Barion Pixel Skip to content
piatnik játékok

Speed Cups társasjáték – Piatnik

(1 vásárlói vélemény)

7.990 Ft

Családi reflex vetélkedő! Kicsiknek és nagyoknak egyaránt izgalmas játék a Speed Cups!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: elfogyott

Speed Cups társasjáték

Kifutott termék, sajnos már nem forgalmazzuk!

Játékismertető:

A Piatnik által gyártott Speed cups társasjáték egy zseniális mintázatfelismerő, reflexeket alaposan megdolgoztató társasjáték. A játék 5 különböző színű műanyag pohárkát tartalmaz, minden színből 4 darabot. A feladványokat 24 darab feladatkártyán találjuk, a mellékelt csengő pedig azt hivatott lemérni, hogy ki tud a leggyorsabban rácsapni a feladat megoldása után. Minden játékos kap egy készlet poharat (minden színből egyet), majd felcsapunk egy feladatkártyát, és a rajta lévő rajz alapján sorba kell rendezni a poharakat szín szerint. A leggyorsabb játékos rácsap a csengőre és megnyeri az adott kört.

 

A Speed Cups társasjáték által előhívott készségek és képességek:

reflexszem-kéz koordinációszínfelismeréskoncentrációmemóriamintázat felismerésrész-egész látásmódsoralkotás, sorritmuskitartáskudarctűrésönbizalom

A Speed Cups más társasjátékhoz hasonlóan győzelem esetén az önbizalom erősödéséhez járul hozzá, míg játékvesztés esetén a gyermek kudarctűrő képessége kerül megpróbáltatás alá. A helyes megfejtéshez elengedhetetlen a folyamatos koncentráció, a játéklap felcsapása után villámgyorsan kell felismerni a színek sorrendjét, majd ügyes szem-kéz koordinációval a megfelelő sorrendbe helyezni a poharakat. A feladatkártyán lévő különböző alakzatok lehetnek vízszintesen vagy függőlegesen is elhelyezve, a sikeres megoldáshoz ezt is villámgyorsan értelmezni kell. A játék igazán megdolgoztatja a rész-egész látásmódot, a poharak egymásba illesztése során gyakran vissza kell pillantani a feladatkártyára, hogy leellenőrizzük az addig kialakított sorrendet. Akik már rutinosak a játékban, egy idő után már gyors memorizálást követően a poharak sorba rakására tudnak koncentrálni, nem kell visszanézniük a felcsapott feladatkártyára, így sok időt spórolva maguknak.

 

Tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A Speed Cups társasjáték remek szórakozást nyújt a hat év alatti gyerekek, a tinik és a felnőttek számára egyaránt. Fejlesztő hatását saját magunkon is érzékelhetjük, minél többet játszunk a játékkal, annál gyorsabban mennek majd a megoldások. Egy idő után elérhetjük, hogy csak egyszer kelljen a feladatkártyára rápillantani és már ki is tudjuk rakni a helyes sorrendet. A játék kisgyerek-szülő páros felállásban vagy akár 6 fős nagyobb családi versenyben is kiváló hangulatfelelős. A műanyag poharak kellően kemények, ha rálépnénk eldeformálódhatnak, de könnyedén vissza tudjuk nyomkodni az eredeti formájukra (csak a pohár felületén marad nyoma annak, hogy valaha el volt deformálódva).

Ha tetszett a Speed Cups leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek19 × 27 × 7 cm
Életkor

5+

Gyártó

Piatnik

Kategória

Sikerjátékok a közelmúltból

Anyagösszetétel

Műanyag, Papír/Karton

Játékosok száma

2-5

Játékidő

10-15 perc

Speed Cups társasjáték – Piatnik termékről 1 értékelés

  1. Gyöngyi

    Ötletes, gyors, izgalmas játék.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cikkszám: PI01