Barion Pixel Skip to content
buki france logo

Pixxo Junior korongbedobós fejlesztő játék – Buki

7.990 Ft

Ismerős a „4 egy sorba!” korongbedobós játék? A Pixxo Junior ennek a régóta népszerű játéknak a kisgyerekekre optimalizált változata!

Kifutott termék, sajnos már nem forgalmazzuk! Kérjük, nézz szét a többi fejlesztő játékunk között!

A játékról többet is megtudhatsz lentebb a „Leírás” részben!

Kategória: Fejlesztő játékok
Életkor: 2+ év
Gyártó: Buki France
Cikkszám: BU5601


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: elfogyott

Pixxo Junior korongbedobós fejlesztő játék – Buki

Kifutott termék, sajnos már nem forgalmazzuk! Kérjük, nézz szét a többi fejlesztő játékunk között!

A játék tartalma:

  • 1 darab szétnyitható játékrács
  • 8 darab kétoldalas játékkép
  • 50 darab korong hatféle színben
  • játékleírás

Játékismertető:

A Pixxo Junior fejlesztő játék a sokak által ismert „4 egy sorba!” névre hallgató térbeli amőba játék gyerekekre optimalizált változata. A játékrács jóval nagyobb méretű, mint a hasonló játékoknál, így a kisgyerekek a nagyméretű korongokat és az óriási rácsot könnyebben kezelhetik. A játékkal kétféleképpen is lehet játszani. A „4 egy sorba!” amőba játékhoz hasonlóan játszhatunk „3 egy sorba” játékot, melynek lényege, hogy függőlegesen, vízszintesen vagy átlósan hozzunk létre a bedobott korongokból 3 elemből álló sort. Ezt jóval könnyebb elérni, mint a szokásos 4 korongos sorozatot, így a játék kisiskolások számára is optimális kihívást jelent. A másik játékmódhoz a mellékelt kartonlapokat használhatjuk. Illesszünk egy mintás lapot a játékrácsba, mely így megmutatja a gyermeknek, hova, milyen színű korongot kell bedobnia. A bedobott korongok így a háttérrel együtt egy komplett képet alkotnak (pl. ház, róka, kacsa, stb.).

A játékrács mérete 34 x 26 x 8.5 cm. A doboz mérete: 35 x 27 x 9 cm.

 

A Pixxo Junior korongbedobós fejlesztő játék által előhívott készségek és képességek:

finommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismeréskoncentrációlogikamintázat felismerésrész-egész látásmódsoralkotás, sorritmusfeladattudatkitartáskudarctűrésönbizalomszabálykövetés

A Buki France Pixxo Junior játéka kiválóan alkalmas a „3 egy sorba!” térbeli amőba játékhoz, melynek során a gyerekek térlátása és logikai gondolkodása is aktívan bevonódik a játékba. A korongok játékrácsba való „bedobása” a finommotorikus mozdulatokat és a szem-kéz koordinációt erősíti. Az amőba játék során a gyermeknek alkalmazkodnia kell a szabályokhoz („most én jövök”, „csak egyet dobhatsz be”, stb.), mely folyamatos koncentrációt igényel. Játékvesztés esetén a kudarctűrés, győzelem esetén pedig az önbizalom fejlődhet. A kisebbeknek szánt figurás kartonlapok használata bevonja a játékba a színfelismerést (megfelelő korong kiválasztása) illetve a rész-egész látásmódot, hiszen a teljes kép a sok-sok korongból fog összeállni a háttérképként szolgáló kartonlappal kiegészítve. A játék aktív megfigyelő képességet igényel, egy egész játéklap kirakása pedig a feladattudatot dolgoztatja meg. Mindkét játékmód igénybe veszti a gyermek mintázat felismerő képességét.

 

Tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A Pixxo Junior fejlesztő játék egyedülálló stílusban hozza el a térbeli amőba játékot a legkisebbek számára. A kisiskolás korosztály pedig megmérettetheti ügyességét akár a felnőttekkel is. A mellékelt játéklapok segítségével pedig a még kisebb bölcsis-ovis korosztály tud korongbedobósat játszani. A játéklapokat akár a földre téve is használhatjuk, ekkor az adott színű korongot egyszerűen a lap megfelelő helyére kell helyeznie a gyermeknek. A játéklapok játékrácsba való behelyezése eleinte felnőtt segítségét igényelheti, kis gyakorlás után azonban már a gyerekek önállóan is elboldogulnak vele. A korongokkal önmagukban is játszatunk például soralkotós, egymásra pakolós játékot, az 50 darab, hatféle színű korong már elegendő mennyiség ahhoz, hogy a játékrács és a kartonlapok nélkül is hosszú időre lekösse a gyermeket.

 

Tudtad a Buki márkáról?

A Buki France 1992-es alapítása óta meghatározó szereplővé vált az európai játékpiacon. A vállalat rendkívül termékeny, játékfejlesztő csapata mintegy 40 új játékot tervez minden évben. A tervezés során grafikusok, illusztrátorok és tudósok segítségét is igénybe veszik, így kiváló minőségű kreatív, tudományos, fejlesztő eszközöket és játékokat tudnak gyártani. Minden terméküket alaposan tesztelik gyerekek bevonásával, s gyakran a felnőttek számára is elrejtenek egy instrukciós füzetet a játék dobozába. A Buki külön termékportfóliót alakított ki a különböző korosztályok számára, a Játékpszichológia  webáruházában a “Felfedező és tudományos eszközök” kategóriájába a legkisebbeknek szánt termékeikből válogattunk össze kiváló darabokat.

 

A Pixxo Junior mind designban, mind megvalósításban egyedinek számít a magyar játékpiacon a térbeli amőba játékok között. Az alábbiakban egy rövid gyártói videót láthatsz a játékról:

Ha tetszett a Pixxo Junior korongbedobós fejlesztő játék leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek34 × 26 × 8,5 cm
Életkor

2+

Gyártó

Buki

Kategória

Fejlesztő játékok

Anyagösszetétel

Műanyag, Papír/Karton

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Pixxo Junior korongbedobós fejlesztő játék – Buki” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cikkszám: BU5601