Barion Pixel Skip to content
keller & mayer játékok

Játszva megismerjük a formákat – Keller & Mayer

3.790 Ft

Egy kreatív oktató kirakó, mely egyedi módon segíti a formák felismerését!

Sajnos ez egy kifutott termék, kérjük, nézz szét a többi ->> társasjátékunk <<- között!

A játékról többet is megtudhatsz lentebb a „Leírás” részben!

Kategória: Okosító, iskolaelőkészítő, Társasjátékok
Életkor: 3-6 év
Gyártó: Keller & Mayer
Cikkszám: KE01


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: elfogyott

Játszva megismerjük a formákat

Sajnos ez egy kifutott termék, kérjük, nézz szét a többi ->> társasjátékunk <<- között!

Játékismertető:

A Játszva megismerjük a formákat puzzle társasjáték 36 darab kartonelemből áll, melyek 6 különböző korong alakú kirakóvá illeszthetőek össze. Minden korongnak egy síkidom van a közepére rajzolva, a feladat pedig nem más, mint olyan tárgyakat ábrázoló kirakóelemek megtalálása és beillesztése, melyeknek az adott síkidomra emlékeztető alakjuk van (pl. a téglalap esetében a bőrönd, táblás csoki, postai levél).

Kisebbekkel játszhatunk egyszerű kirakózást, az összes korongot kirakni és mind a 30 tárgyat ábrázoló puzzle-t a helyére illeszteni is komoly feladat, míg 5-6 évesekkel játszva bevethetjük a játékhoz tartozó színes kockát is. Ekkor nem találomra választjuk ki a következő beillesztendő elemet, hanem csak olyat foghatunk meg, amilyen színt dobtunk a dobókockával!

 

A játék által előhívott készségek és képességek:

erőadagolásfinommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismerésrész-egész látásmódszókincsfeladattudatönbizalom

A legtöbb kirakóhoz hasonlóan ez a játék is segíti a gyermek finommotorikus készségeinek és a szem-kéz koordinácinak a fejlődését, a puzzle darabkák forgatása, majd megfelelő erővel történő helyreillesztése ügyes mozdulatokat kíván a gyermektől. A játék a formafelismerést és a színfelismerést gyakoroltatja jól ismert, hétköznapi tárgyak rajzainak segítségével. A korongok összeillesztése nem csak a gyermek megfigyelő képességét teszi próbára, de előhívja a rész-egész látásmóddal kapcsolatos gondolkodási mintákat is. A különböző formákban megjelenített sokféle tárgy képi illusztrálása hozzájárul a gyermek szókincsének gyarapodásához. A játék végigjátszása (mind a 6 korong kirakása) a feladattudatot erősíti, s a gyermek önbizalmának növekedéséhez is hozzájárul.

 

Személyes tapasztalatok:

A Keller&Mayer puzzle sorozatából a Játszva megismerjük a formákat az egyik nagy kedvencünk. Megszámolni sem tudjuk, hányszor került elő a gyerekpolcról, a játék képes újra és újra elcsábítani a gyerekeket egy jó kis kirakózásra. Kedves rajzainak és ötletes kivitelezésének köszönhetően hazánk egyik legtöbb példányszámban eladott magyar gyártású puzzle játéka.

A játék doboza remek játékleírást és további tippeket tartalmaz!

Ha tetszett a Játszva megismerjük a formákat játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek19 × 27 × 3,5 cm
Cikkszám

KE01

Életkor

3-4 éves kor, 4-5 éves kor, 5-6 éves kor

Gyártó

Keller & Mayer

Anyagösszetétel

Papír/Karton

Kategória

Okosító, iskolaelőkészítő játékok, Társasjátékok

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Játszva megismerjük a formákat – Keller & Mayer” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cikkszám: KE01