Barion Pixel Skip to content
granna játékok

Sárkány Samu játékai – Lapocskázó – Granna

(1 vásárlói vélemény)

5.290 Ft

Kirakóminták sok színes lapocskával, sokféle játéklehetőséggel!

Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Sárkány Samu Lapocskázó

Játékismertető:

A Sárkány Samu Lapocskázó játékban 48 darab színes műanyag lapocskát találunk, melyekkel különböző alakzatokat tudunk kirakni. Összesen 4 féle színt használhatunk, így minden színből 12 lapocska áll rendelkezésünkre. A játék tartalmaz 8 darab kirakómintát is, melyek mindkét oldalán van feladvány. A rózsaszín hátteres minták a legegyszerűbbek, ezek méretarányos rajzok is, azaz akár a kártyára is ráhelyezheti a gyermek a lapocskákat, pontosan oda, ahová rajzolva vannak. Ha a rózsaszín feladatok már jól mennek, megpróbálkozhat a gyermek a kék hátterű, közepes nehézségű minták kirakásával. A legügyesebb lapocskázók pedig elkészíthetik a sárga hátteres mintákat, melyekből akár 8 darab is van egy lapon, azaz lekicsinyítve láthatjuk őket.

A játékot 4 éves kortól ajánljuk!

 

A Sárkány Samu lapocskázó játék által előhívott készségek és képességek:

finommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismerésmintázat felismeréssoralkotás, sorritmusszámolásfeladattudatönbizalom

A feladványlapok értelmezése alaposan megdolgoztatja a gyermek megfigyelő képességét és formafelismerését, átgondoltan kell elhelyeznie a lapocskákat egymás mellé a karton lapon látott mintázat alapján. A helyes másoláshoz térlátásra (pontosabban síkbeli látásra) is szükség van és természetesen a színeket is pontosan kell felismerni. A műanyag lapocskák elhelyezése ügyes finommotorikus mozgásokat igényel, miközben fejlődik a szem-kéz koordináció is. A feladatlapok „végigjátszása” hozzájárul a gyermek feladattudatának és önbizalmának erősítéséhez.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A lengyel Granna egy igazán egyedi játékot alkotott meg a Lapocskázóval. Nagyon jó ötletnek tartjuk, hogy az egyre nehezedő formafeladványok között a legkönnyebbek pontosan méretarányosak a műanyag lapocskákkal, így a gyermek a feladatlapra is tudja helyezni a műanyag lapocskákat/rudakat.

Természtesen a feladatlapok nélkül is jókat lehet játszani a játékkal, hiszen a 48 darab lapocska rengeteg alakzat megformálására elegendő. A gyerekek a fantáziájukat használva sokféle tárgyat, élőlényt meg tudnak formálni. A játékkal akár térben is lehet építkezni, sík asztalon vagy padlón a lapocskák akár élükkel is meg tudnak állni egymáson. A legkisebbekkel pedig egyszerű szortírozós, mintakirakós játékot is játszhatunk (pl. rakjuk ki a rudakat egymás mellé szín szerint, majd a színeket változtatgatva, esetleg csoportokat képezve a rudakból, és így tovább…).

A lapocskák remek ritmushangszerek is egyben, bármilyen egyszerű dal ritmusát kikopogtathatjuk velük. Ha lakáson belül nyomkeresős játékot játszunk, akkor a lapocskákat használhatjuk nyilacskák megformálására is. A 48 darab műanyag lapocska akár számolás gyakorlására is használható.

A játék doboza egy ajándék matricát is rejt, melyet két Sárkány Samus képre lehet felragasztani tetszés szerint.

 

Tudtad a Grannáról?

A Granna játékok szülőhazája Lengyelország. A harminc éves múltra visszatekintő lengyel cég a társasjátékok specialistája. Egyedi stílusával, neves grafikusok által készített illusztrációival összetéveszthetetlen megjelenést kölcsönöz a játékoknak. Az Európa-szerte ismert márka sikerességéhez hozzájárul, hogy nagy gondossággal fordítják le és adaptálják játékaikat (pl. versek, játékleírások fordítása) az adott országok számára.

A Játékpszichológia 100 játéka közé előszeretettel válogattuk be a lengyel cég óvodás korosztálynak szóló társasjátékait. Elsősorban a készségfejlesztésre fókuszáló koncepció (például az érzékszervekre ható társasjátékai), a részletes játékleírások, a strapabíró karton használata és a játékaik eredetisége, kedves, magával ragadó látványvilága emeli magas színvonalú társasjátékokká a Granna játékait.

 

Ha tetszett a Lapocskázó játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Tömeg0,5 kg
Méretek27,5 × 19 × 5 cm
Gyártó

Granna

Kategória

Okosító, iskolaelőkészítő játékok

Anyagösszetétel

Papír/Karton

Életkor

4+

Sárkány Samu játékai – Lapocskázó – Granna termékről 1 értékelés

  1. Jóna Gáborné

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük