Barion Pixel Skip to content
goki játékok

Búgócsiga játék – 21 cm – Goki

6.890 Ft

Egy búgócsigát nem is olyan egyszerű beindítani, ha azt szeretnénk, hogy jó sokáig forogjon, ám ez a talpas csiga kiváló választás a 6 év alattiaknak!

A játékról többet is megtudhatsz lentebb a “Leírás” részben!

Kategória: Retro játékok
Életkor: 1+ év
Gyártó: Goki
Cikkszám: GK53050


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Búgócsiga játék kétfunkciós talppal – 21 cm

Játékismertető:

Egy 21 cm magas, kisgyerekek számára hatalmasnak mondható búgócsiga játék, mely egy stabilizáló talppal is rendelkezik. A talp segítségével az óvodás korosztály is könnyedén be tudja indítani, mely búgó hanggal jelez vissza a gyermeknek, ha elég ügyes volt és kellően gyorsan pörög már a csiga.

A búgócsiga fémből készült, minőségi Goki termék Németországból! A gyártó 1 éves kortól ajánlja.

A búgócsiga játék által előhívott készségek és képességek:

auditív észleléserőadagolásnagymozgásritmusérzékszem-kéz koordinációvizuális észlelés

A játék egyedülálló módon köti össze a taktilis tapasztalatokat (fogó megmarkolása) a vizuális (forogni kezd a csiga) és az auditív ingerekkel (egyre erősebb hangot is ad, ahogy felpörög). A felpörgetéshez föl-le kell húzogatni a csigát és közben megfelelő erőkifejtést mérni rá, hogy a búgás elinduljon. A búgócsigázás nagyon jó szem-kéz koordinációt kíván meg, miközben a ritmikus mozgatásra is rá kell éreznie, hogy a csiga valóban gyorsan tudjon pörögni. Ez a mozgássorozat a nagymozgások összehangolását hívja elő, hiszen az egész kar, a vállizmokat is beleértve dolgozik, sőt a nagyon erőteljes felpörgetésnél még a törzs izomzatát is meg kell feszíteni, hogy stabilan üljünk, miközben gyorsítjuk a csigát.

 

Tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A Goki jól kitalálta, hogy a szokásos kis méret helyett egy nagyobb kiadásban készítse el a csigát. A stabilizáló talp pedig játszhatóvá teszi a kisebbek számára is. A talpat fel is lehet hajtani, így egy hagyományos talp nélküli változatot kapunk, ami már el tud mozogni oldalirányba a pörgetés során. Ennek a beindítása természetesen még nagyobb gondosságot, odafigyelést igényel, így nagyobb gyerekeknek, sőt még felnőtteknek is kellő kihívást adhat!

Ha tetszett a búgócsiga játék leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek21 cm
Anyagösszetétel

Fém, Műanyag

Életkor

1+

Gyártó

Goki

Kategória

Retro játékok

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Búgócsiga játék – 21 cm – Goki” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük