Barion Pixel Skip to content
hasbro játékok

Perfection társasjáték – Hasbro

8.790 Ft

Egy perced van, hogy az összes formát a helyére rakd! Ha nem sikerül, a kezeid között fog „felrobbanni” a játéktér!

Kifutott termék, sajnos már nem forgalmazzuk. Kérjük, nézz szét a többi ügyességi játékunk között: Ügyességi játékok

A játékról többet is megtudhatsz lentebb a „Leírás” részben!

Kategória: Ügyességi játékok
Életkor: 5+
Gyártó: Hasbro
Cikkszám: HA01


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: elfogyott

Perfection társasjáték játék

Kifutott termék, sajnos már nem forgalmazzuk. Kérjük, nézz szét a többi ügyességi játékunk között: Ügyességi játékok

A játék tartalma:

  • 1 db játéktábla
  • 25 db térbeli alakzat

 

Játékismertető:

A Perfection társasjáték lényege, hogy a helyére illesszük az összes formát mielőtt még lejárna az idő és „kirobbanna” a tábla a helyéről. Kezdésnek tegyük magunk elé mind a 25 formát és állítsuk a főkapcsoló gombot STOP állásba. Tekerjük az időmérőt a nullás állásba és nyomjuk le a játéktáblát kattanásig. A játékot a START gomb megnyomásával tudjuk indítani. Ekkor elkezd – hallható módon – ketyegni az időnk, összesen 60 másodpercünk van, hogy a helyére tegyük az összes formát. Ha sikeresen végeztünk, gyorsan nyomjuk meg a STOP gombot, nehogy felugorjon a tábla kiugratva ezzel a már behelyezett formáinkat. Ha nem vagyunk elég gyorsak, akkor lejár a 60 másodperc és a kezeink között – hangos csattanás közepette – felugrik a tábla és szétszóródnak a formáink.

 

A Perfection társasjáték által előhívott készségek és képességek:

auditív észleléserőadagolásfinommotorikareflexszem-kéz koordinációkoncentrációmemóriarugalmas gondolkodásfeladattudatönbizalom

A játék kiválóan fejleszti a szem-két koodinációt hiszen a szemnek folyamatosan pásztáznia kell a játékteret, a kéznek felvenni az alakzatot és minél gyorsabban a helyére illeszteni. A kis alakzatokat ügyes finommotorikával jó módon kell forgatni, hogy a helyükre kerüljenek. A sikeres játék feltétele, hogy a gyermek 25-ször megismételje a „forma felvétele –> gyors játéktábla felé mozgatása –> helyére illesztés forgató mozdulattal –> új formáért nyúlás” mozdulatsort, mely folyamatos erőadagolást kíván a kéz izmaitól. Mindeközben folyamatos formafelismerésre és koncentrációra van szükség. A rugalmas gondolkodás segít az egyes folyamatrészek optimalizálásában is (pl. közelebb teszem a formákat a játékdobozhoz, előre felállítom őket, hogy könnyebb legyen megfogni). Sok játék után már a memória is bekapcsolódik, hiszen emlékszünk az alakzatok helyére a táblán, így optimalizálhatjuk a kézmozdulatainkat (rövidebb keresési idő). A játék kiváló a feladattudat trenírozására is, hiszen arra inspirálja a gyermeket, hogy ne lépjen ki a játékból, csinálja végig a 60 másodpercet még akkor is, ha nem megy olyan jól neki, ahogyan azt szeretné.

 

Tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A játék kiváló minőségű, hosszú használat után sem tapasztaltunk semmilyen problémát a tábla alkatrészeivel, pedig a tekerhető időzítő és az egész játéktábla erős mechanikus mozgásoknak van kitéve egy-egy játék alatt. A játékot megfordítva egy kis tárolót találunk a hátulján, oda rakhatjuk a 25 kis formát, miután befejeztük a játékot. Ez kiváló tervezői ötlet volt, így biztosak lehetünk benne, hogy nem keverednek el a lakásban, ha éppen nem játszunk a játékkal.

Friss játékosként nyilvánvalóan az a cél, hogy befejezzük a játékot 60 másodperc alatt. Haladóknál pedig – ha már minden alkalommal sikerül a STOP gombot megnyomni 60 mp alatt – az lehet a folyamatosan inspiráló új cél, hogy minél több idő maradjon a 25 forma behelyezése után. A játék kifejezetten újszerű élményt nyújt, a hangos ketyegés nagy hatással van a gyermekre, a játéktábla „kirobbanása” pedig látványos és nagyon izgalmas!

A 25 formát használhatjuk a kisebbek oktatására is, mindegyiket el tudjuk nevezni (általában van matematikában használatos nevük, pl. rombusz) és gyakoroltathatjuk velük a különböző formák felismerését. Három év alatt viszont nem ajánlott, a kis formák méretüknél fogva könnyen lenyelhetőek.

 

Mensa for Kids:

A Hasbro Perfection játéka elnyerte a Mensa for Kids tanúsítványt. A programba a Mensa for Kids olyan játékokat választ be, melyeket fel tud használni a gyerekek számára fejlesztett játékos tanulási programokban. A játék használata fejleszti a megfigyelő képességet, a formafelismerést és a szem-kéz koordinációt!

 

További tippek:

  • Felnőtteknek is tökéletes játék, haladó szinten a minél több megmaradt idő kiharcolása jelenti a célt.
  • A játék kartondoboza nyugodtan kidobható, a játék önmagában tárolja az alakzatokat és könnyen elhelyezhető vízszintesen vagy akár függőlegesen is a játékpolcon.
  • A kék színű játéktér lenyomása nem mindig egyszerű, érdemes felnőttnek csinálnia ezt a mozdulatot. Amennyiben a gyermek szeretné, próbálja két kézzel, úgy könnyebben le tudja nyomni kattanásig.

Ha tetszett a Perfection társasjáték leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek21 × 25,5 × 7 cm
Cikkszám

HA01

Életkor

5+

Gyártó

Hasbro

Anyagösszetétel

Műanyag

Kategória

Ügyességi játékok

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Perfection társasjáték – Hasbro” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cikkszám: HA01