Barion Pixel Skip to content
magni

Pingvines gyűrűpiramis (Montessori jellegű torony) – Magni

5.290 Ft

Ezt a termékünket már nem forgalmazzuk, helyette a hasonló (billegő) tulajdonságokkal bíró –> Szivárványos montessori torony <– terméket ajánljuk! 

A játékról többet is megtudhatsz lentebb a „Leírás” részben!

Kategória: Fejlesztő játékok
Életkor: 2-4 év
Gyártó: Magni
Cikkszám: MG2670


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: elfogyott

Pingvines gyűrűpiramis (Montessori jellegű torony)

Ezt a terméket már nem forgalmazzuk, helyette a hasonló (billegő) tulajdonságokkal bíró –> Szivárványos montessori torony <– terméket ajánljuk! 

Játékismertető:

A gyűrűpiramis (vagy gyakori nevén Montessori torony) egy fa alapzatból, a rúdra húzható öt különböző színű, szürkés árnyalatú gyűrűből és a tetejére helyezhető pingvint illusztráló elemből áll. A fa alapzat kialakítása domború, így minden irányba ki tud lengeni a torony. A torony összeállított mérete: 13 x 9.5 x 9.5 cm.

 

A Montessori torony / gyűrűpiramis által előhívott készségek és képességek:

erőadagolásfinommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismerésvizuális észleléskoncentrációlogikasoralkotás, sorritmusfeladattudatkitartáskudarctűrésönbizalom

A gyűrűpiramis az egyik legismertebb fejlesztő játék, nem véletlenül, egyszerűsége ellenére számos készséget megmozgat. A gyűrűk felhelyezése megfelelő erőadagolást kíván a kéztől és az ujjaktól, miközben a finommotorikus készségeket veszi igénybe. A rúdra húzható játékok kisgyermekkorban kiválóak a szem-kéz koordináció fejlesztésében. A gyűrűpiramis kirakása egy vizuális észlelésen keresztül végzett gondolkodás, a gyűrűk felhelyezésének helyes kirakáshoz kezdetleges logikára is szükség van, valamint erős koncentrációs képességre.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

Az egyik legnépszerűbb fejlesztőjáték a gyűrűpiramis, a korai készségfejlesztés alapjátékai közé sorolható. Számos rúdra fűzhető játékot lehet kapni a hazai játékpiacon műanyagból vagy fából (ritkábban textilből). A Magni gyűrűpiramisa azért nagyon jó választás, mert kiváló minőségű fa játék, teljesen biztonságos, emellett pedig nagyon szerethető a kis pingvines figura. A legtöbb fából készült gyűrűpiramis fix alappal rendelkezik, a Magni pingvines gyűrűpiramisa azonban a legkisebb erőhatásra is kileng oldal irányba, így minimális az esélye, hogy balesetet okozzon.

Kis méretéből adódóan könnyen hordozható a gyermek által is, a piramis fej része kissé ráfeszül a rúdra, így egyben tartva a tornyot.
A színek, különböző árnyalatok és mintázatok megnevezésével (pl. Ez itt a sötétszürke karika; Melyik a világosszürke?; Mi jön a fehér után? Melyik a csíkos?) gyakorolhatjuk a gyermekkel a színfelismerést.
A kisebb-nagyobb fogalmak megértéséhez kezdetben elég lehet csak 2 elem, a legnagyobb és a legkisebb megmutatása, összehasonlítása a gyermeknek, ekkor meg lehet kérdezni tőle, melyik a nagyobb, majd azt segíteni felhúzni a rúdra. Egy idő után már ő maga fogja a legnagyobb elemet/elemeket kiválasztani.
Később a gyűrűket akár fordított sorrendben is ráteheti a gyermek a rúdra, kezdve a legkisebbel, zárva a fehér legnagyobbal.
Rúd nélkül is lehet gyakorolni a gyűrűk egymásra helyezését, így nehezítve a feladaton később, mikor a rúdra húzás már nem okoz nehézséget.
A gyűrűket a földön egymás mellé helyezve pedig lehet sorozatot alkotni!

 

Tudtad a Magniról?

A Magni egy exkluzív dán gyermekjáték márka, mely kiemelt fontosságot tulajdonít a magas minőségű gyártási folyamatoknak és a biztonságos anyaghasználatnak. Azon túl, hogy minden termékük megfelel az európai gyermekjátékokkal kapcsolatos szabályozásoknak (EN71, CE), a Magni további minőségbiztosítási rendszereket (BSCI, Sedex, ISO9001) alkalmaz illetve tesztelési, verifikációs vállalatokkal (SGS, Intertek) is ellenőrizteti termékeit.

A Magni szó jelentése „Erőteljes”, az északi, skandináv mitológiából származik. Magni apja a hollywoody filmekből is ismert Thor volt, anyja pedig az óriásnő, Jarnsaxa. Magni örökölte apja erejét és bátorságát, a hiedelemrendszer szerint a szél, az időjárás és a jó termés érdekében idézik meg őt.

A cég 2001-es alapítása óta alapfilozófiája, hogy minden gyermek biztonságos, minőségi játékokkal nőhessen fel.

Ha tetszett a Pingvines gyűrűpiramis játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek13 × 9,5 × 9,5 cm
Életkor

2-3 éves kor, 3-4 éves kor

Gyártó

Magni

Kategória

Fejlesztő játékok

Anyagösszetétel

Fa

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Pingvines gyűrűpiramis (Montessori jellegű torony) – Magni” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cikkszám: MG2670