Barion Pixel Skip to content
miniland játékok

Érzelem-nyomozó társasjáték – Miniland Educational

(1 vásárlói vélemény)

9.690 Ft

Izgalmas nyomozós játék kifejezetten az érzelmek felismerésére tervezve!

A játékról többet is megtudhatsz lentebb a „Leírás” részben!

Kategória: Pszichoedukációs, érzelemfókuszú termékek
Életkor: 3-6 év
Gyártó: Miniland Educational
Cikkszám: ML02


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Érzelem-nyomozó társasjáték

Játékismertető:

A játék tartalma:

  • 24 karton kártya „megoldatlan ügyek” jeleneteivel
  • 18 csillag a lezárt ügyekhez
  • 4 darab nagyító
  • 1 darab helyszínválasztó pörtegő
  • játékszabály

A Miniland Érzelem-nyomozó társasjátéka egy rendkívül eredeti játék, mely nagyszerű keretet ad az érzelmi intelligencia különböző területeinek a fejlesztéséhez. A játék során a gyerekek először a pörgettyűvel sorsolnak maguknak egy helyszínt, ahonnan húznak egy megoldatlan ügy kártyát. A kártyákon egy jelenet rajzolódik ki, melyet a játékosnak meg kell fogalmazni, s elmondania, hogy szerinte mi fog történni a következő pillanatokban. Ezután megfordítja a kártyát, majd egy nagyító segítségével fel kell térképeznie, hogy mi is történt valójában. Ha ez egyezik azzal, amit korábban ő is tippelt, akkor megnyer egy csillagot.

 

Az érzelem-nyomozó társasjáték által előhívott készségek és képességek:

szem-kéz koordinációbeszédkészséglogikarugalmas gondolkodásszókincsempátiakommunikációönbizalom

A játék során a rejtélyek megoldásához logikus gondolkodásra van szükség, s a gyermeknek bele kell gondolnia, ő vajon mit tenne egy adott szituációban, vajon hogyan reagálna? Ez a beszélgetős játék remek lehetőséget teremt a kommunikácó gyakorlására, melynek során a szókincs is bővülhet. A nagyító ügyes szem-kéz koordinációt követel meg, használata viszont gyorsan elsajátítható. A rejtélyek megoldása és esetleges átbeszélése során a gyermeknek fejlődik az erkölcsi érzéke és empátiája egyaránt, melyek alapvetően a szülő iránymutatásain alapulnak. A játék hozzájárul a megfigyelő képesség trenírozásához és sikeres megoldás esetén növeli a gyermek önbizalmát. Mint minden nyomozós játék, az Érzelem nyomozó társasjáték is fejleszti a rugalmas gondolkodást.

 

Tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A Miniland Érzelem-nyomozó játéka egy igen egyedi társasjáték, a nagyító használata nagyon exkluzívvá teszi a játékélményt. A kartonkártyák nagyon vastagok, strapabíróak, a játék összes tartozékát remek minőségben gyártották. A játékot 3-6 éves korosztály számára ajánljuk. A játékhoz tartozó leírás megadja a rejtélyek helyes megoldását, ám ettől természetesen el lehet térni, ahogyan az életben is általában többféle jó megoldás is lehetséges egy adott szituációban. Ha pedig már kinyomoztuk mind a 24 megoldatlan ügyet, akkor kifejezetten lehet az a cél, hogy a már megismerttől eltérő megoldást keressünk, ezzel is fejlesztve a kreatív gondolkodást.

Ha tetszett az Érzelem-nyomozó társasjáték leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Tömeg0,5 kg
Méretek23,5 × 6 × 18 cm
Életkor

3-6 éves kor

Gyártó

Miniland Educational

Kategória

Pszichoedukációs eszközök

Játékidő

10-15 perc, 5-10 perc

Játékosok száma

2-6

Anyagösszetétel

Műanyag, Papír/Karton

Érzelem-nyomozó társasjáték – Miniland Educational termékről 1 értékelés

  1. Csaba

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük