Barion Pixel Skip to content
learning resources játékok

Numberblocks – Számfölde 1-10 foglalkoztató készlet – Learning Resources

(5 vásárlói vélemény)

13.990 Ft

Nagy-Britannia kedvencei, a számolást segítő kedves kis kockafigurák megérkeztek a Játékpszichológia kínálatába is!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Numberblocks – Számfölde 1-10 foglalkoztató készlet

A Numberblocks Számfölde készlet tartalma:

 • 100 db Numberblock számoló kocka
 • 59 db kocka fedőlap (arclap)
 • 54 db matrica
 • 11 db számtüske +1 tartó
 • 11 db karakter kártya
 • 15 db kétoldalú foglalkoztató kártya
 • 1 játékfüzet

 

Játékismertető:

A Learning Resources amerikai játékfejlesztő megalkotta az angol BBC rendkívül népszerű sorozatának, a Numberblocksnak a játék változatát. A foglalkoztató készlet magyar nyelvű változata a Számfölde nevet kapta, nem véletlenül, a játék a számok világába kalauzolja a gyerekeket. Az eredeti Numberblocks sorozat Nagy-Britanniából indult hódító útjára, mára a YouTube csatornájuk 5 millió feliratkozóval és több mint 4 milliárd összesített megtekintéssel büszkélkedik.

A játék apró kockafigurák segítségével, játékos formában vezeti be a gyerekeket a számolás kalandjaiba. A készlet 100 darab műanyag kockát tartalmaz, melyeket számtalan módon tudunk egymáshoz illeszteni, sőt még fedőlapokat is kapunk, melyekre matricákat is ragaszhatunk. A kockákból így különböző figurák kelnek életre, a foglalkoztató kártyák segítségével pedig megismerkedhetünk a számokkal, mennyiségekkel.

A Számfölde játékszett az 1-től 10-ig terjedő számok halmazára és a velük történő számolásra fókuszál. A 15 darab kétoldalú feladatkártya összesen 30, a sorozat epizódjaihoz kapcsolódó feladatot tartalmaz. A  minőségi kartondobozban található teljes készlet 251 darab elemből áll.

 

A Numberblocks Számfölde játék által előhívott készségek és képességek:

erőadagolásfinommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismeréskoncentrációlogikamemóriarész-egész látásmódsoralkotás, sorritmusmintázat felismerésszámfogalomszámolásegyüttműködésfantáziafeladattudatönbizalom

A játék kiválóan alkalmas a számfogalom megértésének segítésére, a számolás gyakorlására. A kockák összeillesztése során a gyerekek vizuálisan is kapcsolódnak a számokhoz, könnyebben megértik a mögöttük rejlő konkrét mennyiségeket. A feladatkártyák megoldása során bevonódik a megfigyelő képesség és a koncentráció. A kockák óriási előnye, hogy összeszerelésük remek finommotorika fejlesztő és szem-kéz koordináció trenírozó tevékenység is egyben.

 

Tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A játék rendkívül részletes használati utasítást tartalmaz, melynek segítségével kiaknázhatjuk a játékban rejlő lehetőségeket. A Numberblocks YouTube csatornáján pedig megtaláljuk az összes epizódot és számtalan játékos videót:

https://www.youtube.com/c/Numberblocks

A játékot 3 éves kortól ajánljuk, kiválóan alkalmas önálló játékra és társasjátékra egyaránt! Három és négy év között még természetesen a nagyobb mennyiségek értelmezése, a matematikai műveletek még nem relevánsak, ám ebben a korban is kifejezetten izgalmas a kockákkal való játék, különböző figurák felépítése, a matricázás, kisebb mennyiségek számolása, a különböző színű kockák szortírozása. A 100 darab kocka akár arra is alkalmas, hogy nagyobb formákat, esetleg állatokat is formáljunk belőlük.

Minden számfigurát legalább kétféleképpen fel lehet építeni (a leírás segít), de saját magunk is kitalálhatunk különleges alakú figurákat, hiszen a kockákat sokféleképpen összeilleszthetjük.

 

Tudtad a Learning Resources-ról?

Az amerikai Learning Resources 1984 óta folyamatosan gyártja a jobbnál jobb játékait, mára az innovatív, egyedi tervezésű fejlesztőjátékok jeles képviselőivé váltak. A Learning Resources különösen nagy hangsúlyt fektet a játékok tervezése során a STEM készségekre (Science, Technology, Engineering, Matematics), így olyan játékok hagyják el a cég gyárait, melyek segítik a gyermekek számolással, mennyiségek értelmezésével, problémamegoldással és logikus gondolkodással kapcsolatos képességeinek fejlődését.

 

Ha tetszett a Numberblocks – Számfölde játék leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

 

Rövid videó a gyártótól:

Elnyert díjak, jelölések:

mathlink cubes numberblocks számfölde játék

További információk

Méretek30 × 23 × 3,5 cm
Anyagösszetétel

Gumi, Műanyag, Papír/Karton

Életkor

3+

Gyártó

hand2mind

Kategória

Fejlesztő játékok

Numberblocks – Számfölde 1-10 foglalkoztató készlet – Learning Resources termékről 5 értékelés

 1. Nagy Béla

  Én elégedett vagyok, de karácsonykor az unoka véleménye lesz mérvadó!

 2. M. Viktor

 3. Bödő Renáta

 4. Bianka Barabás

 5. Adina

  Szuper, játék és tanulás egyben. 5 éves kisfiam is nagyon szereti.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük