Barion Pixel Skip to content
granna játékok

Gombászás az elvarázsolt erdőben – Granna

(4 vásárlói vélemény)

8.490 Ft

A Granna egyik legújabb társasjátéka, mely izgalmas kalandot kínál az egész családnak!

Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Gombászás az elvarázsolt erdőben

Játékismertető:

A doboz tartalma:

 • játéktábla
 • 18 állatzseton
 • boszorkányfigura
 • 4 kosár
 • dobókocka
 • 25 gomba
 • a boszorkánykunyhó elemei
 • állatfigurák
 • 4 bábu
 • játékszabály

A Gombászás az elvarázsolt erdőben társasjáték során a gyerekeknek gombákat kell gyűjteniük, melyek mindegyike pontot ér, ám vigyázni kell, mert vannak közöttük légyölő galócák is, melyek miatt pontlevonás jár. A dobókockával dobva kell előre lépegetni a játékmezőn, mely gombás mezőből, vagy valamilyen állatkás mezőből áll. A gombás mezőkön értelem szerűen gombákat lehet szerezni, míg az állatkás mezőkön valamilyen akciót kell végrehajtani (kosarat cserélni, gombát visszaadni, előre lépni, stb.).

Hatos dobásnál a játékos a boszorkány kunyhójába kerül, ahonnan csak 1-es, 3-as és 5-ös dobással lehet szabadulni. A játékot az nyeri, aki a legtöbb pontértékű gombát gyűjtötte, míg valaki végig nem ér a teljes játéktéren.

 

A Gombászás az elvarázsolt erdőben által előhívott készségek és képességek:

színfelismeréslogikaszámfogalomszámoláskésleltetéskudarctűrésönbizalomszabálykövetés

Mint általában a lépegetős, kockadobálós, feladatvégzős társasjátékok, a Granna gombagyűjtő társasjátéka is elősegíti a gyerekek logikus gondolkodását és számolással, mennyiségekkel kapcsolatos kompetenciájának erősödését. A táblás társasjáték trenírozza a gyermek szabálykövető attitűdét, míg a többi játékos játékának végigvárása, az ismételt sorra kerülés türelmes kivárása a késleltetés képességét fejleszti. Győzelem esetén a játék építi a gyermek önbizalmát, míg játékvesztés esetén a kudarctűrést teszi próbára.

 

Személyes tapasztalatok:

Vitathatatlan, hogy a társasjáték a Grannára jellemző odafigyeléssel lett megtervezve. A játékot már 4 éves kortól lehet játszani, ami bizony nem olyan gyakori a táblás, kockadobálós társasjátékok között. A Grannának így az volt a feladata, hogy a táblás társasjátékokra jellemző komplexitást és sokszínűséget leegyszerűsítse az óvodás, kisiskolás gyerekek számára. Szerintünk ez maradéktalanul sikerült, a végeredmény egy változatos, ám mégis kicsikre optimalizált családi társasjáték lett. A boszorkány kunyhója, mely a játéktéren kívüli „játéktér”, illetve a kezdéskor véletlenszerűen felállítandó gombasorrend (mely így minden játéknál egy új, egyedi játéktér létrehozását eredményezi) már olyan jellemzők, amiket a felnőtt táblás társasjátékokban figyelhetünk meg. A kis vödrökben a színes gombák gyűjtögetése, a játékhoz készített minőségi karton kiegészítők mind-mind egy profi játékra jellemző tervezés eredményei. A játékot 2-4 fő játszhatja, a játékidő pedig elérheti akár a 30 percet is.

 

Tudtad a Grannáról?

A Granna játékok szülőhazája Lengyelország. A harminc éves múltra visszatekintő lengyel cég a társasjátékok specialistája. Egyedi stílusával, neves grafikusok által készített illusztrációival összetéveszthetetlen megjelenést kölcsönöz a játékoknak. Az Európa-szerte ismert márka sikerességéhez hozzájárul, hogy nagy gondossággal fordítják le és adaptálják játékaikat (pl. versek, játékleírások fordítása) az adott országok számára.

A Játékpszichológia 100 játéka közé előszeretettel válogattuk be a lengyel cég óvodás korosztálynak szóló társasjátékait. Elsősorban a készségfejlesztésre fókuszáló koncepció (például az érzékszervekre ható társasjátékai), a részletes játékleírások, a strapabíró karton használata és a játékaik eredetisége, kedves, magával ragadó látványvilága emeli magas színvonalú társasjátékokká a Granna játékait.

 

Ha tetszett a Gombászás az elvarázsolt erdőben leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek26 × 26 × 8 cm
Gyártó

Granna

Kategória

Társasjátékok

Anyagösszetétel

Műanyag, Papír/Karton

Játékosok száma

2-4

Játékidő

20-30 perc

Életkor

4+

Gombászás az elvarázsolt erdőben – Granna termékről 4 értékelés

 1. Anonim

 2. Bárány Ildikó

 3. Névtelen

  Ötletes játék

 4. Nóra D.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük