Barion Pixel Skip to content
viga játékok

Pötyi játék + Ki nevet a végén – Viga Toys

11.790 Ft

A „pötyi” típusú játékok talán legjobb ár/érték arányú példánya. Ráadásul egy „Ki nevet a végén?” játék is része a csomagnak!

Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Pötyi játék + Ki nevet a végén

Játékismertető:

A pötyi játék tartalma:

  • lyukacsos fa tábla, melynek hátoldalán Ki nevet a végén társasjáték van
  • 12 db kétoldalas kartonlap: figura ötletek a pötyizéshez
  • 4 db dobókocka
  • összesen 410 „pötyi” 9 különböző színben

A 400-nál is több pötyivel egy igazán méretes készletet kapunk, melybe ötletes módon egy ‘Ki nevet a végén’ társasjátékot is belecsempésztek. A játék egy fa dobozban érkezik egy karton borítással, mely a játék tartója is egyben. Középen kapott helyet a lyukacsos fa tábla, míg külön rekeszekben oldalt tárolhatjuk a különböző színű pötyiket.

A pötyik mérete meglehetősen kicsi, így ügyes finommotorikát igényel a kartonlapokon lévő alakzatok/képek kirakása. Éppen ezért első pötyis játéknak inkább a Djeco által gyártott verziót ajánljuk, ahol háttérlap is segíti a pötyik helyre illesztését. Ezt a nagy készletet 4 év fölöttiek tudják igazán kihasználni.

 

A pötyi játék által előhívott készségek és képességek:

erőadagolásfinommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismeréskoncentrációmintázat felismerésrész-egész látásmódsoralkotás, sorritmusszámfogalom számolásfantáziafeladattudat

A Viga Toys pötyi típusú játéka szuper lehetőséget biztosít a gyermekek számára a szem-kéz koordináció fejlesztésére. A sok-sok pötyi lyukba illesztése repetitív módon gyakoroltatja a gyermekkel az kézizmok erőadagolását. A játékhoz mellékelt kártyák tanulmányozása trenírozza a megfigyelő képességet és a rész-egész látásmódot egyaránt, miközben a minta pötyikkel történő elkészítése folymatos koncentrációt is igényel. A háttérben végig dolgozik a gyermek formafelismerő és mintázat felismerő képessége egyaránt.

 

Tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A játék mind minőségileg, mind mennyiségileg hozza a tőle elvártakat, a 400-nál is több pötyi már kellően nagy adag ahhoz, hogy ne fogyjunk ki a különböző színekből. A játék doboza bár méretes, vastagsága viszont csak 3 cm, így polcon állítva kis helyet foglal el. A feladatkártyák mellett természetesen a gyermek saját fantáziáját is használhatja, a pötyik segítségével sokféle alakzatot kirakhatunk. A játék segíti a mennyiségekkel kapcsolatos tapasztalatok fejlődését is. A gyermek hamar rájön, hogy a mintakártyákat úgy tudja lemásolni és pötyikből felépíteni, ha számolja a lyukakat és a távolságokat (pl. most felfele kell kettőt lépni, jobbra pedig hármat és oda kell egy sárgát rakni). Soralkotós játékot is játszhatunk számtalan módon: a pötyiket egyszerűen egymás mellé helyezhetjük színek szerint vagy szabályosan ismétlődő színminták szerint is. Rakhatjuk őket minden második lyukba, sormintákat készíthetünk vízszintesen, függőlegesen, de akár átlósan is. Fontos megemlíteni, hogy a táblába nem ragadnak bele a pötyik, azokat csak a gravitáció tartja a helyén, így a táblát felemelve kiszóródhatnak azok, a játékot csak vízszintes felületen tudjuk használni.

Ha tetszett a Pötyi beillesztős játék leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek40,5 × 27,5 × 3 cm
Gyártó

Viga Toys

Kategória

Okosító, iskolaelőkészítő játékok

Anyagösszetétel

Fa, Műanyag, Papír/Karton

Életkor

4+

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Pötyi játék + Ki nevet a végén – Viga Toys” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük