Barion Pixel Skip to content

Little Circuit színlépegetős társasjáték – Djeco

(2 vásárlói értékelés)

6.820 Ft

A Little Circuit az egyik legjobb választás ahhoz, hogy bevezessük a bölcsis/kisovis korú gyermekünket a társasjátékok logikáinak és szabályainak világába.

Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Little Circuit színlépegetős társasjáték

Játékismertető:

A Little Circuit társasjáték tartalma:

 • 4 db gumi állat
 • 6 db összeilleszthető pályaelem
 • 1 db nagyméretű kocka
 • 15 db karton zseton

A Djeco Little Circuit névre keresztelt társasjátéka azon kevés társasok közé tartozik, mely már akár 2 és fél éves kortól is játszható. A játék 6 darab, kemény kartonból készült pályaelemét először össze kell illesztenünk, hogy egy hosszú, 99 cm-es játékpályát kapjunk. A játék célja, hogy végiglépkedve a pálya színes mezőin, mi érjünk be először az állatfiguránkkal a célba. A dobókockának színes oldalai vannak, mindig a következő dobott színű mezőre kell lépni. Van továbbá két különleges oldala is a kockának: ha virágot dobunk, akkor a következő olyan színű mezőre léphetünk, melyen most is állunk. Ha azonban méhecskét dobunk, vissza kell lépnünk az utolsó olyan színű mezőre, amelyiken éppen állunk.

Ha végigért egy játékos és belépett a célba, választhat magának egy győzteseknek járó zsetont. A játékot az nyeri, aki először összegyűjt 3 zsetont!

Hivatalos magyar nyelvű játékszabály letölthető –>itt<–

 

A Little Circuit színlépegetős társasjáték által előhívott készségek és képességek:

szem-kéz koordinációszínfelismeréskoncentrációlogikarész-egész látásmódkudarctűrésönbizalomszabálykövetés

A játék legfontosabb jellemzője, hogy számok helyett színekkel operál, a játékfigura a színes mezőkön halad előre (vagy hátra). A játék alapvető logikai képességeket is előhív („ha x színűn állsz, akkor játéka következő „x” színűre lépj), illetve a kacskaringós pálya jellegéből adódóan a rész-egész látásmódot is trenírozza. A játék során a gyerekek számos alapvető, társasjátékokra jellemző szabályszerűségeket sajátíthatnak el, érthetnek meg. Ilyen például a „utolérés”, „megelőzés” fogalma vagy annak a megértése, hogy a játék végső megnyeréséhez több kört, több zsetont kell nyerni. Megismerhetik a mezőkkel kapcsolatos szabályokat, pl. mi történik, ha olyan mezőre lépünk, melyen már van egy állatfigura, mit kell tenni, ha épp nem tudunk a kockadobásnak megfelelően lépni. A játék elvesztése a gyerek kudarctűrő képességét, míg a győzelem az önbizalmát erősítheti. A nagyméretű dobókocka, az állatfigurák használata a hosszú pályán keresztül hozzájárulhat a szem-kéz koordináció fejlődéséhez is.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A társasjáték egy kemény, magas minőségű kartondobozban érkezik. Külön izgalmas, hogy a pályát minden játék előtt kirakó módjára össze kell állítani, az egyes elemek puzzle-szerűen illeszkednek egymáshoz. A dobókocka 2.5 cm-es oldallal rendelkezik, mely nagyobb a hagyományos kockáknál, így kényelmesebb a fogása, könnyebben megmarkolható a 2-5 éves korosztály számára.

A Little Circuit színlépegetős játék kiváló lehetőséget teremt a társasjátékok világának és szabályszerűségeinek megismeréséhez. A hosszú pályán jól gyakorolhatóak a mezőkövetések, előre-hátra lépések. A gyermek korához mérten egyszerűsíthetjük vagy bonyolíthatjuk a játékot. Három éves kor alatt például érdemes a virág és pillangó dobásokat leegyszerűsíteni, ilyen korban még nem feltétlenül képes a gyermek megérteni azt a logikai relációt, hogy „lépj a következő olyan színű mezőre, amilyenen most állsz”. Pillangó esetén lehet a szabály egy egyszerű előrelépés, méhecske esetén pedig egy mezőnyi hátralépés. A játék hosszát is könnyen skálázhatjuk, játszhatunk addig, míg valaki be nem ér a célba, vagy több kört is végigvihetünk, s 3 vagy akár 5 nyert zsetonig is eljátszhatunk.

A játékhoz tartozó 4 darab állatka (kutya, tigris, boci, nyúl) önmagában is remek játéklehetőségeket rejt magában, a gyerekek szeretik megmarkolni, magukkal hurcolászni őket, kedvencet választani belőlük.

 

Tudtad a Djecoról?

Djeco egy családi vállalkozás Franciaországban, melynek gyökerei az 1950-es évekre nyúlnak vissza. A cég anyáról fiúra szállt, mely a ’90-es években kapott igazán új lendületet, amikor Frédéric Michel Dalés megtervezett egy sor fejlesztő játékot, melyek formabontóak voltak és egyedi művészi jellegzetességekkel rendelkeztek az akkori játékpiacon. A Djeco azóta is a minőségi, összetéveszthetetlen designnal és esztétikummal rendelkező fejlesztő játékok műhelye, mely a 2000-es években megjelent kézműves készleteivel a kreatív és alkotó időtöltést is forradalmasította.

Neves grafikusok és illusztrátorok tervezik a termékeket, melyeknek sokszor már maga a csomagolása is gondosan tervezett, minőségi alapanyagokból készült, így strapabíró és időtálló is egyben. A Djeco mára meghódította az egész világot, számos országban – köztük hazánkban is – a minőségi, művészi igényességgel megtervezett, magával ragadó szín- és formavilágú játékok védjegyévé vált.

 

Ha tetszett a Little Circuit játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek 21,5 × 21,5 × 5 cm
Kategória

Társasjátékok

Anyagösszetétel

Fa, Gumi, Papír/Karton

Játékosok száma

2-4

Játékidő

10-15 perc

Életkor

2-5 éves kor

Little Circuit színlépegetős társasjáték – Djeco termékről 2 értékelés

 1. Viktória

  Szuper kis társas!

 2. Zsuzsanna

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0
  0
  Kosár: