljátszanunk a gyermekkel, hogy később már önállóan is tudja használni őket és egyedül is tudjon „szerepjátékozni”. A figurák kifejezetten egyediek és jól azonosíthatóak, hosszabb használat során sem tapasztaltunk anyagfáradást. Kis helyen is tárolható vagy felállítva a gyermekpolcon is kedves látványt nyújt.

Ha tetszett a Fa babacsalád játék leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek6 × 12 × 3,5 cm
Gyártó

Viga Toys

Kategória

Szerepjátékok

Anyagösszetétel

Fa, Fém, Textil

Életkor

3+

Fa babacsalád – 6 db-os – Fakopáncs termékről 3 értékelés

  1. Anonim

  2. Varga Györgyi

  3. Zátonyi Andrea

    Nagyon aranyosak, jó ajándék a gyerekeknek.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük