Barion Pixel Skip to content
pagony

Boribon, hogy vagy? – Pagony

(4 vásárlói vélemény)

4.490 Ft

Érzelmi intelligencia fejlesztőjáték a legkisebbeknek beszélgetős formában!

A játékról többet is megtudhatsz lentebb a „Leírás” részben!

Kategória: Pszichoedukációs, érzelemfókuszú eszközök
Életkor: 2-6 év
Gyártó: Pagony
Cikkszám: PA02


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: elfogyott

Boribon, hogy vagy?

Kifutott termék, kérjük, nézz szét a többi –> Pszichoedukációs <– termékünk között!

Játékismertető:

A Boribon, hogy vagy? játék tartalma:

  • 24 arcocska kártya
  • 14+2 mesekártya
  • 10+1 kívánságkártya
  • játékszabály füzet

A József Attila díjas magyar írónő meséin már több generáció nőtt fel, Marék Veronika klasszikusa, Boribon, a játékmackó a hetvenes évek óta a gyerekek egyik nagy kedvence. Az írónő Boribon sorozata alapján készítette ezt a játékot a Pozsonyi Pagony Kft.

A Boribon, hogy vagy? egy beszélgetős társasjáték, melyben a gyermeknek elsősorban az érzelmi intelligenciáját kell használnia. A játék segítségével a legkisebbek is gyakorolhatják, hogyan kell az érzelmeiket kifejezni. A játékszabály leírásban három különböző játékmódot is találni, melyek mindegyike az érzelmek felismerését, megnevezését és tudatosítását segíti. Az arcocska kártyák segítenek az arc érzelmeinek felismerésében, a mesekártyák jeleneteken keresztül tudatosítanak emóciókat, míg a kívánság kártyákkal a gyerekek maguk tudják kifejezni vágyaikat.

A Boribon, hogy vagy? 2018-ban az Ország Játéka versenyen a Társasjáték kicsiknek kategória nyertese lett a zsűri döntése alapján. A játékot a bölcsis, ovis, 2-6 éves korosztály számára ajánljuk.

 

A játék által előhívott készségek és képességek:

beszédkészségszókincsegyüttműködésempátiafeladattudatkommunikáció

A játék során nemcsak a kommunikáció és beszédkészség, de az együttműködés képessége is fontos szerepet kap. A játék által fejlődhetnek a gyermek empátiás készségei, vajon hogyan éreznek, mit gondolhatnak mások egy adott szituációban? A beszélgetések során nem csak a gyermek szókincse gyarapodhat, de biztonságos családi légkörben fejlődhet az erkölcsi érzéke is. A különböző játékmódok mindegyike hozzájárul a feladattudat erősítéséhez.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

Kevés játék létezik, mely kifejezetten az érzelmi intelligencia fejlesztését célozza meg, így nagyon örülünk, hogy a magyar fejlesztésű Boribon, hogy vagy? társasjáték a jatekpszichologia.hu kínálatának része lehet. A többféle játékmódnak köszönhetően tudunk játszani a kétéves vagy akár a hatéves gyermekünkkel is. Érdemes megjegyezni, hogy a játék aktív szülői jelenlétet követel, ez a társasjáték csak szülői segítséggel működik, folyamatos gyermek-szülő kommunikáció és interakció az alapja. A játék nagyon jó szituációkat teremt az érzelmek megnevezéséhez, a gyermek saját érzéseinek a megfogalmazásához. A játékkártyák minősége megfelelő, szélei lekerekítettek, biztonságosak.

További információk

Méretek13 × 13 × 3 cm
Életkor

2-3 éves kor, 3-4 éves kor, 4-5 éves kor, 5-6 éves kor

Gyártó

Pagony

Kategória

Pszichoedukációs eszközök

Anyagösszetétel

Papír/Karton

Boribon, hogy vagy? – Pagony termékről 4 értékelés

  1. Vas Lajosné

    Nagyon meg vagyok elégedve!

  2. Anonim

  3. Dányi Gabriella

  4. Márta Győrfi

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cikkszám: PA02