Barion Pixel Skip to content
educational insights

SeaScope víz alatti távcső – Educational Insights

Original price was: 19.990 Ft.Current price is: 16.990 Ft.

Könnyedén felfedezheted a vízi élővilágot a Geosafari Seacope víz alatti távcsövével!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

SeaScope víz alatti távcső – Educational Insights

Csomagolássérült termék, melyet 3.000 Ft akcióval kínálunk. A kartondoboz két sarkán apró benyomódás/hullámosodás található. A termék kifogástalan állapotban van. 

Az amerikai Educational Insights által tervezett GeoSafari SeaScope egy különleges távcső, melynek segítségével bepillantást nyerhetünk a víz alatti világba. Legyen az tenger, tó, patak, medence vagy akár az otthoni fürdőkád, a SeaScope segítségével megfigyelheted a víz alatti élővilágot, tárgyakat. Elég a távcső végét a víz alá meríteni és már kezdhetjük is a felfedezést!

A távcső használatát 7 éves kortól ajánljuk, s lehetőleg minden esetben legyen jelen felnőtt a víz alatti világ vizsgálata során!

 

A SeaScope víz alatti távcső funkciói

  • 5x nagyítást biztosító lencse
  • LED lámpák a távcső elején a kellő megvilágítás biztosításához
  • hőmérséklet kijelző a tubus oldalán
  • hosszmérési lehetőség (vonalzó beosztás)
  • teleszkópos kialakítás, így használat után a tubusok összenyomhatóak
  • kézzel állítható manuális fókuszáló gyűrű
  • 3 darab AAA elem szükséges a LED lámpák működéséhez (nem tartozék)

 

A víz alatti távcső első használata

A távcső hatékony működéséhez szükség lesz 3 db AAA elemre, mely a LED világítást biztosítja számunkra. Erre még nappali fényviszonyok között is szükségünk lesz, hiszen a víz alatt gyorsan csökken a fény mennyisége. A távcső elején lévő fém zárófedelet kell elcsavarnunk egy csavarhúzóval vagy pénzérmével, hogy betölthessük a három elemet.

A távcső belső tubusát húzzuk ki kattanásig, csak teljesen kihúzott állapotban tud működni megfelelően. Kapcsoljuk be a LED világítást, majd tegyük a távcső végét a tengerbe/tóba/medencébe nagyjából 10-15 cm mélyen. Nézzünk bele a keresőbe, s közben fogjuk meg a legfelső, fókuszáló részét a távcsőnek és addig mozgassuk fel-le, amíg éles képet nem kapunk. A gyerekek számára ez a legnehezebb feladat: kézben tartani a távcsövet, miközben a másik kezükkel állítani a fókuszt, hogy kialakuljon egy éles kép. Eleinte mindenképp szükséges szülői segítség a fókuszálás gyakorlásához 7-8 éves korban. 10-12 éves gyermek már könnyedén, egyedül is elboldogul a távcsővel egy gyors gyakorlást követően. Akár még egy 4-6 éves gyermek is képes lehet megpillantani a távcsőben lévő víz alatti képet, ám segíteni kell neki az egy szemmel való kukucskáláshoz (takarjuk le a másik szemét) majd a felnőttnek kell beállítania a helyes fókuszt és a kezével megtartva a fókuszgyűrűt odatartva a gyerek számára a távcső végét, hogy bele tudjon nézni. Kicsit körülményes, de így akár 7 éves kor alatti gyermek is kiveheti részét a víz alatti felfedezésből.

 

Használati tippek

A távcső használata gyakorlást igényel, ám az elénk táruló látvány meghálálja a befektetett energiát. A távcsövet alapvetően kétféleképpen is használhatjuk, a vízben állva vagy a parton guggolva. Utóbbi nagy előnye, hogy nem leszünk vizesek, ám ekkor korlátozottabbak a mozgási lehetőségeink. Vízben állva jóval szabadabban tudunk mozogni, így a távcső használata strandon, tóban, tengerparton a vízben térdig vagy derékig merülve a legkönnyebb. További lehetőség, hogy csónakban ülve, óvatosan kihajolva szemléljük a víz alatti világot.

Tóban vagy medencében állva a legegyszerűbb a használata, hiszen itt még hullámzás sincs, így könnyen tudjuk tartani a távcsövet. Hullámzó tengerbe akkor érdemes átmenni, ha álló vízben már begyakoroltuk a víz alatti távcsövezést.

Személyes tapasztalataink alapján a leghasznosabb a távcsövet tengerparton, a köves, sziklás részen használni. A tengerbe nyúló sziklazátonyok mellett állva könnyedén megfigyelhetjük a sziklák felszínén kialakult növény és állatvilágot. A legsokszínűbb és legérdekesebb képet a víz alatti kövek és sziklák felületéről kapjuk majd. A LED lámpa megvilágításának köszönhetően mini korallvilág tárulhat elénk a sziklák felületén. Megnézhetjük a különböző növényeket, a sziklához tapadt kagylókat, csigákat, feltárul előttünk a vízi élővilág meglepő sokszínűsége.

A távcső főtubusát önmagában is használhatjuk. Csavarjuk le a gyűrűt, ami a két tubust összetartja és szedjük szét a távcsövet. A főtubusba így könnyedén belepillanthatunk, gyerekek számára még könnyebb az ilyen típusú felfedezés, hiszen nem kell fókuszálni és két szemmel is lehet nézni. Ennek hátránya, hogy elveszítjük az 5-szörös nagyítást (hiszen nem használjuk a fókusztubust) de még így is van egy kis természetes nagyítás, hiszen vízen és lencsén keresztüli képet látunk.

 

Karbantartási tippek

Ha víz kerül a lencséhez, egyszerűen csavarjuk szét a két tubust és óvatos mozdulatokkal rázzuk ki a vizet a távcsőből, majd szereljük össze.

A hideg víz, a meleg levegő és a napsütés gyakran előidézi a lencse bepárásodását. Ekkor egyszerűen szedjük szét a két tubust és kis vizet locsolva a lencsére távolítsuk el a párát, majd a vizet is kirázva szereljük ismét össze.

Használat után öblítsük át tiszta (nem sós) vízzel, majd töröljük szárazra az egész távcsövet. Ügyeljünk rá, hogy tengervíz ne maradjon a távcsőben. A lencsét sose törölgessük, mert könnyen összekarcolhatjuk.

A termék dobozának mérete: 35 x 23 x 12.5 cm.

További információk

Méretek35 × 23 × 12,5 cm
Életkor

7+

Gyártó

Educational Insights

Anyagösszetétel

Gumi, Műanyag, Papír/Karton, Üveg

Kategória

Felfedező, tudományos eszközök

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„SeaScope víz alatti távcső – Educational Insights” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

EAN: 086002052025Cikkszám: EI-5202Termékkategória:Termék cimkék: ,