Barion Pixel Skip to content
learning resources játékok

Készségfejlesztő játszószőnyeg óvodásoknak – Learning Resources

(4 vásárlói vélemény)

19.390 Ft

Egy 2 és fél méter hosszú fejlesztő játszószőnyeg a 3-7 éves korosztály számára felfújható dobókockákkal!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Készségfejlesztő játszószőnyeg óvodásoknak

A játszószőnyeg ismertetője

A Learning Resources készségfejlesztő játékszőnyeg kifejezetten izgalmas játéklehetőséget biztosít óvodás korú gyerekek számára. A műanyag (vinyl) szőnyeg 2 és fél méter hosszú és 75 cm széles, felülete egy folyót ábrázol, melynek egyik partjáról a másikra kell átjutni a vízben lévő farönkök és kövek segítségével. A farönkök és kövek különböző síkbeli alakzatokkal, színekkel és számokkal vannak ellátva. A játékhoz tartozik 40 darab karton zseton és két darab felfújható dobókocka is. Az egyik kockával a formákat, a másikkal a színeket lehet kidobni. A játszószőnyeg egyedi módon, egyszerre aktivizálja a mozgásos, szenzoros és kognitív készségeket. A gyerekeknek fel kell ismerniük a megfelelő formákat, színeket, miközben az egyensúlyukra is figyelniük kell a lépések/ugrások közepette.

A fejlesztő játszószőnyeg számos játékvariációra ad lehetőséget, a gyerekek számától függően többféle játékmódot alkalmazhatunk, sőt, magunk is kitalálhatunk egyedi kihívásokat!

 

Néhány játékötlet:

  • A legkisebbek számára ideális kezdőjáték lehet a formák és színek felismerését, kimondását gyakorolni. Minden játékosnak annyi a feladata, hogy kimondja a következő színt/formát, amire lépni szeretne és így végighaladjon a folyón egészen a túlpartig.
  • A játékhoz mellékelt 40 darab karton zsetont szétoszthatjuk a játékosok között, majd válasszunk valakit, aki a színes kockával fog dobni. A gyerekeknek a kidobott színű területeket kell letakarniuk a náluk lévő zsetonokkal. Ha krokodilt dobunk, szedjük össze az összes zsetont és kezdjük elölről. A játékot tetszés szerinti ideig játszhatjuk.
  • Az előző játékhoz hasonlóan ismét a zsetonokkal játszunk, de most a síkidomokat jelölő kockával dobjunk és azokat kell a gyerekeknek letakarniuk.
  • Versenyezhetünk, ki ér át hamarabb a túlpartra! Minden játékos (csapat) kapjon egy-egy eltérő zsetont, ezzel különböztetjük meg őket. Dobjunk a színes kockával és helyezzük a zsetonunkat a legközelebbi dobott színre, majd jön a másik játékos (csapat). Addig ismételjük a dobásokat, míg át nem lépkedünk a zsetonnal a túlpartra.
  • Az előző játékot játszhatjuk zsetonok nélkül is, ekkor a gyerekek saját maguk álljanak a kidobott kavicsra/rönkre, így egy vidám lépegetős versenyjáték alakulhat ki. Természetesen ugyanezt a játékot játszhatjuk a síkidomokat jelző kockával is.
  • Egyszerű folyón átszaladás: dobjunk egyet a színes (síkidomos) kockával és szaladjunk át a folyón úgy, hogy csak a kidobott színű (síkidomot mutató) farönkre vagy kavicsra lehet lépni.

A játék rendkívül jól skálázható, akár óvodás csoportok is hosszan tudnak vele játszani. A 40 zseton nagyobb csoportok számára is elég, a folyón átkelős feladatoknál pedig akár 3-4 játékosból is állhat egy csapat.

Több játékos esetén külön izgalmas lehet az átjutás „optimalizálása”, például ha a csapat pirosat dob, akkor hasznos lehet átgondolni, melyik játékosnak érdemes lépnie, hogy a csapat összességében a legtöbbet tudjon haladni előre.

A játszószőnyeget a gyártó 3-tól 7 éves korig ajánlja. A műanyag szőnyeg könnyen összehajtogatható, doboza mindössze 23 cm * 25 cm * 7.5 cm. Anyagából adódóan könnyen tisztítható.

 

Tudtad a Learning Resources-ról?

Az amerikai Learning Resources 1984 óta folyamatosan gyártja a jobbnál jobb játékait, mára az innovatív, egyedi tervezésű fejlesztőjátékok jeles képviselőivé váltak. A Learning Resources különösen nagy hangsúlyt fektet a játékok tervezése során a STEM készségekre (Science, Technology, Engineering, Matematics), így olyan játékok hagyják el a cég gyárait, melyek segítik a gyermekek számolással, mennyiségek értelmezésével, problémamegoldással és logikus gondolkodással kapcsolatos képességeinek fejlődését.

További információk

Méretek254 × 76 cm
Életkor

3-7 éves kor

Gyártó

Learning Resources

Kategória

Mozgásfejlődést segítő eszközök

Anyagösszetétel

Műanyag, Papír/Karton

Készségfejlesztő játszószőnyeg óvodásoknak – Learning Resources termékről 4 értékelés

  1. Kovácsné Hargitai Erika

  2. Róbert

    Karácsonyi ajándék lesz. Az értékelést később tudom megadni. 🙂

  3. S. Erzsébet

    A játék a megbeszélt időre megérkezett.Tetszetős külső,igényes kivitelezés. Mindenkinek ajánlom a webáruházat!

  4. Katalin

    Okos, hasznos kínálat és rendkívül kedves kiszolgálás9

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük