Új játék a 100 játékunk között: szenzoros gyűrűpiramis a legkisebbeknek

A játékpszichológia 100 játéka egy olyan válogatás a magyar játékpiacról, mely a 6 éves korig megjelenő legfontosabb készségekre és képességekre próbál egy kiegyensúlyozott és könnyen áttekinthető játékpalettát bemutatni. A webáruházunkban forgalmazott 100 játék nem egy örök időkre szóló válogatás, dinamikusan változhat, kikerülhetnek (pl. kifutott) termékek, s új játékok is helyet kaphatnak, ahogy a játéktervezők is újabb és egyre ötletesebb játékokat fejlesztenek évről évre.

A Montessori tornyok igen népszerűek a gyerekjátékok között, ezek a többnyire fából vagy műanyagból készült játékok a korai készségfejlesztés alapjátékai közé tartoznak, melyek lényege, hogy meghatározott sorrendben kell különböző méretű gyűrűknek a rúdra felkerülniük ahhoz, hogy egy piramis formát alkothassanak. Ezek a játékok ügyes szem-kéz koordinációt és nagy koncentrációt kívánnak meg a gyermektől, melyekre többnyire 1 éves kor után lesz alkalmas az idegrendszere. Ahhoz pedig, hogy sorrendben is fel tudja helyezni a különböző méretű gyűrűket, már értenie kell a kisebb-nagyobb fogalmát is, mely körülbelül két éves korra várható el.

A játékpszichológia legújabb játéka elsősorban a legkisebbeknek szól. A Deglingos francia gyártó egyedi gyűrűpiramisa egy kedves állatka formába bújtatott mini torony, mely a kisbabák számára különböző vizuális, auditív és taktilis ingereket képes biztosítani. A béka színes, vidám megjelenése mellett a fejrészbe épített csörgő, a gyűrűkbe rejtett csipogó és zörgő funkciók felkeltik a baba érdeklődését a játék iránt. Ebben rejlik ennek a gyűrűpiramisnak a különlegessége: biztosítja azokat a szenzoros ingereket, amikre a babáknak szükségük van, a különböző textúrák, minták, színek és hangok keveréke egyszerre hat a látás-hallás-tapintás érzékeire. Későbbi életkorban pedig már bekapcsolódnak a fentebb említett gondolkodási folyamatok is, és  Montessori jellegű toronyként tudja az 1-3 éves gyermek használni a játékot.

A gyűrűpiramis élénk színeivel, vidám mintázatával könnyen felhívja magára a figyelmet akár távolabbról is, amivel a  még mászni nem tudó babákat is mozgásra készteti. A játék puha és teljesen biztonságos, ha ráfordulna, rágurulna a gyermek, akkor sem történne semmi baj, a játék rúdja is szivacsból készült és könnyen elhajlik.

A fából és műanyagból készült rúdra fűzhető játékok között nagyon ritka, hogy textilből készüljön gyűrűpiramis, ezért igazi különlegesség a játékpiacon a Deglingos babáknak készült mini tornya. A puha anyagból készült játékpiramis részei könnyű megmarkolhatóságuk miatt már pár hónapos kortól lehetőséget adnak arra, hogy biztonságosan, sokféle megtapasztalással gazdagodjon a baba.