Barion Pixel Skip to content
ravensburger játékok

Figurix társasjáték – Ravensburger

(3 vásárlói vélemény)

9.990 Ft

A népszerű Figurix a gyors forma- és színfelismerés játéka, számos készséget és képességet fejleszt!

Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Figurix társasjáték

Játékismertető:

A doboz tartalma:

 • 6 darab különböző játéktábla
 • 3 darab különböző dobókocka (gyűrűs, körös, figurás)
 • 36 műanyag korong 6 színben
 • játékszabály

A Ravensburger Figurix névre hallgató játéka az egyik legjobb társasjáték, mely kombinálja a színfelismerést, a formafelismerést és a gyorsaságot.

 

Figurix játékszabály:

Az előkészületek során minden játékosnak osszunk ki 6 darab egyféle színű korongot, a játékteret pedig a 6 darab játéklapból állítsuk össze egy összefüggő területté. A három kockával egyszerre kell dobni, a kockák együttesen mutatják meg, melyik ábrát kell keresni a játéktéren. Az egyik kocka a középső figurát azonosítja, a másik a háttér színét, a harmadik pedig a körgyűrű színét. Aki először képes megtalálni a három kocka kombinációjaként összeálló mezőt a játéktéren, az leteheti oda a korongját. Végül az nyer, aki elsőként megszabadul mind a 6 korongjától.

 

A Figurix játék által előhívott készségek és képességek:

reflexszem-kéz koordinációszínfelismeréskoncentrációmemóriamintázat felismerésrész-egész látásmódsoralkotás, sorritmuskudarctűrésönbizalom

A játék erősen épít a szín– és formafelismerésre, hiszen aki a leggyorsabban azonosítja a keresendő kombinációt, annak van a legnagyobb esélye gyors reflexszel odahelyeznie a saját korongját. A győzelem érdekében folyamatos koncentrációra van szükség, összpontosítani kell a figyelmet a három kockára és villámgyorsan értelmezni a látottakat. A játék során az emlékezetünket is tudjuk használni, hiszen a játéktér részleges memorizálása (akár csak néhány könnyebben megjegyezhető kombináció megjegyzése) segíthet a keresett színösszeállítás megtalálásában. Így egy-egy esetben akár emlékezetből is tudjuk, merre keressük a játéktéren a dobókockákkal kidobott kombinációt. A Figurix más társasjátékhoz hasonlóan győzelem esetén az önbizalom erősödéséhez járul hozzá, míg játékvesztés esetén a gyermek kudarctűrő képessége kerül megpróbáltatás alá.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A Figurix kiválóan trenírozza a rész-egész látásmódot, hiszen három komponensből kell összerakni a keresendő ábrát a játéktéren. Nagyon jó ötlet volt a gyártótól, hogy a játéktáblát nem kihajtható módon oldották meg, hanem egyszerűen 6 négyzetes kartonból kell összeállítani. Így minden alkalommal más összeillesztést választhatunk, teljesen véletlenszerűvé téve a játékteret, így amikor legközelebb elővesszük a játékot, egy teljesen más játékteret kapunk, nem tudunk a memóriánkra hagyatkozni és így megunni is nehezebb a játékot. Kisebb gyerekekkel a műanyag korongokkal önmagukban is játszhatunk szortírozósat, például szín szerint kupacokba válogatva azokat vagy színes sorozatokat, sormintákat alkotva belőlük.

A játékot 5 éves kortól ajánlja a gyártó, ám tapasztalataink szerint már 4 éves kortól is élvezetes tud lenni a gyerekek számára!

Ha tetszett a Figurix játék leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

 

További információk

Tömeg0,5 kg
Méretek37,5 × 27 × 5,5 cm
Életkor

5+

Gyártó

Ravensburger

Anyagösszetétel

Műanyag, Papír/Karton

Kategória

Sikerjátékok a közelmúltból

Játékosok száma

2-6

Játékidő

10-15 perc

Figurix társasjáték – Ravensburger termékről 3 értékelés

 1. Szabó Balázs

  Kifejezetten erdekes, es figyelmet kivano jatek

 2. Ildikó

 3. Katalin Horváth

  Fejlesztő és szórakoztató egyben.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük