Barion Pixel Skip to content
djeco játékok

Topologix térlátást fejlesztő játék – Djeco

6.960 Ft

A téri tájékozódás gyakorlása és pozícióértelmezés a legkisebbek számára kifejlesztve!

A játékról többet is megtudhatsz lentebb a „Leírás” részben!

Kategória: Okosító, iskolaelőkészítő
Életkor: 5+
Gyártó: Djeco
Cikkszám: DJ8354


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: elfogyott

Topologix térlátást fejlesztő játék

Játékismertető:

A Topologix térlátást fejlesztő játék Djeco játék tartalma:

  • 1 db fa választábla
  • 5 db állatkorong (medve, macska, béka, madár, egér)
  • 20 db feladatkártya

A Topologix játékot a térbeli tájékozódás elősegítésére, gyakorlására fejlesztette ki a Djeco. Minden feladatkártyán 5 darab állatka pozíciója van megadva, melyet a gyermeknek értelmeznie kell és a fa választáblán bejelölnie a helyes megoldásokat. A játékkal nagyszerűen lehet gyakorolni az előtte, mögötte, felette, alatta és benne fogalmak értelmezését.

 

A Topologix térlátást fejlesztő játék által előhívott készségek és képességek:

logikalateralizációrész-egész látásmódrugalmas gondolkodásszabálykövetésönbizalom

A feladatkártya értelmezése során a gyermek nagymértékben használja a megfigyelő és a formafelismerő képességét. Ha sikeresen megértette a kártyán látottakat, akkor a térlátást és logikus gondolkodást együttesen használva már könnyen be tudja jelölni a helyes megoldást. A játék során természetesen a rész-egész látásmód is bevonódik, hiszen az öt állatka helyzete együttesen alkotja a „nagy” feladatot. A topologix a lateralizáció és a propriocepció fejlődéséhez is hozzájárul, hiszen a jobb és baloldal helyes használata illetve a test részeinek térben való érzékelése szorosan összefonódik a térlátásunkkal, a térbeli irányok és pozíciók értelmezésével. A játék megkövetel alapvető szabálykövetést, sikeres teljesítés esetén pedig hozzájárul a gyermek önbizalmának növekedéséhez. A játékban megszerzett és megtanult ismereteket a gyermek beépíti a meglévő tudástárába, mely hozzájárul a problémamegoldó képességének, rugalmas gondolkodásának fejlődéséhez.

 

Hivatalos játékszabály:

Egy kitűnő játék az irányok megismertetéséhez!

  • Ajánlott életkor: 4-6 év
  • Játékosok: 1 fő gyermek és 1 fő felnőtt
  • A doboz tatalma: 1 válasz-tábla, 5 állatfigura, 24 duplaoldalas kártya
  • A játék célja: az állatok helyzetének pontos meghatározása a képeken látható tárgyakhoz viszonyítva

A játék előkészülete: Tegyük a táblát a gyermek elé, és győződjünk meg arról, hogy érti az
azon látható jelöléseket: rajta (tetején), alatt, előtt, mögött, benne. Nevezzük meg a tereptárgyakat: kő, fa, ház, vödör, gyilkos galóca (mérges gomba). Legvégül ismételjük el a gyerekkel az állatok neveit: medve, macska, béka, madár, egér.

A játék menete: a 24 kártyán a válasz-tábla jelöléseinek megfelelően vannak elhelyezve az állatok.
Kérjük meg a gyermeket, hogy a táblára tegye fel az állatokat aszerint, amit a képen lát. Ezután húzzon egy kártyát, majd válaszoljon a képek alapján a feltett kérdésekre, és amikor már biztos a válasz-tábla szimbólumaiban, tegye be az állat-korongokat a megfelelő helyre. A helyes megoldás a kártya hátoldalán található, ezt kell összehasonlítani a gyermek táblájával.

Hivatalos magyar nyelvű játékszabály pdf formátumban letölthető –>itt<–

 

Tudtad a Djecoról?

Djeco egy családi vállalkozás Franciaországban, melynek gyökerei az 1950-es évekre nyúlnak vissza. A cég anyáról fiúra szállt, mely a ’90-es években kapott igazán új lendületet, amikor Frédéric Michel Dalés megtervezett egy sor fejlesztő játékot, melyek formabontóak voltak és egyedi művészi jellegzetességekkel rendelkeztek az akkori játékpiacon. A Djeco azóta is a minőségi, összetéveszthetetlen designnal és esztétikummal rendelkező fejlesztő játékok műhelye, mely a 2000-es években megjelent kézműves készleteivel a kreatív és alkotó időtöltést is forradalmasította.

Neves grafikusok és illusztrátorok tervezik a termékeket, melyeknek sokszor már maga a csomagolása is gondosan tervezett, minőségi alapanyagokból készült, így strapabíró és időtálló is egyben. A Djeco mára meghódította az egész világot, számos országban – köztük hazánkban is – a minőségi, művészi igényességgel megtervezett, magával ragadó szín- és formavilágú játékok védjegyévé vált.

 

Ha tetszett a Topologix játék leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek21,5 × 21,5 × 3,5 cm
Cikkszám

DJ02

Életkor

5+

Gyártó

Djeco

Anyagösszetétel

Papír/Karton

Kategória

Okosító, iskolaelőkészítő játékok

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Topologix térlátást fejlesztő játék – Djeco” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cikkszám: DJ8354