Barion Pixel Skip to content
spiribuuu játékok

Mi volt ma a suliban? – Beszélgetőkártya – Spiribuuu

(5 vásárlói vélemény)

5.690 Ft

Egy kiváló, beszélgetést kezdeményező kártya az ovis és kisiskolás korosztály számára. A termékről többet is megtudhatsz lentebb a “Leírás” részben!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Mi volt ma a suliban? – Beszélgetőkártya – Spiribuuu

„Mi volt ma a suliban? – Semmi!” – ismerős lehet a párbeszéd sok-sok szülő számára! Ez a 72 lapot tartalmazó beszélgetőkártya segíti elindítani és fókuszban tartani a szülő-gyermek párbeszédet az óvodában vagy az iskolában megélt eseményekről, élményekről. A kártyapakli olyan gondolatébresztő megkezdett mondatokat tartalmaz, mint például:

 • Amit szívesen lefotóztam volna a mai napban…
 • Ma alig vártam, hogy…
 • Ma meglepődtem azon, nem számítottam rá, hogy…
 • Amit kiradíroznék a mai napból…
 • Bárcsak elég bátor lettem volna, ahhoz, hogy…
 • Ma elegem volt abból, hogy…

 

A beszélgetőkártya által előhívott készségek és képességek:

beszédkészségmemóriarugalmas gondolkodásegyüttműködésempátiakommunikációönbizalom

A kártyák emojik és karakterrajzok segítségével játékos és szórakoztató módon segítik az érzelmek azonosítását. A kártyák oly módon lettek megalkotva, megrajzolva, hogy a képek a lehető legjobban kifejezzék a megkezdett mondat tartalmát, segítve ezzel az események felidézését, az asszociációt és az érzelem tudatosítását. A beszélgetőpakli segíthet a gyermek verbális kifejezőkészségének fejlesztésében is. Minden egyes kártya megdolgoztatja a gyermek memóriáját, hiszen vissza kell emlékeznie az aznapi eseményekre és egy olyat kell felidéznie, mely passzol a megkezdett mondathoz és a képen látható ábrához. Ez az asszociációs folyamat rendkívül hasznos az élmények tudatosítása szempontjából, egyúttal elősegíti a rugalmas gondolkodás fejlődését is. A kártyapakli egy nagyon praktikus kommunikációs segédeszköz, mely megkönnyíti a szülő-gyermek párbeszédet és pszichoszociális képességek erősítéséhez járulhat hozzá. Az egyes események átbeszélése során a szülőnek lehetősége nyílik arra, hogy elmondja a saját gondolatait és véleményét is a gyermek által mondottakról, így a beszélgetőkártya használata (a szülő-gyermek kommunikációjának segítésén túl) hasznos lehet a gyermek erkölcsi gondolkodásának formálásában is.

A „Mi volt ma a suliban?” beszélgetőkártyát – a címével ellentétben – nemcsak iskolás korú gyermekek számára, hanem akár már 4 éves kortól is bátran ajánljuk, a kérdéseket rugalmasan alkalmazva a kártya óvodásokkal is kitűnően használható.

Otthoni használaton túlmenően hasznos lehet még gyerekekkel foglalkozó szakemberek (pszichológusok, óvónők, gyógypedagógusok) számára az egyéni vagy csoportos beszélgetések beindításához.

A kártyajátékot 4-14 éves kor között ajánljuk!

 

Néhány tipp a játék használatához:

 • a szülő is aktív részese lehet a játéknak, ha ő is húz lapot és a saját napjára, munkahelyi eseményekre vonatkozóan mesél az érzéseiről
 • lehet passzolni is, ha a gyermek számára nem releváns, vagy nehezen értelmezhető egy kártya
 • a játék időben és befektetett energiában jól skálázható, hiszen addig játszhatjuk, amíg jólesik
 • ha a gyermek nem tud olvasni, akkor természetesen a szülő olvassa fel a húzott kártyát, illetve testvérek vagy csoportok esetén a gyerekek egymás kártyáit is felolvashatják
 • egyes kártyáknál a gyermek válasza után további kérdéseket is feltehetünk az eseménnyel, témával kapcsolatban, így kialakulhat egy hosszabb párbeszéd is
 • használhatjuk a „Miért érzed így / Miért gondolod így?” kérdést miután a gyermek megválaszolta a kártyán szereplő mondatot, ezzel is tovább segítve az okok azonosítását, a megélt érzelmek tudatosítását
 • a beszélgetőkártyát nem csak óvodai vagy iskolai eseményekkel kapcsolatban használhatjuk, más programok átbeszéléséhez is kiváló segítőtárs (pl. hétvégi nagyszülői kiruccanás, osztálykirándulás, részvétel szülinapi zsúron).

További információk

Méretek14 × 9,5 × 2,5 cm
Anyagösszetétel

Papír/Karton

Életkor

4+

Gyártó

Spiribuuu

Kategória

Pszichoedukációs eszközök

Mi volt ma a suliban? – Beszélgetőkártya – Spiribuuu termékről 5 értékelés

 1. Névtelen

 2. Adrienn V.

  Nagyon szépen kidolgozott kártyák, sajnálom, hogy nem találtam rá előbb az ovis kisfiamnak. Modern, vicces, aranyos képek és beszédindító gondolatok.

 3. Enikő J.

 4. Zsuzsanna Vidaházy

 5. Mária M.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük