Barion Pixel Skip to content
játékliget játékok

Érzel-Mese társasjáték az érzelmi intelligencia fejlesztéséhez – Játékliget

(3 vásárlói vélemény)

5.990 Ft

A jatekliget.hu saját fejlesztésű játéka, amiről nem túlzás azt állítani, hogy hiánypótló a magyar játékpiacon!

A játékról többet is megtudhatsz lentebb a „Leírás” részben!

Kategória: Pszichoedukációs eszközök
Életkor: 4+
Gyártó: Játékliget
Cikkszám: JL01


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Érzel-Mese társasjáték az érzelmi intelligencia fejlesztéséhez

Játékismertető:

A játék tartalma:

  • 10 darab kétoldalas szituáció- és helyszínkártya
  • 30 darab érzelemkártya türkizzöld hátlappal
  • 14 darab karakterkártya fehér hátlappal
  • 1 db játékötleteket tartalmazó füzet

Az Érzel-Mese játékszabály füzete összesen 13 féle játékmódot sorol fel a készlethez. A dobozban található különböző kártyák olyan játékmódokra adnak lehetőséget, melyek az érzelmi intelligencia legkülönbözőbb területeire hatnak, segítenek érzelmeket megfogalmazni, illetve szituációkban látott érzelmeket felismerni és nevesíteni, mely az empátia elengedhetetlen feltétele.

A 13 játékmód lehetőséget ad arra, hogy kisebbekkel és nagyobbakkal egyaránt változatosan tudjuk használni a játékot.

Minden érzelemkártyának van egy fiú és egy lány verziója, így tehát összesen 15 különböző érzelmet, arckifejezést jelenítenek meg a kártyák, melyek közül a 6 alapérzelmet kifejező kártyák (öröm, szomorúság, düh, félelem, meglepődés, undor) piros kerettel ellátottak. Kisebb gyermekeknél érdemes ezekkel a kártyákkal kezdeni a játékot, hiszen ezeket könnyebben be tudják azonosítani.

A helyszínkártyák a gyermek számára ismerős színtereket jelenítenek meg (pl. játszótér, óvoda, orvosi rendelő), így könnyen hívnak elő emlékeket, gondolatokat, érzéseket a gyermekből, a 14 különböző karakterkártya pedig számtalan mese, történet alkotására ad lehetőséget.

 

Az Érzel-Mese társasjáték által előhívott készségek és képességek:

beszédkészségszókincstestsémaegyüttműködésempátiafantáziakommunikációönbizalom

A játékhoz elengedhetetlen a szülői jelenlét, gyermek és szülő egymásra hangolódása. A játék során különböző szituációkba képzelheti magát a gyermek, mely segíti érzelmi intelligenciájának fejlődését, a különböző jelenetek és érzések átbeszélése pedig növelik a gyermek kifejező készségét, szókincsét is.

 

Tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A 13-féle játékmód jól mutatja, mennyi lehetőséget rejt magában ez az egyedi, magyar fejlesztésű játék. Nem sok olyan játék kapható a magyar játékpiacon, ami kifejezetten az érzelmekre fókuszál és lehetőséget biztosít az érzelmekről szóló beszélgetésekre az óvodás korosztály számára.

A játék dobozán visszaköszönő Kádár Annamária pszichológus ajánlása már önmagában garancia a játék minőségére. A mesék és az érzelmi intelligencia szakértőjének értékes gondolatai is megjelennek az óvodáskorhoz kapcsolódó érzelmekről az ötletfüzet hátoldalán.

A  játék nemcsak szülők, gyermekekkel dolgozó szakemberek számára is kiváló eszköz a gyermekek konfliktusainak feltárásában, kifejezőkészségük segítésében.

Az Érzel-Mese érzelmi intelligencia fejlesztő játék megjelenése egyértelműen hiánypótló volt a magyar játékpiacon. Jól illeszkedik bármely gyerekjáték polcra a sok-sok egyéb fizikailag megragadható fejlesztő, építős, kirakós és egyéb játékok közé!

Ha tetszett az Érzel-mese játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

 

További információk

Méretek18 × 18 × 4 cm
Életkor

4+

Gyártó

Játékliget

Kategória

Pszichoedukációs eszközök

Anyagösszetétel

Papír/Karton

Érzel-Mese társasjáték az érzelmi intelligencia fejlesztéséhez – Játékliget termékről 3 értékelés

  1. Anonim

  2. Sándor

  3. Adrienn V.

    Sokáig gondolkodtam, hogy megvasároljam, de megérte. Nagyon kedves képek, rajzok, sok játék ötlettel. Kemény kartonból készültek a helyszín kártyák, ovis fiúknak vettem, alig várom, hogy elkezdjünk játszani vele (tegnap érkezett).

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük