Barion Pixel Skip to content
learning resources játékok

Macis bújócskázós párosító játék – Learning Resources

(5 vásárlói vélemény)

10.190 Ft

Ez a macikkal teli házikó hosszan le tudja kötni a gyermeket, miközben a kis ujjacskái a finom mozgásokat gyakorolják az ajtók és ablakok nyitogatása során.

Ezt a játékot már nem forgalmazzuk, kérjük, nézz szét a többi fejlesztő játékunk között!

A játékról többet is megtudhatsz lentebb a „Leírás” részben!

Kategória: Fejlesztő játékok
Életkor: 2-6 év
Gyártó: Learning Resources
Cikkszám: LR07


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: elfogyott

Macis bújócskázós párosító játék

Ezt a játékot már nem forgalmazzuk, kérjük, nézz szét a többi fejlesztő játékunk között!

A játék tartalma:

 • 6 darab maci (3 pár)
 • műanyag házikó 7 darab nyitható ablakkal és ajtóval
 • pörgető
 • játékleírás

Játékismertető:

A műanyag házikó 7 darab sárgára vagy pirosra festett ablakot és ajtót találunk. Az alsó szinten elhelyezkedő ajtók hagyományos módon nyílnak, ám a tetőtér ablakai közt van kétszárnyú és felülről nyíló is. A 6 darab mackó 3 párt alkot, úgymint pandamaci, jegesmaci és barnamaci páros. A játék lényege, hogy eldughatjuk a macikat az ajtók vagy ablakok mögé, amiket a gyermeknek meg kell találnia. A játék leírása többféle játékmódot is tartalmaz.

A ház mérete 18 x 15 x 15 cm.

 

A bújócskázós párosító játék által előhívott készségek és képességek:

finommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismerésmemóriafeladattudat

A Learning Resources egy nagyon egyszerű, ám annál hatékonyabb játékot alkotott, melynek során a gyermeknek egyszerre dolgozik a finommotorikus készsége és a memóriája. Az ajtók és ablakok kinyitása ügyes „csipeszszerű” mozdulatokat kíván, melynek során fejlődik a szem-kéz koordináció. A macik folyamatos keresése és az ajtók nyitogatása edzi a gyermek megfigyelő képességét, hiszen fókuszálnia kell a figyelmét és meg is kell jegyeznie, melyik ajtót nyitotta már ki. Összességében a feladattudat is erősödik, a játék nagy előnye, hogy nem nagyon lehet félbehagyni, a keresett macik megtalálásáig biztosan fennmarad a motiváció. A játék egy igazi térbeli játék, melynek során a gyermek folyamatosan helyezkedik, próbálja úgy mozgatni a házat, hogy kézre essen az ajtó, melyet ki szeretne nyitni.

 

Tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

Meglepő, hogy egy ilyen egyszerű játék milyen hosszan képes lekötni a kisgyerekeket. A macik eldugása és megkeresése olyan apró sikerélményt okoz, melyet a gyermek újra és újra át akar élni. Ugyancsak pozitívum, hogy akár szülő nélkül is hosszan érdekes marad a játék, a hat darab macit számtalan variációban el lehet helyezni a házikóban.

Többféle játékmódot is kipróbálhatunk:

 • Dugjunk el egy macit, amit meg kell keresnie a gyermeknek.
 • Rakjuk be mind a 6 macit a házba és gyűjtse össze őket a gyermek tetszőleges sorrendben.
 • Dugjuk el mind a három pár maciból a páros egyikét a házba, s kérjük meg a gyereket, hogy keresse meg a páros másik tagját (rámutathatunk a macira, hogy épp melyiket keresse).
 • Az előző játékot most a mellékelt pörgetővel játsszuk: annak a macinak a párját keresse meg, amelyre a pörgettyű mutat. Ehhez fel kell ismernie a keresett macit (a pörgető által mutatott minta megegyezik a maci pólójának mintájával).
 • Dugjon el a gyermek egy macit a házba, mi forgassuk meg a házikót, ő pedig próbálja meg emlékezetből kitalálni, hogy előtte melyik ajtó mögé dugta.
 • Társasjátékozhatunk (2 személy) a pörgetőt használva, melynek során mind a 6 mezőnek külön jelentése van.
 • A gyermek dugjon el egy macit, a szülő pedig keresse meg, majd lehet szerepet cserélni.
 • Izgalmas lehet a macikat akár a lakásban is eldugni és megkeresni.
 • Ha már nagyon jól megy a játék, nehezíthetünk is, például rakjuk el mind a hat macit a házba oly módon, hogy a gyermek figyelemmel kísérhesse és memorizálhassa, melyiket hová rejtettük, majd gyűjtse össze a macikat olyan sorrendben, ahogyan azt mi kérjük tőle (döntsük el a három mintázatú macipárt milyen sorrendben kelljen összegyűjtenie). Akkor sikeres a játék, ha nem hibázik és csak a megfelelő ajtót nyitja ki mind a 6 alkalommal.

Tapasztalataink szerint a házikó ajtajainak, ablakainak nyitogatása felnőtt kezeknek kevésbé kényelmes, de ettől ne ijedjünk meg, a kicsiknek pont kézre áll, az ő ujjacskáikra lett méretezve.

 

Tudtad a Learning Resources-ról?

Az amerikai Learning Resources 1984 óta folyamatosan gyártja a jobbnál jobb játékait, mára az innovatív, egyedi tervezésű fejlesztőjátékok jeles képviselőivé váltak. A Learning Resources különösen nagy hangsúlyt fektet a játékok tervezése során a STEM készségekre (Science, Technology, Engineering, Matematics), így olyan játékok hagyják el a cég gyárait, melyek segítik a gyermekek számolással, mennyiségek értelmezésével, problémamegoldással és logikus gondolkodással kapcsolatos képességeinek fejlődését.

 

Ha tetszett a Macis bújócskázós párosító játék leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek18 × 15 × 15 cm
Életkor

2-6 éves

Gyártó

Learning Resources

Kategória

Fejlesztő játékok

Anyagösszetétel

Műanyag

Macis bújócskázós párosító játék – Learning Resources termékről 5 értékelés

 1. Anonim

 2. Mónika L.

 3. Baukó Zsuzsanna

  esztétikus, sokféleképpen használható játék

 4. Mariann

  Nagyon igényes, aranyos, szuper kis sok oldalú játék.

 5. Névtelen

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cikkszám: LR07