Barion Pixel Skip to content
buki france logo

Üveggolyó játék készlet – 56 darab – Buki

5.990 Ft

Az üveggolyó az egyik legsokoldalúbb régi időket idéző gyermekjáték. Ez az 56 darabos készlet egy remek gyűjtemény, magas minőségű, szebbnél szebb üveggolyókkal.

A játékról többet is megtudhatsz lentebb a „Leírás” részben!

Kategória: Retro játékok
Életkor: 3+ év
Gyártó: Buki
Cikkszám: BUKIPM856


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Üveggolyó játék készlet – 56 darab

Ismertető:

A jól ismert üveggolyó egy igazi retro játék! Ez az 56 darab, többféle átmérőjű golyót tartalmazó csomag egy kiválóan összeállított készlet a három évnél idősebb gyerekek számára.

A francia Buki által gyártott szett legfőbb tulajdonsága, hogy a kifinomult gyártási technológiának köszönhetően ezek az üveggolyók jóval magasabb minőségűek, mint a fél kilós kiszerelésben kapható más gyártók készletei.

A doboz tartalma:

  • 2 db 2.5 cm átmérőjű „nagy” golyó
  • 54 db 1.5 és 1.7 cm átmérő közötti „normál” golyó

A normál méretű golyók mintázatuk alapján 9 különböző csoportba sorolhatóak, csoportonként 6 darab üveggolyóval. Vannak közöttük klasszikus, áttetsző üveggolyók apró műanyag hullámokkal a belsejükben, s vannak egyszínű, felületükre szórt mintázattal rendelkezők is. Az átlátszóak mellett tömöreket is találunk, egyszínűeket vagy felületükön szórt mintával illetve hullámos díszítéssel.

Az üveggolyókat önmagukban szorongatni, nézegetni, hordozgatni is élmény a gyermeknek, de természetesen játszhatunk is velük: tegyünk ki egy golyót a szőnyegre, majd egy adott távolságról próbáljuk meg eltalálni azt egy másik üveggolyóval. Lehet első találatig játszani, vagy akár pontokat is gyűjthetünk. Több golyó esetén bonyolíthatjuk a szabályokat, például eltérő színű golyók eltalálása más-más pontszámot eredményez. Játszhatunk úgy is, hogy egy fonalat helyezünk a játékosok elé, és az nyer, aki a legközelebb tudja gurítani az üveggolyóját a fonalhoz. A játékszabályokat gyermekünk képességeihez igazíthatjuk! Homokban is tudunk velük játszani: az ujjunkkal egy pici gödröt formálunk a homokba, s abba kell beletalálni távolról az üveggolyóval. A gyerekeket a golyók mozgása önmagában is lenyűgözi, így néhány üveggolyót egy tálkába téve és abban körbe-körbe futtatva hosszú percekre lekötheti a kíváncsi szemeket!

Az üveggolyók a különböző ügyességi játékokon túl remek kiegészítői lehetnek sokféle szerepjátéknak, a gyerekek szeretik felhasználni őket a saját maguk alkotta kis világukban.

Az üveggolyókat használhatjuk a golyófuttató játékokban is, melyből többfélét is kaphatunk a magyar játékpiacon, vannak műanyag és fa golyófuttató pályák is. Az üveggolyókat már az ókori emberek is ismerték, akkoriban még főleg csontból és agyagból formálták ki őket. Nagyobb volumenű, üveg alapú gyártásuk az 1800-as években indult meg.

A játék 3 éves kor alatt nem használható!

 

Tudtad a Buki márkáról?

A Buki France 1992-es alapítása óta meghatározó szereplővé vált az európai játékpiacon. A vállalat rendkívül termékeny, játékfejlesztő csapata mintegy 40 új játékot tervez minden évben. A tervezés során grafikusok, illusztrátorok és tudósok segítségét is igénybe veszik, így kiváló minőségű kreatív, tudományos, fejlesztő eszközöket és játékokat tudnak gyártani. Minden terméküket alaposan tesztelik gyerekek bevonásával, s gyakran a felnőttek számára is elrejtenek egy instrukciós füzetet a játék dobozába. A Buki külön termékportfóliót alakított ki a különböző korosztályok számára, a Játékpszichológia  webáruházában a „Felfedező és tudományos eszközök” kategóriájába a legkisebbeknek szánt termékeikből válogattunk össze kiváló darabokat.

 

További információk

Méretek13 × 3 × 27 cm
Életkor

3+

Gyártó

Buki

Kategória

Retro játékok

Anyagösszetétel

Üveg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Üveggolyó játék készlet – 56 darab – Buki” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

EAN: 3700802102694Cikkszám: BUKIPM856Termékkategória: