Barion Pixel Skip to content
fakopáncs játékok

Ki nevet a végén és Kígyómarás társasjáték – Fakopáncs

(1 vásárlói vélemény)

4.490 Ft

Igazi retro társasjáték, ami nem maradhat ki a legújabb generációk játékélményeiből sem!

Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: elfogyott

Értesítsünk, ha újra elérhető?

Ki nevet a végén és Kígyómarás játék

Játékismertető:

A Ki nevet a végén játék tartalma:

  • 1 db kétoldalas fatábla (Kígyómarás és Ki nevet a végén)
  • 2 db dobókocka
  • 16 db fa békafigura négy színben

A Fakopáncs saját gyártású társasjátéka két ismert játékot is magában foglal, a két játéktér a masszív fatábla két oldalára lett felfestve. Az egyik oldalán a Ki nevet a végén játékot játszhatjuk akár négyen is egyszerre a mellékelt 16 békával, a másik oldalán pedig a Kígyómarás nevű ismert játékban tehetjük próbára szerencsénket.

A játékot 4 éves kortól ajánljuk!

 

A Ki nevet a végén játék által előhívott készségek és képességek:

rugalmas gondolkodásstratégiaszámfogalomszámoláskésleltetéskudarctűrésönbizalomszabálykövetés

A Ki nevet a végén társasjátékhoz elengedhetetlen a számfogalom ismerete és minimális számolási képesség, hiszen dobókockával kell dobni és pontosan lépni a játékmezőn. A játék már stratégiai gondolkodást is előhívhat, hiszen egy adott helyzetben dönthet a gyermek a meglévő bábujával való lépés mellett, vagy egy új bábu indítása mellett is. A dobástól és a tábla állásától függ, hogy mely döntés a legkedvezőbb számára. Sőt, az ellenfelek stratégiáját is figyelembe lehet venni (rugalmas gondolkodás), hogy még hatékonyabban haladjunk előre a bábukkal. Győzelem esetén az önbizalom erősödik, míg játékvesztés esetén a kudarctűrés kerül előtérbe. Mint általában a társasjátékokban, a késleltetés (kivárni míg újra én jövök) és a szabálykövetés (helyesen lépek, sorrendet tartok, stb.) képességek itt is szükségesek a kiegyensúlyozott játékélményhez.

 

Tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A Fakopáncs egy minimalista játékot alkotott, érezhető, hogy költséghatékony módon szerették volna a Ki nevet a végén társasjátékot újra forgalomba hozni. Ez szerintünk maradéktalanul sikerült is. Természetesen ezen az áron nem tömör fából készült játékot kapunk, hanem egy préselt táblát, ám a játék teszi a dolgát, a kis békák is teljesen használhatóak, kedvesek. Nagy ötlet volt a játéktábla másik oldalára a Kígyómarást felfesteni, így ténylegesen két játékot kapunk egy eleve kedvező áron.

 

Tudtad a Fakopáncsról?

A Fakopáncs több mint 3 évtizede, 1990-ben indult egyszemélyes vállalkozásként és elsőként igyekezett kielégíteni hazánkban a fajátékok iránt mutatkozó egyre nagyobb igényt. Kiváló ár/érték arányú és a gyakran régi időket idéző játékaik gyorsan belopták magukat a magyar lakosság szívébe. A Fakopáncs játékok nagymértékben hozzájárultak a fajátékok magyarországi népszerűsödéséhez és a készségfejlesztő játékok iránti igény erősödéséhez.

 

Ha tetszett a Ki nevet a végén játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek31 × 31 × 3 cm
Gyártó

Fakopáncs

Kategória

Retro játékok

Anyagösszetétel

Fa

Játékidő

20-30 perc

Játékosok száma

2-4

Életkor

4+

Ki nevet a végén és Kígyómarás társasjáték – Fakopáncs termékről 1 értékelés

  1. Ildikó Heisz

    Alapjáték, tartós kivitelezés

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük