Barion Pixel Skip to content
djeco játékok

Mozaik kirakó kártyákkal – Boo bagoly – Djeco

6.990 Ft

Készíts a bagolynak csodaszép mintázatokat a dobozban rejlő – több mint 50 – mozaik darabból!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Mozaik kirakó kártyákkal – Boo bagoly

Játékismertető:

A Djeco mozaik kirakójának dobozában egy 20 cm magas bagolyformájú fa táblát találunk, melynek közepén, egészen pontosan a bagoly hasán lehet különböző mintázatokat kirakni a mozaik darabokból. A játékhoz összesen 57 darab rombusz formájú fából készült mozaikot kapunk, melyek 11 féle színben pompáznak. A dobozban lapul még 5 db kétoldalas kártya, melyeken összesen 10 kirakható mintázatot találunk.

 

A mozaik kirakó által előhívott készségek és képességek:

erőadagolásfinommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismeréskoncentrációmintázat felismerésrész-egész látásmódsoralkotás, sorritmusszámoláskitartásönbizalom

Az apró, mindössze 3.3 cm-es átlóval rendelkező rombuszok megfogása, forgatása, helyükre illesztése ügyes kézmozdulatokat igényel és helyes erőadagolást kíván a gyerek ujjaitól. A 11 szín között vannak olyanok, melyek csak árnyalatban különböznek (pl. háromféle zöld is), így a színfelismerés is jól gyakorolható a játékkal. A feladatlapok értelmezése a megfigyelő képességet trenírozza, miközben a gyermek a mintázat felismerő képességét is használja a helyes rombuszok kiválasztásához. Az egyes rombuszsorok végül összeállnak egy egész mintázattá, így a rész-egész látásmód is aktívan bevonódik a játék során. Egy-egy bagoly elkészítése során 18 elemet kell a helyére illeszteni, mely ügyes számolást és néha komoly koncentrációt igényel, így edződik a gyermek kitartása is. Az elkészült alkotás pedig az önbizalma erősödéséhez járulhat hozzá.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A játék kiváló lehetőséget teremt a mintázatok és sorozatok felismerésére, készítésére. A 10 feladatkártya jól összeállított mintákat tartalmaz, melyek elkészítése során a gyermek megfigyelheti, hogyan lehet játszani a színek variálásával, a szimmetria játékba csempészésével, az ismétlődő sorozatok és ritmusos mintázatok készítésével. Mindeközben a szem-kéz koordináció is folyamatosan munkában van, számtalanszor kipillantunk a feladatkártyára, majd folytatjuk az elemek helyükre illesztését.

A játék doboza a francia gyártótól megszokott, magas minőségű, vastag, strapabíró kartonból készült. A játékot a gyártó 4+ korosztály besorolással hozta forgalomba, ám véleményünk szerint már 3-3.5 éves kortól is lehet a játékkal próbálkozni, kezdetben a rombuszlapkák véletlenszerű, tetszés szerinti beillesztése is magával ragadja a gyermeket. (Három éves kor alatt nem használható a lenyelhető mozaikdarabkák miatt!)

 

Tudtad a Djecoról?

Djeco egy családi vállalkozás Franciaországban, melynek gyökerei az 1950-es évekre nyúlnak vissza. A cég anyáról fiúra szállt, mely a ’90-es években kapott igazán új lendületet, amikor Frédéric Michel Dalés megtervezett egy sor fejlesztő játékot, melyek formabontóak voltak és egyedi művészi jellegzetességekkel rendelkeztek az akkori játékpiacon. A Djeco azóta is a minőségi, összetéveszthetetlen designnal és esztétikummal rendelkező fejlesztő játékok műhelye, mely a 2000-es években megjelent kézműves készleteivel a kreatív és alkotó időtöltést is forradalmasította.

Neves grafikusok és illusztrátorok tervezik a termékeket, melyeknek sokszor már maga a csomagolása is gondosan tervezett, minőségi alapanyagokból készült, így strapabíró és időtálló is egyben. A Djeco mára meghódította az egész világot, számos országban – köztük hazánkban is – a minőségi, művészi igényességgel megtervezett, magával ragadó szín- és formavilágú játékok védjegyévé vált.

 

Ha tetszett a Djeco Mozaik kirakó játék leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek13,5 × 20 × 0,6 cm
Gyártó

Djeco

Kategória

Puzzle, kirakó

Anyagösszetétel

Fa, Papír/Karton

Életkor

4+

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Mozaik kirakó kártyákkal – Boo bagoly – Djeco” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük