Barion Pixel Skip to content
learning resources játékok

Vonalkövető robot róka – Learning Resources

(1 vásárlói vélemény)

9.990 Ft

Építs egy pályát a kis rókának, ő pedig hűségesen végigmegy rajta! A programozás legegyszerűbb logikái a legkisebbek számára játékosan megjelenítve!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Vonalkövető robot róka

A Learning Resources kis rókája egy olyan vonalkövető robot, mely képes végigmenni az általad épített útvonalon. A dobozban a játékrobot mellett 16 darab pályaelem található, melyeket kirakó módon lehet egymáshoz illeszteni. A rókát a hasán lévő gombbal kell bekapcsolni, majd a pálya közelében letenni. Ő elkezdi megkeresni a vonalat, majd ha megtalálta, már nem téveszti el, követi azt, amíg ki nem kapcsolod.

A pályaelemek között megtalálható egyenes útvonal, kanyar, kacskaringós és visszaforduló köralak is. Ezek segítségével a gyermek tetszőleges pályát építhet össze, akár mind a 16 elemet felhasználva, vagy több rövidebb, különálló útvonalat alkotva. A kartonból készült pályadarabok jól illeszkednek egymáshoz, a robot könnyedén tudja követni a vonalat, nem akad fenn az illesztési pontokon. A pályaelemek mindkét oldalára festettek vonalat, egyik oldaluk teljesen fehér, csak a fekete vonal látszik rajta, míg másik oldaluk zöld, erdei mintázatot kapott.

A játékhoz mellékelt útmutató füzet segítségével a róka egy rövid történetét tudjuk megismerni, a leírás több lépésben vezet be minket a pályaépítés rejtelmeibe. Ehhez a történethez a pályaelemek zöld, erdőmintás oldalát kell használnunk. A füzet apró feladatokat tartalmaz, melyeket megoldva és a pályaelemeket a megoldásnak megfelelően összeépítve egyre hosszabb pályát hozunk létre a kis róka számára.

A terméket 4 éves kortól ajánljuk!

nyomkövető, vonalkövető játék robot

A Learning Resources angolul Coding Critters-nek nevezte a termékcsaládot, ahol a Coding szó a kódolást, programozást jelenti. A termék nem titkolt célja játékos formában megjeleníteni a programozás logikáit az óvodás korúak számára. A legegyszerűbb programkódok egyszerű utasításokból és ciklusokból állnak. Amikor a róka végigmegy egy felépített pályán, lényegében utasítások sorozatát hajtja végre szorgosan. Egyenesen megy, jobbra fordul, cikkcakkban halad tovább, ha pedig a pálya önmagába tér vissza, akkor ciklusokat jár be, azaz folyamatosan ismétli az előtte álló „utasítások” végrehajtását. A megforduló elemek használatával pedig arra utasítjuk, hogy az eddig bejárt pályát ismét járja be, de most fordított sorrendben. Ha a kacskaringós pályánk mindkét végét megfordulós elemmel zárjuk le, akkor oda-vissza ismétli a kis róka a pályaelemek utasításait a „végtelenségig”.

A vonalkövető robot 4 darab LR44-es elemmel működik, melyet a gyártó mellékel, előtelepítve vannak a kis róka hasában. Az elemeket kisméretű csillagcsavarhúzóval tudjuk cserélni.

 

Rövid videó a Learning Resources vonalkövető robotjairól:

További információk

Életkor

4+

Gyártó

Learning Resources

Anyagösszetétel

Műanyag, Papír/Karton

Kategória

Fejlesztő kütyük

Vonalkövető robot róka – Learning Resources termékről 1 értékelés

  1. Ormai Tamásné

    Remek ötletes játék, a gyerekek figyelmét leköti, sokféle módon használható.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

EAN: 765023030976Cikkszám: LER3097Termékkategória:Termék cimkék: , , ,