Barion Pixel Skip to content
relevant play játékok

Mad Mattr gyurma – Quantum Builder kockagyár – több színben – Relevant Play

6.990 Ft

Őrült egy anyag ez a Mad Mattr! Gyurma vagy homok? Vagy mindkettő?

Ezt a terméket már nem forgalmazzuk, kérjük, nézz szét a többi Alkotó eszközünk között!

A termékről többet is megtudhatsz lentebb a „Leírás” részben!

Kategória: Alkotó eszközök
Életkor: 3+ év
Gyártó: Relevant Play
Cikkszám: RP02, RP03, RP04


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Mad Mattr gyurma – Quantum Builder kockagyár

Ezt a terméket már nem forgalmazzuk, kérjük, nézz szét a többi Alkotó eszközünk között!

A Mad Mattr gyurma nem véletlenül kapta az „őrült anyag” elnevezést. Egészen újszerű élmény vele játszani, az anyaga valahol félúton lehet a homok és a gyurma között. Minél finomabban nyúlunk hozzá, ő is annál finomabban viselkedik. Ha lágyan a kezünkbe vesszük, még ki is tud „folyni” a tenyerünkből. Ha erősen bánunk vele, szinte bármilyen alakzatot kiformálhatunk. Ráadásul a csomagban található kinyomó eszközzel Lego formájú építőelemeket készíthetünk. Kifejezetten érdekes, hogy ezt a puha anyagot a kinyomóval egy szilárd építőelemmé lehet összepréselni.

A Relevant Play által gyártott csomag 283 g gyurmát tartalmaz, mely kb. 72 db építőelem kinyomására elegendő. Háromféle színben rendelhető: piros, kék és pink.

Először érdemes a gyurmával ismerkedni, hiszen anyaga rendkívül egyedi, a kisgyerek számára nagyon érdekes tapintásos élményt biztosít. A dobozban található kinyomóval a Lego hagyományos, 8 pöttyös elemével teljesen kompatibilis „legó” téglalapot tudunk készíteni. Az elkészült legószerű építőelem olyannyira élethű, hogy akár egy valódi Legóval is össze tudjuk illeszteni, így akár olyan épületeket is készíthetünk, melyek Mad Mattr gyurmából és hagyományos Legóból együtt épülnek fel.

Az építőelem elkészítése mindenképp felnőtt segítségét igényli az elején, hiszen egy elem kinyomása 6 lépésből áll, melyet a folyamatábráról nem is olyan egyszerű értelmezni.

mad mattr gyurma kinyomó

Az elem elkészítésének lépései:

  1. Fogjunk egy kisebb adag gyurmát, tegyük ki magunk elé és a lapos, kétlábú „lapítót” helyezzük a gyurmára, majd nyomjuk addig lefelé, amíg a lábai át nem vágják magukat a gyurmán. Ezzel a lépéssel elérjük, hogy egy viszonylag lapos, kb. 1 cm magas és sík gyurmánk keletkezzen.
  2. A téglalap alakú formával „szaggassunk” ki egy téglalapot a gyurmából, akárcsak egy pogácsát.
  3. Helyezzük a „szaggató” formát a beleragadt gyurmával együtt az 1-es lépésben használt „lapító” eszközre.
  4. Illesszük bele a „nyomó” darabot a „szaggató” darabba.
  5. Nyomjuk össze erősen az összeillesztett eszközt. Ezt megtehetjük egy felülről jövő függőleges nyomó mozdulattal, vagy akár úgy is, hogy az ujjainkkal a „nyomó” darabot összeszorítjuk a „lapító” darabbal.
  6. Vegyük le a szaggató formát és nyomjuk ki az összepréselődött lego formájú Mad Mattr gyurmát. A kinyomás során általában nem ugrik ki az elem magától, így finoman rá kell segítenünk a kezünkkel, le kell emelnünk a kinyomóról.

 

Egy rövid reklám videó a magyarországi forgalmazótól (Curiocity Kft.) a kinyomós Mad Mattr gyurmáról:

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Mad Mattr gyurma – Quantum Builder kockagyár – több színben – Relevant Play” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cikkszám: