Barion Pixel Skip to content
piatnik játékok

Jungolino társasjáték – Piatnik

6.790 Ft

A Jungolino társasjáték sokoldalúságának köszönhetően sokáig szerethető játéka marad a gyerekszobának!

Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Jungolino társasjáték

Játékismertető:

A Jungolino társasjáték dobozában 6 darab nagyméretű (32 cm * 19.5 cm), különböző dzsungelállatokat ábrázoló szőnyeglapkát, 30 darab kártyát és egy részletes játékszabály leírást találunk. A Jungolino egy kifejezetten sokoldalú társasjáték, a játékfüzet két különböző játékmódot részletesen is bemutat.

 

Memóriajáték

Versenyezhetünk, kinek jobb a memóriája! Tegyük ki a kártyapaklit az asztalra, majd fordítsunk fel egy lapot, és egy újabb lapot. Ezután a játékosnak meg kell érintenie a helyes szőnyeglapkákat a felfordított lapok sorrendjében. Ha sikerül, akkor jöhet a harmadik lap és következő játékosnak már három szőnyeglapkát kell sorrendhelyesen megérintenie. Ezután fordítsuk fel a negyedik lapot, és így tovább. A lenti példán a majom -> zebra -> tigris -> víziló sorrendben kell megérintenie a játékosnak a lapkákat.

jungolino társas

 

Gyorsasági verseny

A szabálykönyv által leírt másik játékmódban minden játékos kapjon 6 darab kártyát a 6 féle állat képével. A lakásban tegyük különböző, egymástól távoli helyekre a 6 darab szőnyeglapkát. A játékosoknak az a feladata, hogy a startjel után egyesével szaladjanak oda a szőnyeglapkákhoz és mindegyikre a megfelelő kártyalapjukat tegyék rá. Aki hamarabb elhelyezi mind a hat állatos kártyáját a hozzá passzoló szőnyeglapra, az nyeri a játékot!

 

A Jungolino által előhívott készségek és képességek:

nagymozgásreflexszem-kéz koordinációmemóriasoralkotás, sorritmusegyüttműködésszabálykövetéskudarctűrésönbizalom

Az első játékmód remek lehetőséget teremt a gyermeknek a formafelismerés és a memória trenírozására. A második, gyorsasági játékban pedig a reflexüket és a nagymozgásos képességeiket is igénybe veszik. Az ilyen versenyhelyzetekben győzelem esetén az önbizalmuk, míg játékvesztés esetén a kudarctűrő képességük is fejlődhet. A játékkal többféleképpen is játszhatunk, mely a szabálykövetés gyakorlását segíti.

 

Tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A Jungolino társasjáték kifejezetten egyedinek mondható a nagyméretű habszivacs szőnyeglapkáknak köszönhetően. Az állatok kedves, meseszerű rajzolattal rendelkeznek. A szőnyeglapkák hosszabb használat után sem szakadnak el, tartósak és a tisztításuk is egyszerűen megoldható nedves ruhával. A játék leírásában lévő két játékmód valóban 4 éves kortól ajánlott, de kitalálhatunk újabb játékmódokat, melyekkel a játék akár három éves gyerekek számára is kifejezetten élvezetes lehet:

Egyszerű formafelismerő-memóriajáték

Tegyük le a hat szőnyeglapkát a gyerek elé, majd fordítsuk le őket. A gyereknek a memóriáját kell használnia, hogy megjegyezze, melyik állat hol bújt meg. Ezután mutassunk fel egy kártyalapot, neki pedig rá kell mutatnia a kártyán lévő állatot rejtő szőnyeglapra. Ha eltalálta, akkor megkapja a kártyalapot jutalmul, ha pedig nem sikerül,  együtt megkereshetjük a helyes szőnyeglapkát, melynek során újra memorizálni tudja az állatok helyes pozícióját. Ekkor segíthetünk is neki, pl. „látod a krokodil itt van a legszélén, mellette pedig a víziló”.

Bújócska játék

Egyszerűen dugjuk el a 6 állatos szőnyeglapkát a lakásban, a feladat pedig megtalálni őket. A sorrend nem számít, a lényeg, hogy mind a hat állatka előkerüljön. A keresést az ismert „hideg-meleg” instrukciókkal segíthetjük.

Családi reflex játék

Tegyük ki a hat szőnyeglapkát az asztalra (vagy a padlóra/szőnyegre) a játékosok pedig üljék körbe a lapkákat. Egy játékvezető csapjon fel egy kártyát, a játékosoknak pedig a kezükkel rá kell csapniuk a megfelelő állatot mutató szőnyeglapkára. Aki a leggyorsabb, az nyeri a kártyát. Játszhatunk például addig, amíg el nem fogy az összes kártya, végül pedig az nyer, aki a legtöbbet gyűjtötte össze.

A Jungolino társasjáték egy igazán sokoldalú játék, melyet ketteseben (szülő-kisgyerek) is használhatunk, vagy akár egy 6 fős család is játszhat egyszerre. A különböző játékok lehetőséget adnak a szem-kéz koordináció és a megfigyelő képesség vagy akár az együttműködés fejlesztésére is.

Ha tetszett a Jungolino játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek34 × 22 × 4 cm
Gyártó

Piatnik

Kategória

Sikerjátékok a közelmúltból

Anyagösszetétel

Műanyag, Papír/Karton

Játékidő

10-15 perc

Játékosok száma

2-4

Életkor

4+

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Jungolino társasjáték – Piatnik” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük