Barion Pixel Skip to content
polesie játékok

Orvosi táska játék – 14 darabos készlet – Polesie

4.490 Ft

Egy szuper orvosi doboz 14 db eszközzel! Bárkit meggyógyíthatsz a családban!

Kifutott termék, sajnos már nem forgalmazzuk!

A játékról többet is megtudhatsz lentebb a „Leírás” részben!

Kategória: Szerepjátékok
Életkor: 3+
Gyártó: Polesie
Cikkszám: POLE-53619


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: elfogyott

Orvosi táska játék – 14 darabos készlet

Kifutott termék, sajnos már nem forgalmazzuk!

Játékismertető:

A Polesie orvosi táska játék szuper lehetőséget biztosít az orvosos szerepjátékokhoz. A 14 darabos orvosi készlet egy nagyon praktikus táskában kapott helyet, mely a játék tárolója is egyben, fogóval és lezáró karokkal is rendelkezik.

A készlet tartalma: sztetoszkóp, szemüveg, fecskendő, olló, fülvizsgáló, reflexiós kalapács, tálka kanállal, orvosságos dobozok, vérnyomásmérő, pohárka, nagyító.

 

Az orvosi táska játék által előhívott készségek és képességek:

szem-kéz koordinációbeszédkészséglateralizációszókincstestsémaegyüttműködésempátiafantáziakésleltetéskommunikációönbizalom

Az orvosos szerepjátékok egyedülálló lehetőséget teremtenek a gyermekek empatikus képességeinek gyakorlásához, hiszen el kell tudniuk képzelni, hogy milyen a másik (beteg) helyében lenni. Előtérbe kerülnek a kommunikációs készségek („hol fáj”, „most itt is megvizsgállak”), és az együttműködés is („most ne mozdulj”). A játék számos orvosi eszközt tartalmaz, melyek használata finommotorikus mozgásokat is megkövetel és hozzájárul a szem-kéz koordináció trenírozásához, miközben a gyermek szókincse is bővül (eszközök, betegségek nevei). A vizsgálatok során a testséma nagy szerepet kap, tudatosulnak a testrészek és a lateralizáció is gyakorolható („a jobb lábad fáj, mutasd meg hol?”). A játék kihat a propriocepcióra is, a gyermek végtagjai és testhelyzete végig tudatos szinten kell legyen egy vizsgálat alatt („hajlítsd be a bal lábad”, „nézz oldalra”). A betegségek és gyógyítandó problémák elképzeléséhez nélkülözhetetlen a fantázia, a doktori szerep megélése, a gyógyítás maga az önbizalmat erősíti. Bizonyos vizsgálatok segítik a késleltetés („várj, míg megmérem a vérnyomásod”) gyakorlását is.

 

Személyes tapasztalatok az orvosi táskával kapcsolatban:

Az orvosi táska mint játékeszköz nem véletlenül oly népszerű. A szerepjátékok rendkívül fontosak a kisgyermekek életében, ehhez kínál egy remek készletet ez a teljes orvosi szett. Az orvoslátogatások gyakori események a kis bölcsisek, ovisok életében, melyek sokszor félelemmel, szorongással teli alkalmak. Az ott tapasztaltakat segíti feldolgozni a vizsgálatok otthoni, újbóli felidézése és eljátszása, vagy akár egy jövőbeni vizsgálatra is segíthet felkészülni, a ránk váró eseményeket „előre” ismerőssé tenni.

A doboz praktikus kialakítású, tartalma pedig széleskörű szerepjátékra ad lehetőséget, melynek során észrevétlenül fejlődik a gyermek alkalmazkodó képessége. Az orvosi szerepjáték (mint gyógyító, segítő szerep) kiváló lehetőséget biztosít a gyermek erkölcsi fejlődéséhez.

A Polesie orvosi táskája egy igen jó ár/érték arányú termék, mely valóban használható elemeket tartalmaz. A sztetoszkóp nem karcolja a gyermek nyakát, ami sajnos több hasonló terméknél megfigyelhető. A szemüveg és a nagyító csak keretből állnak, nem tartalmaznak üveget vagy ahhoz hasonlító műanyagot így teljesen biztonságosak. A fecskendő vége hátrahúzható, ezáltal adagolható a szuri, a „tű” kialakítása kellően vastag és lekerekített. A kisolló vége jól lekerekített, élei viszont élesek annyira, hogy akár papírvágásra is használható, ezáltal az ollófogás készségének elsajátításában is segítségre lehet. A vérnyomásmérő valóban pumpálható és a „kijelzője” pörög is a pumpálás hatására. A doboz könnyen hordozható, remek tároló is egyben.

Ha tetszett az Orvosi táska leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek28 × 19 × 15 cm
Életkor

3+

Gyártó

Polesie

Kategória

Szerepjátékok

Anyagösszetétel

Gumi, Műanyag

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Orvosi táska játék – 14 darabos készlet – Polesie” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cikkszám: POLE-53619