Barion Pixel Skip to content
learning resources játékok

Bújtatós – bábozós játék sarkvidéki kedvencekkel – Learning Resources

(1 vásárlói vélemény)

9.990 Ft

Sarkvidéki állatok és jégkunyhók bújtatós játékhoz és bábozáshoz!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: elfogyott

Bújtatós – bábozós játék sarkvidéki kedvencekkel – Learning Resources

Kifutott termék, helyette a nagyon hasonló –> Dzsungelállatos játékot <– ajánljuk!

Játékismertető:

A Learning Resources által tervezett Bújtatós – bábozós sarkvidéki játék egy igazán egyedi fejlesztő játék a bölcsis-kisovis korosztály számára. A készlet 5 darab különböző színű jégkunyhót tartalmaz, melyeknek levehető a teteje és belsejükbe éppen elfér egy-egy sarkvidéki állat: rozmár, jegesmedve, pingvin, narvál vagy sarki róka.

Az állatfigurák ujjbábként is funkcionálnak, így a játék nem csak bújtatós, rakosgatós játékélményt nyújt, de bábozásra is kifejezetten alkalmas.

 

A bújtatós játék által előhívott készségek és képességek:

finommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismerésbeszédkészségmemóriarész-egész látásmódsoralkotás, sorritmusszámfogalomempátiafantáziaönbizalomkommunikáció

A szétszedhető és összerakható jégkunyhók elősegítik a finommotorikus mozgások fejlődését, a szem-kéz koordináció trenírozását. Az öt darab állatka és kunyhó sorszámozottak, így gyakorolhatjuk a gyerekekkel a mennyiségek értelmezését. Az állatkák hasára számokat festettek, a kunyhóknak pedig a tetején a hópelyhek száma változik 1-5 között.

A bábozás előhívja a gyermek fantáziáját és pozitív hatással lehet az érzelmi intelligencia fejlődésére is.

 

Tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

Ahogy azt a Learning Resourcestől megszokhattuk, az általuk tervezett játékok többféle játéklehetőséget rejtenek magukban. A kis sarkvidéki állatokkal és a jégkunyhókkal változatos módon lehet játszani:

  • Ismerkedés: hagyjunk időt az állatkák megismerésére, a színek, a számok és a hópelyhek azonosítására, memorizálására. Beszélhetünk az állatok tulajdonságairól, jellemzőiről.
  • Bújtatós játék: rejtsük el az egyik állatkát valamelyik jégkunyhóba. A feladat megkeresni az állatkát. Ismételhetjük az összes állatkával. Ezután bújtassunk el több állatot egyszerre, majd keressük meg mindet.
  • Rakjuk ki az összes jégkunyhót és állatkát magunk elé, majd párosítsuk őket színük vagy a rajtuk látható számok alapján. Találomra választhatunk egy kunyhót és kérjük meg a gyermeket, hogy tegye bele a hozzáillő állatot.
  • Memória játék: rakjuk ki az összes jégkunyhót és állatkát, de az egyik sarkvidéki állatot dugjuk el valamelyik kunyhóba. A gyermeknek ki kell találnia, hogy melyik hiányzik az 5 állatkából és meg is kell találnia azt. Kisebb gyerekeknél először játsszunk kevesebb állatkával, majd növeljük az állatok számát, ahogy ráérez a memóriajáték menetére.
  • Bábozhatunk az állatokkal, használjuk őket ujjbábként. Eljátszhatunk történetet, vagy egyszerű párbeszédeket velük.
  • Gyakorolhatjuk a számok felismerését: „Mutass rá a hármas számú állatra és az ötös számú kunyhóra!”.
  • Egyszerű sorépítőset is játszhatunk, ha számsorrend alapján egymás után rakosgatjuk a kunyhókat és az állatokat.

A játékot 18 hónapos kortól ajánljuk 4 éves korig! A termék doboza 23.5 x 15.5 x 7 cm.

 

Tudtad a Learning Resources-ról?

Az amerikai Learning Resources 1984 óta folyamatosan gyártja a jobbnál jobb játékait, mára az innovatív, egyedi tervezésű fejlesztőjátékok jeles képviselőivé váltak. A Learning Resources különösen nagy hangsúlyt fektet a játékok tervezése során a STEM készségekre (Science, Technology, Engineering, Matematics), így olyan játékok hagyják el a cég gyárait, melyek segítik a gyermekek számolással, mennyiségek értelmezésével, problémamegoldással és logikus gondolkodással kapcsolatos képességeinek fejlődését.

 

Ha tetszett a Bújtatós-bábozós játék leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek23,5 × 15,5 × 7 cm
Életkor

18 hónapos kortól

Gyártó

Learning Resources

Kategória

Fejlesztő játékok

Anyagösszetétel

Műanyag

Bújtatós – bábozós játék sarkvidéki kedvencekkel – Learning Resources termékről 1 értékelés

  1. Névtelen

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

EAN: 765023068115Cikkszám: LER6811