Barion Pixel Skip to content
bambam játékok

Szivacs építőkocka készlet – BamBam

3.190 Ft

Többféle elemből álló színes, könnyű szivacsból készült építőjáték, mely már 18 hónapos kortól használható!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: elfogyott

Szivacs építőkocka készlet – BamBam

Kifutott termék, kérjük, nézz szét a többi játékunk között!

Játékismertető:

A BamBam építőkocka készlet 29 db tömör szivacsos építőelemet tartalmaz, a szett egy átlátszó műanyag tartóban érkezik. A szivacsos építőkockák ideálisak a gyerekek számára, ezeket a elemeket bátran lehet dobálni vagy leejteni, nem okoznak semmilyen sérülést. A készlet 29 darabja ideális kezdőkészlet, többféle építményt is létrehozhatunk, nagyobb várak építéséhez két készlet vásárlását javasoljuk.

Egy kocka építőelem mérete: 3,5 cm

 

A szivacs építőkocka által előhívott készségek és képességek:

erőadagolásfinommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismeréskreativitásrész-egész látásmódsoralkotás, sorritmusfantáziakitartásönbizalom

Az építőjátékok rendkívül hatékonyak a szem-kéz koordináció és a finommotorikus készségek fejlesztésének segítésében, hiszen az egyes elemeket mindig megfelelően kell forgatni, illeszteni és pontos erőadagolással a helyére engedni. A színfelismerés elengedhetetlen a játék során, míg a legkisebbek kezébe adva a taktilis érzékelést is ingerli, miközben a kisgyerek végigtapogatja az adott formát. Nagyobb építmények (pl. várak) építésénél nagy szükség van a rész-egész látásmódra és a térbeli tájékozódásra egyaránt. Az önállóan létrehozott építmények elkészítése során a gyermek a kreativitását használja, majd játék közben a fantáziájára támaszkodik (pl. királynős, csatás játék a várban). A készlettel sorokat is lehet alkotni (pl. szín szerint vízszintesen) vagy tornyokat építeni függőlegesen. Egy-egy építmény létrehozása komoly kitartást igényelhet, ám minden elkészült alkotás önbizalomnövelő a gyermek számára, melyet büszkén lehet megmutatni a tesónak, szülőnek egyaránt.

 

Tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A szivacs elemek „súlytalansága” újfajta tapasztalatokkal gazdagítja a gyermeket.  Általuk megfigyelheti, hogy különbség van a könnyebb és nehezebb tárgyak mozgatása között. Egészen másféle technikát követel a könnyű szivacsok egymásra pakolgatásra a fából készült társaikhoz képest.

A szivacs építőkocka készlet már 18 hónapos kortól használható, lenyelhető darabokat nem tartalmaz, s remek lehetőséget ad a szülő-gyermek kooperációra, az együttjátszásra. Ahogy fejlődik a gyermek, úgy változik az építőkockákkal való játéka is. Kisebb gyermekekkel még együtt érdemes játszani, hiszen tőlünk, felnőttektől fogja látni, megtapasztalni, hogyan kell bánni az építőelemekkel. Az elkészült építményeket nyugodtan lerombolhatja, nem tud sérülést okozni a szivacs építőelemekkel. 3-4 évesen önállóan is képes a gyermek játszani az építőelemekkel, a fantáziáját és kreativitását használva számos építményt találhat ki és valósíthat meg belőlük.

A szivacselemeket akár fürdős játékként is nyugodtan használhatjuk, fennmaradnak a víz tetején, anélkül, hogy magukba szívnák azt. Lehet velük építkezni a kád szélén vagy akár a vízben is tutajszerű építményeket, úszótornyokat alkotni. A víz hatására jól tapadnak egymáshoz az elemek és a kád oldalára vagy a fali csempére is könnyedén feltapaszthatók vizes állapotban. Külön izgalmas a gyerekek számára, hogy a csempére vagy kád oldalára „ragasztott” alkotás órákig, vagy akár a következő napi fürdésig is ott tud maradni, nem esik le.

Az építőelemek szappanos vízzel könnyen tisztíthatók.

Ha tetszett a Szivacs építőkocka készlet leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Gyártó

BamBam

Kategória

Építős játékok

Anyagösszetétel

Műanyag

Életkor

18 hónapos kortól

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Szivacs építőkocka készlet – BamBam” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cikkszám: BB301693