Barion Pixel Skip to content
playgo játékok

Gombás toronyépítő – Playgo

(2 vásárlói vélemény)

3.690 Ft

Első igazán kihívásos építős élmények a legkisebbeknek!

Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Gombás toronyépítő játék

A játék tartalma:

  • 8 db egymásba illeszthető vödör
  • 1 db gomba háztető

 

Játékismertető:

A gombás toronyépítő egy szobai és fürdőjáték is egyben, lehet vele játszani a szőnyegen vagy akár pancsolás közben is. A nyolc darab vödörkét kétféleképpen lehet összeilleszteni, egyrészt egymásba helyezhetőek, másrészt megfordítva egymásra is pakolhatóak. Előbbi esetben egy gombaházat kapunk, utóbbi esetben egy nyolc emeletes torony építhető össze!

A játékot 1-3 éveseknek ajánljuk!

 

A Gombás toronyépítő játék által előhívott készségek és képességek:

finommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismeréskoncentrációsoralkotás, sorritmusfeladattudatkitartáskudarctűrésönbizalom

A vödrök egymásra vagy egymásba pakolása folyamatos szem-kéz koordinációt igényel a gyermektől, az összeillesztések pillanatában pedig óvatosan kell használnia a finommotorikus készségeit, hogy a vödörtorony el ne dőljön. Mivel a vödrök széle hullámos, ezért nem illenek össze bárhogyan, szinte minden esetben csavaró mozdulatra is szüksége van a gyermeknek, hogy a két vödör egymáshoz illeszkedjen. Minél magasabb a torony, annál jobban kell koncentrálnia, le ne döntse egy óvatlan mozdulattal. A kezdődő feladattudatot is próbára teszi a játék, egyrészt azzal, hogy el kell érnie a 8 emelet magasságot, másrészt, ha eldől a torony, akkor is újra próbálja az építkezést.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A játék minőségi műanyagból készült, nem tapasztaltunk gyártásból visszamaradt műanyag sörtéket vagy éles, karcoló éleket. Teljesen biztonságos fürdéshez is. A vödrökön kis lyukak is találhatóak, melyek biztosítják, hogy kifolyjon a maradék víz a vödör aljáról, ami érdekes tapasztalat is egyben a gyermeknek, ha újratölti a vödröcskét, kedvére tudja csorgatni a vizet a kádban.

A gyermek 1 éves kora körül megkezdődik a pakolgatós korszaka, amikor mindent megpróbál az eredeti helyéről kivenni és betenni valahova máshova. Ez a fajta késztetés sokféle tapasztalást ad számára, többek között rájön arra, hogy vannak kisebb és nagyobb, könnyebb és nehezebb tárgyak és csak a kisebb tárgyat lehet beletenni a nagyobba, fordítva nem. Ehhez a játékhoz először érdemes csak kétféle vödröt adni neki, egy nagyobbat és egy kisebbet, hogy megtapasztalhassa, melyiket tudja a másikba tenni, majd fokozatosan adni az egyre kisebb méretkülönbséggel rendelkező vödröket, ellenben hamar elveszítheti az érdeklődését, ha nem lesz sikerélménye és nem tud mit kezdeni a túl sok elemmel egyszerre.

A vödrök színeit meg lehet nevezni, ezzel gyakorolva a színfelismerést, lehet egymás mellé vízszintesen is pakolgatni őket és különböző sorozatokat alkotni belőlük.

Az egymásba pakolgatós időszak begyakorlása után érdemes csak az egymásra építést megpróbálni, hiszen itt már csak egy bizonyos vödröt tud  rátenni adott vödörre, a többi – a vödrök kialakítása miatt – nem illeszkedik rá. Két éves kor alatt a 8 emelet felépítése valóban nagy kihívást jelent, nem egyértelmű még ebben a korban, hogy melyik vödör után melyik következik, ekkor a színfelismerést lehet segítségül hívni és mondhatjuk a gyermeknek, hogy épp melyik színű vödörrel próbálkozzon.

A vödrök alján állatkák formái láthatóak, gyakorolhatjuk a gyermekkel az állatok felismerését is, megpróbálhatjuk leutánozni a hangjukat!

További tippek:

  • fürdés után érdemes lerázni a vödrökről a vizet, minimalizálva a vízkövesedés, gombásodás esélyét
  • egymásba pakolva a gombatetővel lefedve kis helyen is elfér, könnyen tárolható
  • akár strandra, homokozóba is vihetjük, könnyen tisztítható

Ha tetszett az Gombás toronyépítő játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek11,5 × 11,5 × 24,5 cm
Gyártó

Playgo

Anyagösszetétel

Műanyag

Kategória

Építős játékok

Életkor

1-3 éves kor

Gombás toronyépítő – Playgo termékről 2 értékelés

  1. Fehér Kavics Református Óvoda

  2. Ceglédi Júlia

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük