Barion Pixel Skip to content
learning resources játékok

Botley programozható játék robot készlet – Learning Resources

47.990 Ft

Botley 2.0 egy sokoldalú játék robot, mely a 78 darabos készletnek köszönhetően egy igazán hatékony és egyedi „programozási” élményt nyújt a kisgyerekek számára!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Botley 2.0 programozható játék robot készlet – 78 darabos

A mai információs társadalomban az alapfokú programozói ismeretek, a logikus gondolkodás és problémamegoldás képessége rendkívül hasznosak a gyerekek számára. Felnőttként nem csak a programozóknak, informatikusoknak, de az átlagembereknek is szükségük van hatékony problémamegoldásra az élet valamennyi területén. A Learning Resources által gyártott Botley 2.0 az első Botley padlórobot frissített, még több funkcióval rendelkező variánsa. A programozható játék robot segítségével a gyerekek betekintést nyerhetnek a „programírás” alapjaiba és megtanulhatják, hogyan kell utasítássorokat létrehozni egy bizonyos cél érdekében.

A Learning Resources egy olyan – 78 darabból álló – készletet állított össze, melynek segítségével fokozatosan bevezethetjük a gyerekeket a hatékony problémamegoldás, a logikus gondolkodás és természetesen a programozás alapjaiba. A készlet nagy előnye, hogy igazán sokoldalúan használható, számtalan izgalmas funkcióval rendelkezik.

A programozható robot készletet bátran ajánljuk már akár 5 éves kortól, a játék remek módon skálázható és a gyermek életkorához, problémamegoldó képességének szintjéhez igazítható.

A játék robot sokáig izgalmas kihívást jelenthet kicsiknek, de akár a szülőknek, nagyszülőknek is!

A robot mérete: 13.5 cm x 8.5 cm x 7 cm. A doboz mérete: 23 cm x 23 cm x 15 cm.

 

A 78 darabos programozható játék robot készlet az alábbiakat tartalmazza:

 • Botley 2.0 programozható robot + távirányító
 • 2 levehető robotkar
 • 40 „kódoló” kártya
 • 6 útvonal alátét
 • 8 pálcika, 2 bója és 2 zászló
 • 12 kocka és 2 labda
 • 1 céljelző és 1 matricás lap

Első lépések

A játék robot használata előtt érdemes megismerkedni a Használati útmutatóval. Magyarázzuk el a gyermeknek a távirányító gombjainak pontos működését:

 • fel nyíl: előre megy 1 egységnyit (kb. 20 cm-t)
 • le nyíl: hátra megy 1 egységnyit (tolat)
 • kék jobbra nyíl: jobbra fordul (90 fokos fordulat)
 • lila jobbra nyíl: jobbra fordul (45 fokos fordulat)
 • sárga balra nyíl: balra fordul (90 fokos fordulat)
 • narancs balra nyíl: balra fordul (45 fokos fordulat)
 • körkörös nyíl gomb: LOOP, azaz ciklus gomb
 • fő gomb: TRANSMIT, azaz a távirányítón lenyomott gombsorozatot átküldjük Botleynak
 • világítás gomb: LIGHT, beállíthatjuk a robot világításának színét
 • kuka gomb: RESET, utasítás törlése
 • tárgyérzékelés gomb: OBJECT DETECTION, ezzel engedélyezhetjük, hogy Botley érzékelje, figyelje az elé gördülő akadályokat
 • hangszóró gomb: SOUND, beállíthatjuk Botley hangjának működését (High, Low, Off)

A robot 3 darab AAA elemmel, a távirányító pedig 2 db AAA elemmel működik, melyek cseréjéhez csillagcsavarhúzóra lesz szükségünk. A robothoz való elemeket –>ide kattintva<– tudsz vásárolni!

 

A játék robot készlet főbb funkciói:

Programozás, utasítások adása

Botley legfontosabb tulajdonsága, hogy utasításokat adhatunk számára a távirányító segítségével. Minden lenyomott nyíl gomb egy-egy utasítást jelent, melyeket aztán a Fő gomb (TRANSMIT) lenyomásával tudunk elküldeni számára, hogy végrehajtsa azokat. Ha véletlenül rossz utasítást adunk, a RESET gomb megnyomásával törölhetjük a legutóbbi parancsot, míg a RESET gomb hosszú lenyomásával a teljes utasítássor törlődik, azaz kiürül Botley memóriája. A robot egyszerre akár 140 utasítást is képes megjegyezni.

