Barion Pixel Skip to content
orchard toys játékok

Állatok és alakzatok – Orchard Toys

(2 vásárlói vélemény)

4.790 Ft

Egy kiváló „puzzle” a legkisebbeknek! Egyszerre ismerkedhetünk meg az állatokkal, a színekkel és a formákkal!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Állatok és alakzatok

Játékismertető:

Az Állatok és alakzatok játék doboza 12 darab kartonból készült állatfigurát rejt, mindegyikük belsejéből egy síkidomot lehet kinyomni/visszahelyezni. Minden figura egy adott színnel lett megfestve, így nem csak a forma, de a szín is segíti a megfelelő elem behelyezését.

A játékot 1-3 éveseknek ajánljuk!

 

Az Állatok és alakzatok játék által előhívott készségek és képességek:

erőadagolás finommotorikaszem-kéz koordináció színfelismerésvizuális észlelésszókincsfeladattudat

Az állatfigurák belsejébe való helyes síkidom kiválasztása megfelelő formafelismerést vagy színfelismerést kíván a gyermektől. A 12 színes és viszonylag nagy méretű állatka nagyon jó vizuális ingereket biztosít, az összes síkidom helyére illesztése pedig a feladattudatot erősítheti. A formák beillesztése ügyes finommotorikát és helyes szem-kéz koordinációt igényel. A síkidomok beillesztése nem triviális, pontosan kell illeszteni és megfelelő erővel nyomni, hogy a helyére szoruljon. Az állatkák vagy a síkidomok megnevezésével a gyermek szókincse is fejleszthető.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

Az Orchard Toys állatkás kirakója egy igazán hasznos játék, hiszen egyszerre ismerkedhetünk meg a formákkal, a színekkel és az állatokkal. Egyszerű, mindössze 12 kartonlapból áll, de a kivitelezés rendkívül igényes lett, vastag, fényes, időtálló kartonból készült, mely ezáltal könnyen tisztítható. Az állatkák kézbe véve szép nagyok, kedvesen megrajzoltak. Az állatkákba illeszthető alakzatok számtalan beillesztés után is ugyanúgy feszülnek, a karton olyan anyagból van, hogy hosszabb használat után sem fodrozódott, repedezett ki.  A játék doboza praktikus, tetején kis műanyag füllel ellátott, így akár utazáshoz is könnyen magunkkal vihetjük. Külön előnye a játéknak, hogy a doboza is magyar nyelvű, ráadásul rendkívül informatív, az alakzatok beillesztésén túl külön tippeket kapunk, hogyan tudunk még játszani vele. Még egy kis humort is be lehet csempészni a játékba azáltal hogy két állatnál (polip és rák) elforgatva is be lehet illeszteni a szájrészt, így vicces arcot kialakítva számukra!

Ha tetszett az Állatok és alakzatok játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek19,5 × 8 × 14 cm
Gyártó

Orchard Toys

Kategória

Puzzle, kirakó

Anyagösszetétel

Papír/Karton

Életkor

1-3 éves kor

Állatok és alakzatok – Orchard Toys termékről 2 értékelés

  1. Eszter

    Nagyok az állatok, kedves kis formák, szép színek.

  2. Andrea

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük