Barion Pixel Skip to content
tooky toy

Fa rajztábla filcekkel és mágneses formákkal – Tooky Toy

6.990 Ft

Egy 84 elemből álló kirakós és rajzoló készlet, mely végtelen kreativitásnak ad teret!

Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Fa rajztábla filcekkel és mágneses formákkal

Játékismertető:

A játék doboza egy letörölhető mágneses rajztáblát rejt, melyhez az alábbi kiegészítők tartoznak:

  • két darab filctoll szivacsos kupakkal (piros, kék)
  • két darab laminált hátlap, ami a rajztáblába helyezhető
  • 81 darab különböző mágnesforma
  • ötletfüzet az összes megépíthető alakzattal (farmos téma)

A tábla kétféleképpen is funkcionál, egyrészt egy letörölhető rajztábla, melyre a filcekkel lehet rajzolni, másrészt egy mágnestábla is, melyre közvetlenül rá lehet helyezni a mágneses alakzatokat. A laminált hátlap pedig nagyon jó háttértémának (pl. zöld farm, legelő), a mágnestáblára helyezve – majd arra pakolva a mágnesfigurákat – akár komplett jeleneteket vagy történeteket lehet kirakni!

A termék 3 éves kortól használható!

 

A játék által előhívott készségek és képességek:

erőadagolásfinommotorikagrafomotoros készségszem-kéz koordinációkreativitásrész-egész látásmódfantázia

A játék rajztábla funkciója nagyszerű lehetőséget teremt a grafomotoros készségek gyakorlására, míg a mágneses kirakó funkciója elsősorban a szem-kéz koordinációt és a formafelismerést hívja elő. A kis mágnesek táblára helyezése ügyes finommotorikát és erőadagolást kíván meg a gyermektől. A 81 darab mágnesből rengeteg figurát, tárgyat lehet kirakni kreatív módon, így tényleg csak a fantázia szab határt, hogy mi-mindenből fog állni a végső remekmű. A laminált háttérelemekkel komplett jeleneteket lehet elképzelni, melyhez több tucatnyi mágnesdarabot is fel lehet használni, így a rész-egész látásmódot is megdolgoztatja a játék.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

Kevés olyan játék van, melyhez ilyen sok (és főleg) használható mágnesdarabot ad a gyártó. A mágneses darabkákból számtalan alakzatot, tárgyat, élőlényt lehet összerakni, akár absztrakt módon is (pl egy autó két kör mágnes, rajta egy téglalap mágnes). A mellékelt háttérlapok jó alapötletet adnak a gyermeknek, hogy miként induljon el egy egész farmos jelenet összeépítésében. A mellékelt filctollak jól használhatóak, a tetejükön a szivacsok kivehetőek és kimoshatóak, ha már nagyon filcesek a sok „radírozás” miatt.

 

További tippek:

  • A Tooky Toy rajztábla felülete gyárilag fóliával van borítva, ezt mindenképp el kell távolítanunk első használat előtt.
  • A rajztábla kerete fából van, amin bizony a filc meglátszik, így kisebb gyereknél készüljünk fel, a rajztábla kerete egy idő után tiszta filc lesz 🙂
  • Ha már nagyon elszíneződött, akkor a rajztáblát tisztítósprayvel is lehet tisztítani (amit LCD TV-k esetén is használunk), majd egy papírzsebkendővel tisztára tudjuk törölni.
  • A filctollak könnyen kiszáradnak, ha elfelejtettük rátenni a kupakját, ezért ezt mindig érdemes ellenőrizni, miután használta a gyermek

Ha tetszett a Fa rajztábla filcekkel és mágneses formákkal játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

A rajztáblához a Kincsesláda lemosható filceit ajánljuk, így 8 féle színben is rajzolhatsz a fehér táblára:

További információk

Méretek39 × 28 × 4,5 cm
Életkor

3+

Gyártó

Tooky Toy

Kategória

Fejlesztő játékok

Anyagösszetétel

Fa, Műanyag, Papír/Karton

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Fa rajztábla filcekkel és mágneses formákkal – Tooky Toy” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük