Barion Pixel Skip to content
djeco játékok

Hol bújt el nyitogatós fajáték – Cabanimo – Djeco

(7 vásárlói vélemény)

6.590 Ft

Vajon ki van az ajtó mögött? Egy kiváló nyitogatós játék szép festéssel és minőségi kivitelezéssel!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Hol bújt el nyitogatós fajáték – Cabanimo

Játékismertető:

A Hol bújt el – Cabanimo játék egy fa játéktáblát és nyolc darab behelyezhető falapocskát tartalmaz. Minden lapocskán egy állatka és egy hozzá kapcsolódó szimbólum is szerepel. Például a cicánál egy fonalgombolyag, a nyuszinál egy répa. A fa lapocskákat behelyezhetjük a játéktábla közepébe, az egyes állatkákat a megfelelő szimbólummal ellátott területre, vagy elbújtathatjuk őket a kis csapóajtók mögé is. Utóbbi esetben a szimbólumok a házikó falára vannak felfestve. A gyermeknek ki kell találnia, vajon hová bújtak az állatkák, melyik ajtó mögött találja őket?

 

A Hol bújt el játék által előhívott készségek és képességek:

finommotorikaszem-kéz koordinációerőadagolásszínfelismerésmemóriaszókincskommunikáció

A kis csapóajtók kinyitása és a falapok behelyezése összetettebb folyamat, mint amilyennek első ránézésre tűnhet. Két év alattiaknak ez egy meglehetősen komplex finommotorikai mozdulatsor, ráadásul mindkét kézre szükség van (szem-kéz koordináció), az egyikkel tartja a csapóajtót, míg a másikkal behelyezi a lapocskát. Nagyobb gyerekek pedig már egy kézzel is megpróbálhatják a lapok behelyezését. Az állatkák és a szimbólumok felismerésére a gyermek a formafelismerés képességét használja. Az állatkákat a szimbólumok segítségével kell a helyükre rakni, idővel azonban a gyermek megjegyezheti azoknak a relatív helyét is (pl. a bagoly háza a jobb alsó ház), így a memóriáját is segítségül hívhatja a megoldás során. Ráadásul a megfelelő ház felnyitásában nem csak a szimbólumok segítenek, hanem a ház színe is, hiszen az megegyezik a háttér színével a tábla közepén található sorokban. A játék jó lehetőséget biztosít a szülő-gyermek együttjátszáshoz, mely így elősegíti a kommunikációs képességek fejlődését is.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A Djeco Hol bújt el játékának tesztelése során őszintén szólva nem alakult ki bennünk az az érzés, hogy fel szeretnénk venni a 100 válogatott játék közé. Az állatkákhoz kapcsolódó szimbólumok kissé aprónak tűnnek és néhol idegennek, a gyerekek azonban meggyőztek minket, egyszerűen azzal, hogy rengeteget játszottak vele. Utólag rájöttünk, hogy egy zseniálisan kivitelezett, sokféle készséget megmozgató játék, a kis csapóajtók nyitogatása olyan különleges élmény, mely minden gyermek számára rendkívül érdekessé teszi a játékot.

A játék kis helyen elfér, a fa lapocskákat a csapóajtók alá helyezve a játék lényegében saját maga doboza is egyben.

A játékot 1-4 éveseknek ajánljuk!

 

Tudtad a Djecoról?

Djeco egy családi vállalkozás Franciaországban, melynek gyökerei az 1950-es évekre nyúlnak vissza. A cég anyáról fiúra szállt, mely a ’90-es években kapott igazán új lendületet, amikor Frédéric Michel Dalés megtervezett egy sor fejlesztő játékot, melyek formabontóak voltak és egyedi művészi jellegzetességekkel rendelkeztek az akkori játékpiacon. A Djeco azóta is a minőségi, összetéveszthetetlen designnal és esztétikummal rendelkező fejlesztő játékok műhelye, mely a 2000-es években megjelent kézműves készleteivel a kreatív és alkotó időtöltést is forradalmasította.

Neves grafikusok és illusztrátorok tervezik a termékeket, melyeknek sokszor már maga a csomagolása is gondosan tervezett, minőségi alapanyagokból készült, így strapabíró és időtálló is egyben. A Djeco mára meghódította az egész világot, számos országban – köztük hazánkban is – a minőségi, művészi igényességgel megtervezett, magával ragadó szín- és formavilágú játékok védjegyévé vált.

 

Ha tetszett a Hol bújt el nyitogatós fajáték – Cabanimo leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek25 × 25 × 1,5 cm
Gyártó

Djeco

Kategória

Fejlesztő játékok

Anyagösszetétel

Fa, Textil

Életkor

1-4 éves kor

Hol bújt el nyitogatós fajáték – Cabanimo – Djeco termékről 7 értékelés

 1. Anonim

  Jó játék, de a kidolgozás nem hibátlan.

 2. Zsófia

  Nagyon szépen van kivitelezve és biztos jó is lesz de az 1 éves kisfiamnak korai volt.

 3. Anonim

 4. Kissné Nagy Adrienn

 5. Mónika F.

  Tökéletes választás volt

 6. Csilla

  Másfél éves a kislányom és imádja. 3 éves lányom is játszik vele.

 7. Tímea Horváth

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük