Barion Pixel Skip to content
djeco játékok

Little Cooperation társasjáték – Djeco

8.260 Ft

Versengés helyett együttműködésen, együttjátszáson alapuló társasjáték a Djeco kínálatából!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Little Cooperation társasjáték – Djeco

Játékismertető:

A Little Cooperation társasjáték a Djeco legkisebbeknek szánt játéksorozatának egyik legkedvesebb játéka. A Little játékokat már 2 és fél éves kortól lehet játszani és egészen 5 éves korig tartogatnak izgalmakat. A társasjáték azon játékok közé tartozik, melyek során a játékosok nem versengenek egymással, hanem egy közös célért együtt játszanak. Ebben a játékban sarkvidéki állatokat kell eljuttatnunk egy jégtábláról a biztonságos kunyhóhoz.

A doboz tartalma:

  • 4 db műanyag sarkvidéki állatfigura
  • 3 db karton játéktér
  • 6 db fa hídpillér
  • 1 db dobókocka

Hivatalos magyar nyelvű játékszabály letölthető –>itt<—

A játék elején mind a 4 állatot a kiinduló jégtáblára kell helyeznünk. A kockadobások alapján kell lépnünk, de sajnos előfordul, hogy „jégkockát” dobunk, ami azt jelenti, hogy leolvad a jéghíd egyik lába. A játék célja, hogy átjuttassuk mind a négy állatot a jéghíd túloldalára a kunyhóhoz, mielőtt a híd mind a 6 lába leolvad és elsüllyednek a játékosok.

 

A Little Cooperation társasjáték által előhívott készségek és képességek:

szem-kéz koordinációfinommotorikakoncentrációrész-egész látásmódegyüttműködésönbizalomkudarctűrésszabálykövetés

A játékosok együtt küzdenek azért, hogy az állatfigurákkal átérjenek a híd túlsó oldalára, így a Little Cooperation a versengés helyett az együttműködésre épít. Azért kell izgulnunk, hogy a másik játékos minél jobbat dobjon a kockával, mert így összességében gyorsabban haladunk a cél felé. „Jégkocka” dobása esetén el kell távolítanunk a híd egyik lábát, ami ügyes kézmozdulatokat és figyelmet igényel a gyerekektől, gyakran a szülők is besegíthetnek, hogy ne dőljön le a híd. Esetenként a hídon lévő bábuk áthelyezésére is szükség lehet, hogy a kivett hídláb után is megmaradjon a híd egyensúlya. Ez a lépés ügyes rész-egész látásmódot követel a gyermektől, megértheti, hogyan viselkedik a híd a bábuk súlya alatt.

Ebben a játékban a játékvesztés is mást jelent, mint egy hagyományos társasjáték esetében, hiszen itt együtt veszítünk, közös a „veszteségélmény”. A játék az alaposan kidolgozott szabályainak köszönhetően nagyon jól mérsékli a teljes kudarc lehetőségét, általában egy állatot sikerül átjuttatnunk a túloldalra, mire az egész híd összedőlne. Az olyan játékok valószínűsége, amikor egyetlen állatot sem tudunk megmenteni, nagyon alacsony.

 

Személyes tapasztalatok:

A társasjátékhoz a gyártótól megszokott minőségi, vastag, strapabíró kartonból készült tárolódoboz tartozik, így tartós, akár intézményi használatra is kiváló játékot kapunk.

A játék nagyon jól fenntartja a bölcsisek, kisovisok figyelmét, tapasztalataink alapján kifejezetten izgalmas, gyakran újrajátszható társasjáték, mely sokszor előkerül a gyerekpolcról.

A Djeco Little Cooperation társasjátéka egy igazán kedves játék, melynek segítségével megtapasztalhatják a gyerekek a közös célért való küzdés különleges élményét!

 

Rövid vizuális játékszabály bemutató a Djecotól:

 

Tudtad a Djecoról?

Djeco egy családi vállalkozás Franciaországban, melynek gyökerei az 1950-es évekre nyúlnak vissza. A cég anyáról fiúra szállt, mely a ’90-es években kapott igazán új lendületet, amikor Frédéric Michel Dalés megtervezett egy sor fejlesztő játékot, melyek formabontóak voltak és egyedi művészi jellegzetességekkel rendelkeztek az akkori játékpiacon. A Djeco azóta is a minőségi, összetéveszthetetlen designnal és esztétikummal rendelkező fejlesztő játékok műhelye, mely a 2000-es években megjelent kézműves készleteivel a kreatív és alkotó időtöltést is forradalmasította.

Neves grafikusok és illusztrátorok tervezik a termékeket, melyeknek sokszor már maga a csomagolása is gondosan tervezett, minőségi alapanyagokból készült, így strapabíró és időtálló is egyben. A Djeco mára meghódította az egész világot, számos országban – köztük hazánkban is – a minőségi, művészi igényességgel megtervezett, magával ragadó szín- és formavilágú játékok védjegyévé vált.

 

Ha tetszett a Little Cooperation játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

 

További információk

Tömeg1 kg
Méretek21,5 × 21,5 × 5 cm
Gyártó

Djeco

Kategória

Társasjátékok

Anyagösszetétel

Gumi, Műanyag, Papír/Karton

Játékidő

10-15 perc

Játékosok száma

2-4

Életkor

2-5 éves kor

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Little Cooperation társasjáték – Djeco” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük