Barion Pixel Skip to content
melissa & doug játékok

Fogaskerekű hernyó – Melissa & Doug

4.190 Ft

Egy kedvesen mókás hernyó, melynek darabjait össze kell illesztened, hogy mozgásba lendüljön!

A játékról többet is megtudhatsz lentebb a „Leírás” részben!

Kategória: Fejlesztő játékok
Életkor: 2-4 év
Gyártó: Melissa & Doug
Cikkszám: ME08


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: elfogyott

Fogaskerekű hernyó

Játékismertető:

A fogaskerekű hernyó játék 1 db fa hernyótestből és 6 db különböző színű műanyag fogaskerékből áll. A fogaskerekeket kell a gyermeknek felhelyeznie a fa alaplapra, ezzel egy hernyót építve össze. A kész hernyó egyik fogaskerekét megforgatva pedig mind a hat fogaskerék mozgásba lendül.

 

A játék által előhívott készségek és képességek:

finommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismerésvizuális észlelésrész-egész látásmód

A fogaskerekek helyére illesztése, fogdosása, csavargatása taktilis és vizuális tapasztalásokat ad a gyermeknek, melynek során a finommotorikáját használva tudja teljesíteni a hernyóépítés feladatát, ehhez ügyes szem-kéz koordinációra van szüksége. A gyermek megtapasztalhatja, hogy az egymás melletti fogaskerekek hatnak egymásra: ha megtekeri az egyiket, minden hozzá kapcsolódó kerék vele fog forogni. Ha pedig mind a hatot a helyére illeszti, akkor az egész hernyó mozgásba lendülhet. A játék így felhívja a gyermek figyelmét a rész-egész viszonyára.

 

Személyes tapasztalataink:

A Melissa & Doug által gyártott fogaskerekű hernyó egy egyszerű játék, ám olyan sikerélményt tud okozni a gyermeknek, hogy újból és újból lekerül majd a játékpolcról és szétszedi, majd összerakja akár többször is egymás után. Minden színnek megvan a helye a hernyón, így a színek felismerését (pl. „most tedd be a piros kereket a helyére”) is gyakorolhatjuk. Nem szükséges a színeket a saját helyükre rakni, a hernyó bárhogyan összeilleszthető.

 

Tippek és alternatív játéklehetőségek:

Nagyobb gyerekeket is be lehet vonni a hernyós játékba. Esetükben ne a fa hernyótestre, hanem egyszerűen a szőnyegre rakjuk ki egymás mellé a fogaskerekeket, először például 4 kereket. Próbálja meg a gyermek úgy megtekerni a két szélső fogaskereket, hogy a 4 elemből álló hernyó ne csússzon szét a szőnyegen, hanem maradjon egyben úgy, ahogyan azt letettük. Ezután lehet 5 vagy 6 fogaskerékkel is próbálkozni.
A fogaskerekeket használhatjuk „stencilként”, egyszerűen tegyük rá egy tiszta lapra, majd rajzoljuk körbe ceruzával. Ezután kedvünkre ki is színezhetjük, vagy arcot rajzolhatunk bele.

 

Tudtad a Melissa & Doug-ról?

Melissa és Doug két valóban létező személy! Ők az alapítói ennek a rendkívül kreatív vállalatnak, mely már több mint 5000 különböző játékot adott a világnak. Történetük Doug apukájának garázsában indult, itt kezdték el gyártani első gyermekjátékaikat, melyek többnyire fából készült kirakók voltak. Ahogy nőtt a vállalkozás, úgy nőtt a család is, s a gyerekek aktív szerepet kaptak a játékok tesztelésében. Mára 6 gyermekes családdá váltak, bár Melissa szerint van egy hetedig gyereke is Doug személyében. Az összes játék a mai napig Melissa kezei alatt készül, a prototípust már egy általa vezetett csapat készíti el, s a gyártás csak alapos tesztelés után kezdődik. A játékportfólió végül kiegészült kreatív szettekkel, alkotást segítő eszközökkel is, mint például színező, rajzoló, matricázó, gyöngyfűző készletek.

Melissa és Doug koncepciója olyan játékok tervezése, melyek a mai túlhajszolt és túlstimulált környezetben lehetőséget teremtenek a gyerekeknek a képzeletük használatára és inspirálják őket, hogy saját maguk fedezzenek fel újabb és újabb lehetőségeket a játékokban.

A Játékpszichológia 100 játék válogatásában és a Kincsesláda kreatív eszközei között szép számmal képviselteti magát a Melissa & Doug márkája, nem véletlenül! Szeretjük benne, hogy versenyképes árakon kínál minőségi, masszív játékokat és eszközöket, melyek mindig kicsit többet nyújtanak, mint amire az ember számít, méretben, részletgazdagságban és funkcióban egyaránt.

 

Ha tetszett a Fogaskerekű hernyó játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek35 × 9 × 4,5 cm
Cikkszám

ME08

Életkor

2-3 éves kor, 3-4 éves kor

Gyártó

Melissa and Doug

Anyagösszetétel

Fa, Műanyag

Kategória

Fejlesztő játékok

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Fogaskerekű hernyó – Melissa & Doug” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cikkszám: ME08