Barion Pixel Skip to content
melissa & doug játékok

Első kirakóm – kiskedvencek puzzle fogantyúval – Melissa and Doug

(2 vásárlói vélemény)

2.990 Ft

Első kirakós élmény a legkisebbeknek! Kiváló minőségű, fából készült panelen három fogantyús állatkával.

A játékról többet is megtudhatsz lentebb a „Leírás” részben!

Kategória: Puzzle, kirakó
Életkor: 1-3 év
Gyártó: Melissa & Doug
Cikkszám: ME2055


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: elfogyott

Első kirakóm – kiskedvencek puzzle fogantyúval

Játékismertető:

A játék egy fatáblából és három darab különböző állatot (cica, kutya, madárka) formáló kirakódarabból áll. Mind a három beilleszthető állatka fogantyúval van ellátva, mely a legkisebbek kézméretéhez lett igazítva.

 

A puzzle fogantyúval játék által előhívott készségek és képességek:

erőadagolásszem-kéz koordinációvizuális észleléslogikarész-egész látásmód

Ez a fogantyúkkal ellátott kirakó egyszerre biztosít vizuális és taktilis ingereket az 1-2 éves korosztály számára. Egyszerű formafelismerést igényel, ugyanakkor a játék viszonylag nagy méretének köszönhetően kisebb „munkára” van szükség a három kirakódarab beillesztéséhez. A beillesztés során a gyermek megfelelő erőadagolással és szem-kéz koordinációval tud csak sikert elérni, a számára kellő súllyal rendelkező állatkákat nem csak a helyes területre kell helyeznie, de még csavaró mozdulatot is kell végezni, hogy pontosan illeszkedjen és így besüllyedjen a helyére az állatka.

 

Tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A Melissa & Doug jól eltalálta, hogy milyen kirakóméretre van szükség a legkisebbek számára. A játék viszonylag nagy mérete optimális a szem-kéz koordináció előhívására. A mindössze három formából álló kirakó jól illeszkedik az első kirakós élmények, megtapasztalások követelményeihez: a nagy méret, a kevés elem és az eredeti kép megjelenése a fatáblán nagyban segíti ezeknek a típusú játékoknak a megértését, logikáját.
Mielőtt azt gondolnánk, hogy csak rövid ideig használható ez az egyszerű kirakó, érdemes további játéklehetőségeket is meglátni benne:
– a gyermeknek, ha már „kinőtte” ezt a típusú fogantyús kirakót, érdemes a formákat egy papírlapra téve körberajzolnia, így megkapva az állatkák körvonalát, melyet utána kedvére megrajzolhat, kiegészíthet, kiszínezhet
– szerepjátékok, állatos mesék, történetek eljátszásához is használhatóak ezek a fogantyús elemek
– a fogantyús állatkák később tökéletesen használhatóak például fogasként is, ekkor nincs más dolgunk, mint felerősíteni a falra vagy ajtóra, a kis fogói ilyenkor akasztóként funkcionálnak, így kapunk három kedves, állatkás akasztót!

 

Tudtad a Melissa & Doug-ról?

Melissa és Doug két valóban létező személy! Ők az alapítói ennek a rendkívül kreatív vállalatnak, mely már több mint 5000 különböző játékot adott a világnak. Történetük Doug apukájának garázsában indult, itt kezdték el gyártani első gyermekjátékaikat, melyek többnyire fából készült kirakók voltak. Ahogy nőtt a vállalkozás, úgy nőtt a család is, s a gyerekek aktív szerepet kaptak a játékok tesztelésében. Mára 6 gyermekes családdá váltak, bár Melissa szerint van egy hetedig gyereke is Doug személyében. Az összes játék a mai napig Melissa kezei alatt készül, a prototípust már egy általa vezetett csapat készíti el, s a gyártás csak alapos tesztelés után kezdődik. A játékportfólió végül kiegészült kreatív szettekkel, alkotást segítő eszközökkel is, mint például színező, rajzoló, matricázó, gyöngyfűző készletek.

Melissa és Doug koncepciója olyan játékok tervezése, melyek a mai túlhajszolt és túlstimulált környezetben lehetőséget teremtenek a gyerekeknek a képzeletük használatára és inspirálják őket, hogy saját maguk fedezzenek fel újabb és újabb lehetőségeket a játékokban.

A Játékpszichológia 100 játék válogatásában és a Kincsesláda kreatív eszközei között szép számmal képviselteti magát a Melissa & Doug márkája, nem véletlenül! Szeretjük benne, hogy versenyképes árakon kínál minőségi, masszív játékokat és eszközöket, melyek mindig kicsit többet nyújtanak, mint amire az ember számít, méretben, részletgazdagságban és funkcióban egyaránt.

 

Ha tetszett az Első kirakóm játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek29,5 × 29,5 × 3,5 cm
Életkor

1-2 éves kor, 2-3 éves kor

Gyártó

Melissa and Doug

Kategória

Puzzle, kirakó

Anyagösszetétel

Fa

Első kirakóm – kiskedvencek puzzle fogantyúval – Melissa and Doug termékről 2 értékelés

  1. Hajnalka

    Szeretem a fa jàtékokat. Karàcsonyi ajàndék lesz remélem kisfiamnak is elnyeri tetszését.

  2. Beáta

    Nagyon nagy.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cikkszám: ME2055