Barion Pixel Skip to content
fakopáncs játékok

Fa memória játék – állatos – Fakopáncs

(1 vásárlói vélemény)

2.790 Ft

Kiváló ár/érték arányú, fából készült, egyszerű memória játék!

Kifutott termék, kérjük, válassz helyette a Fejlesztő játékok termékkategóriából egy másik játékot

A játékról többet is megtudhatsz lentebb a „Leírás” részben!

Kategória: Fejlesztő játékok
Életkor: 3+ év
Gyártó: Fakopáncs
Cikkszám: FK0142


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: elfogyott

Fa memória játék – állatos

Kifutott termék, kérjük, válassz helyette a Fejlesztő játékok  termékkategóriából egy másik játékot

Játékismertető:

A Fakopáncs fából készült memória játéka egy praktikus fa dobozban érkezik, melynek elhúzható fedele alatt bújnak meg a memória lapkák. Összesen 32 darab fa elemet tartalmaz a doboz, így 16 különböző párból áll a memóriajáték. A játék során állatok párjait kell megkeresni, 16 kedves állatrajzot fedezhetnek fel a gyerekek.

A doboz mérete: 22 cm x 11 cm x 4 cm. Egy darab fa lapka mérete 4.5 cm x 4.5 cm x 0.5 cm.

A memória játék menete: terítsük szét mind a 32 fa lapkát az játéktéren. Kezdje a legfiatalabb játékos a játékot. Két lapkát kell felfordítania, s ha egyeznek, azaz két ugyanolyan állat szerepel rajta, akkor folytathatja a játékot és újabb két lapot fordíthat fel. Ha a két kép nem egyezik meg, akkor vissza kell tennie a helyére azokat és a következő játékos folytatja a játékot. Az új játékosoknak vissza kell emlékezniük, hogy hol voltak a korábban felfordított állatok, így végül a legtöbb állat-párt megtaláló játékos nyeri a játékot.

 

A Fa memória játék által előhívott készségek és képességek:

szem-kéz koordinációkoncentrációmemóriarész-egész látásmódkudarctűrésönbizalom

A játék jellegéből adódóan ösztönzi a szem-kéz koordináció fejlődését, hiszen folyamatosan fa lapkák ügyes fordítgatását és helyezgetését igényli. Az állatok felismerése és memorizálása alaposan megdolgoztatja a gyerekek kognitív képességeit. Nagy szerepet kap a megfigyelő képesség mellett a koncentráció is, hiszen a játék teljes időtartama alatt figyelemmel kell kísérnie az eseményeket, követnie kell a többi játékos cselekményét is. A játék jól trenírozza a rész-egész látásmódhoz kapcsolódó vizuális viszonyító képességet is, egy 32 elemből álló „térképen” kell folyamatosan észben tartani, mely elemeket hol láttuk. Ekkor rendszerint az oszlopok és sorok számát figyeljük illetve egymás pozíciójához viszonyítva memorizáljuk az állatok helyzetét. A memória játék győzelem esetén az önbizalmat, játékvesztés esetén pedig a kudarctűrést erősíti.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A játék jó ár/érték aránnyal rendelkezik, a lapkák nem szálkásak, nem szúrósak, ami rendkívül fontos egy gyerekeknek szánt fa játék esetében. Az állatok kedves megjelenésűek. A játék nehézsége jól skálázható azáltal, hogy mennyi állat párt vonunk be a játékba. Mind a 32 lapka használata még felnőttek számára is komoly kihívást jelent, míg 4-5 éves gyerekekkel játszva elegendő akár 6-10 pár használata is. A játék a játékosok számának tekintetében is elég rugalmas, akár 5-6 játékos is játszhat egyszerre. Kisebb gyerekek esetében a játék önmagában is használható párosító játékként, ahol mindössze annyi a feladat, hogy a sok-sok állatrajz közepette megkeressük mindegyiknek a párját.

Ha érdekel hasonló memóriajáték retro jellegű képekkel, akkor nézd meg –>itt<– a Retro játékaink között!

 

Tudtad a Fakopáncsról?

A Fakopáncs több mint 3 évtizede, 1990-ben indult egyszemélyes vállalkozásként és elsőként igyekezett kielégíteni hazánkban a fajátékok iránt mutatkozó egyre nagyobb igényt. Kiváló ár/érték arányú és a gyakran régi időket idéző játékaik gyorsan belopták magukat a magyar lakosság szívébe. A Fakopáncs játékok nagymértékben hozzájárultak a fajátékok magyarországi népszerűsödéséhez és a készségfejlesztő játékok iránti igény erősödéséhez.

 

Ha tetszett a Fa memória játék leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Tömeg0,35 kg
Méretek22 × 11 × 4 cm
Életkor

3+

Gyártó

Fakopáncs

Kategória

Fejlesztő játékok

Anyagösszetétel

Fa

Fa memória játék – állatos – Fakopáncs termékről 1 értékelés

  1. Mónika M.

    Gyönyörű, hasznos ajándék lett. 😊

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cikkszám: FK0142