A TRANSMIT gomb megnyomása után Botley elkezdi végrehajtani azokat a lépéseket, amiket elküldtünk számára. Minden egyes utasítás végrehajtása során felvillan az adott utasítás színe. Botley végül megáll és csipogással jelzi, ha befejezte a „program” futtatását és minden műveletet elvégzett.

 

Ciklusok

A hatékony problémamegoldás és programozás egyik legfontosabb eszköze a ciklusok használata. A ciklusok lehetőséget teremtenek arra, hogy előre meghatározott utasítás sorozatot többször is végrehajtsunk azok ismételt betáplálása nélkül. Botley roboton a körkörös nyíl, a LOOP gomb megnyomásával tudunk ilyen ciklust létrehozni.

 

Tárgyérzékelés – HA / AKKOR utasítás

A ciklusok mellett a HA / AKKOR utasítások a programozás ugyancsak nélkülözhetetlen kellékei. Az ilyen feltéthez kötött utasítás végrehajtást Botley tervezői a Tárgyérzékelés funkcióval valósították meg. Amennyiben aktiváljuk a tárgyérzékelés funkciót, megmondhatjuk Botleynak, hogy pontosan mit csináljon, ha az útjába akadály kerül. Ekkor Botley megáll, nem megy neki az akadálynak, helyette pedig lefuttatja az előre betáplált utasításokat (pl. egy kikerülés mozdulatsort).

 

Fényérzékelés

A robot beépített fényérzékelő szenzorral rendelkezik. Alacsony fényviszonyok között világítani kezd, így akár sötét szobában is játszhatunk vele.

 

Vonalkövetés

A dobozban található 6 darab útvonal alátét hátoldalán fekete vonalakat láthatunk, melyekből egy útvonalat tudunk összeépíteni a robot számára. Botley képes a fekete útvonalak automatikus követésére a hasára szerelt szenzornak köszönhetően. Saját magunk is rajzolhatunk útvonalat a robot számára, mindössze arra kell vigyáznunk, hogy fehér papírt használjunk és a fekete vonal vastagsága legalább 4 mm legyen.

 

Memóriajáték

A színek segítségével memóriajátékot is játszhatunk kedvenc robotunkkal:

 • Nyomjuk le a Fel, Jobbra, Hátra, Le majd a Fő gombot a játék aktiválásához.
 • Botley egy rövid hangot hallat és felvillant egy színt.
 • A távirányítón nyomjuk le a megfelelő színt majd a Fő gombot.
 • Ezután Botley újra lejátssza az adott hangot plusz egy újabbat hozzáfűz.
 • Ismételjük a fenti lépéseket, amíg csak észben tudjuk tartani a sorozatot!

 

Levehető robot kar

A robothoz csatlakoztathatunk karokat is, melyek a tárgyak „cipelésében” segítenek. A robotkarok segítségével olyan feladatokat is meg tudunk oldani, mint például a kockák, labdák tovább görgetése, adott helyre szállítása.

 

„Kódoló” kártyák

A mellékelt kódoló kártyák használatával vizualizálni tudjuk az általunk tervezett utasítássorozatot. A kártyák a távirányító gombjait ábrázolják, az általunk kitalált utasítássorozatot rakjuk ki egymás mellé, így könnyebben tudunk hosszú utasításokat készíteni. Ha készen vagyunk, nincs más dolgunk, mint az előttünk lévő sorozatot betáplálni a távirányítóba és megnyomni a Fő (TRANSMIT) gombot.

 

Titkos kódok 🙂

A gyártó ötletes módon elrejtett „titkos” kódokat is Botley memóriájában. A használati útmutatóban találunk egy táblázatot, mely megmutatja, milyen utasítássorozatot kell betáplálnunk a távirányítóba a különleges „akciók” előhívásához. Botley egyedi hangokat vagy mozgásokat fog végezni (pl. rendőrautóként nínózik). Összesen 13 ilyen titkos kódot ismer a kis robot.

 

Rövid videó a Botley programozható játék robotról és a kiegészítőkről:

További információk

Méretek23 × 23 × 15 cm
Életkor

5-10 éves kor

Gyártó

Learning Resources

Anyagösszetétel

Fém, Gumi, Műanyag, Papír/Karton

Kategória

Fejlesztő kütyük

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Botley programozható játék robot készlet – Learning Resources” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

EAN: 765023029383Cikkszám: LER2938Termékkategória:Termék cimkék: , , , ,