Barion Pixel Skip to content

Üveggolyó játék – 0.5 kg – Toys Amsterdam

(3 vásárlói vélemény)

1.490 Ft

Az üveggolyó az egyik legsokoldalúbb régi időket idéző gyermekjáték. Ez az 500 grammos készlet egy remek kezdő szett, kisebb és nagyobb üveggolyókkal.

A játékról többet is megtudhatsz lentebb a „Leírás” részben!

Kategória: Retro játékok
Életkor: 3+ év
Gyártó: Toys Amsterdam
Cikkszám: TA01


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: elfogyott

Üveggolyó játék készlet – 0,5 kg

Kifutott termék, helyette a nagyon hasonló –> Fél kilós üveggolyó készletet <– ajánljuk!

Ismertető:

A jól ismert üveggolyó egy igazi retro játék! Ez a fél kilogram, többféle átmérőjű golyót tartalmazó csomag egy kiválóan összeállított készlet a három évnél idősebb gyerekek számára.

Az üveggolyó szett tartalma:

  • 1 darab 3.5 cm átmérőjű „óriás” golyó
  • kb. 7-8 darab 2.5 cm átmérőjű „nagy” golyó
  • kb. 53-55 db 1.5 és 1.6 cm átmérő közötti „normál” golyó

Vannak közöttük klasszikus, áttetsző üveggolyók apró műanyag hullámokkal a belsejükben, s vannak egyszínű, homogén golyók is. Minden csomag kicsit eltér a másiktól, s mivel számtalan színű üveggolyóból áll a készlet, így lényegében nincs két egyforma csomag. A Marbles XL üveggolyó készlet nagyjából 0,5 kg golyót tartalmaz.

Az üveggolyókat önmagukban szorongatni, nézegetni, hordozgatni is élmény a gyermeknek, de természetesen játszhatunk is velük: tegyünk ki egy golyót a szőnyegre, majd egy adott távolságról próbáljuk meg eltalálni azt egy másik üveggolyóval. Lehet első találatig játszani, vagy akár pontokat is gyűjthetünk. Több golyó esetén bonyolíthatjuk a szabályokat, például eltérő színű golyók eltalálása más-más pontszámot eredményez. Játszhatunk úgy is, hogy egy fonalat helyezünk a játékosok elé, és az nyer, aki a legközelebb tudja gurítani az üveggolyóját a fonalhoz. A játékszabályokat gyermekünk képességeihez igazíthatjuk! Homokban is tudunk velük játszani: az ujjunkkal egy pici gödröt formálunk a homokba, s abba kell beletalálni távolról az üveggolyóval. A gyerekeket a golyók mozgása önmagában is lenyűgözi, így néhány üveggolyót egy tálkába téve és abban körbe-körbe futtatva hosszú percekre lekötheti a kíváncsi szemeket!

Az üveggolyók a különböző ügyességi játékokon túl remek kiegészítői lehetnek sokféle szerepjátéknak, a gyerekek szeretik felhasználni őket a saját maguk alkotta kis világukban.

Az üveggolyókat használhatjuk a golyófuttató játékokban is, melyből többfélét is kaphatunk a magyar játékpiacon, vannak műanyag és fa golyófuttató pályák is. Az üveggolyókat már az ókori emberek is ismerték, akkoriban még főleg csontból és agyagból formálták ki őket. Nagyobb volumenű, üveg alapú gyártásuk az 1800-as években indult meg.

A játék 3 éves kor alatt nem használható!

Ez a termék átlagos minőségű – játékboltokban is kapható – üveggolyókat tartalmaz. Ha igazán minőségi üveggolyót keresel, nézd meg a –> Buki 56 db-os üveggolyó készletét! <–

További információk

Tömeg0,5 kg
Életkor

3+

Gyártó

Toys Amsterdam

Kategória

Retro játékok

Anyagösszetétel

Üveg

Üveggolyó játék – 0.5 kg – Toys Amsterdam termékről 3 értékelés

  1. Boglárka

    Nagyon szuperek az üveggolyók és megfelelő mennyiség van a csomagban.

  2. Szűcs Ibolya

  3. Névtelen

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cikkszám: TA-01