Barion Pixel Skip to content
granna játékok

Sárkány Samu Fejtörői – Granna

(3 vásárlói vélemény)

5.490 Ft

Az Év Játéka 2018-ban, nem véletlenül! Kiváló szókincsnövelő játék iskolába igyekvőknek!

Sajnos a termék bizonytalan ideig nem elérhető!

A játékról többet is megtudhatsz lentebb a „Leírás” részben!

Kategória: Okosító, iskolaelőkészítő játékok
Életkor: 4-6 év
Gyártó: Granna
Cikkszám: GR01


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: elfogyott

Sárkány Samu Fejtörői

Sajnos a termék bizonytalan ideig nem elérhető!

Játékismertető:

A játék tartalma:

  • 90 kártya verses fejtörőkkel
  • 6 játéktábla
  • 36 színes kartonzseton
  • játékszabály
  • ajándék matrica

A Sárkány Samu Fejtörői egy rendhagyó társasjáték, melyben verses fejtörőket kell megoldanunk, s a végén az lesz a győztes, aki először összegyűjti a 6 nyereményzsetont a táblájára. A játék 90 verses fejtörőjét Körner Gábor foglalta rímekbe, melyek fantasztikusan szellemesre sikeredtek. A 90 kártya egyik oldalán a versek olvashatóak, másik oldalukra pedig a megfejtés van írva és rajzolva egyaránt. Ki találja ki, mire gondolok?

„Gömbölyű és szép piros,
falhoz csapkodni tilos,
hogyha mégis lecsapod,
így készíthetsz kecsapot.”

 

A játék által előhívott készségek és képességek:

auditív észlelésbeszédkészségkoncentrációlogikamemóriaszókincskommunikációkudarctűrésönbizalom

A Sárkány Samu Fejtörői játék egy kiváló eszköz a gyermek verbális képességeinek a fejlesztéséhez. A versek szülő általi felolvasása megdolgoztatja a gyermek koncentrációs képességét és rugalmas gondolkodásra készteti. A játék során folyamatos a játékosok közti kommunikáció, így a beszédkészséget is trenírozhatjuk. A verses fejtörők megfejtése logikus gondolkodást és a memóriában tárolt ismeretek előhívását is megköveteli a gyermek részéről, miközben a számtalan feladvány a szókincs gyarapodásához is nagyban hozzájárul. Az ilyen „kitalálós” játékok természetes módon erősítik az önbizalmat és a kudarctűrő képességet is.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

Nagyon örülünk, hogy a Sárkány Samu Fejtörői lengyel játékot magyar változatban is kiadták. A versek Körner Gábor fordításában zseniálisak, egyenkénti megfejtésük izgalmas és vicces pillanatokat tartogatnak gyermeknek és felnőttnek egyaránt. A gyártó 4 éves kortól ajánlja a játékot, ami a versek értelmezése végett érthető is, ám alternatív módon már akár 3 éves kortól is játszhatunk a kártyákkal. A verses oldalt mellőzve, csak a rajzokat használva játszhatunk szókincsbővítő, egyszerű „mi van a képen” játékot. A 90 darab kártya nagyszerű lehetőséget ad a különböző tárgyak megismertetésére. A rajzok felismeréséhez a gyermek ilyenkor a formafelismerő és a megfigyelő képességét egyaránt használja. A mellékelt korongokkal szortírozós játékot is játszhatunk. Kirakosgathatjuk őket egy vonalba vagy több sorba, színenként vagy váltakozva, stb. A dobozban egy ajándék matrica is vár minket!

 

Tudtad a Grannáról?

A Granna játékok szülőhazája Lengyelország. A harminc éves múltra visszatekintő lengyel cég a társasjátékok specialistája. Egyedi stílusával, neves grafikusok által készített illusztrációival összetéveszthetetlen megjelenést kölcsönöz a játékoknak. Az Európa-szerte ismert márka sikerességéhez hozzájárul, hogy nagy gondossággal fordítják le és adaptálják játékaikat (pl. versek, játékleírások fordítása) az adott országok számára.

A Játékpszichológia 100 játéka közé előszeretettel válogattuk be a lengyel cég óvodás korosztálynak szóló társasjátékait. Elsősorban a készségfejlesztésre fókuszáló koncepció (például az érzékszervekre ható társasjátékai), a részletes játékleírások, a strapabíró karton használata és a játékaik eredetisége, kedves, magával ragadó látványvilága emeli magas színvonalú társasjátékokká a Granna játékait.

 

Ha tetszett a Sárkány Samu Fejtörői leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek19 × 27 × 5,5 cm
Életkor

4-5 éves kor, 5-6 éves kor

Gyártó

Granna

Kategória

Okosító, iskolaelőkészítő játékok

Anyagösszetétel

Papír/Karton

Sárkány Samu Fejtörői – Granna termékről 3 értékelés

  1. Anonim

  2. Németh Dénesné

  3. Bárány Ildikó

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cikkszám: GR01