Barion Pixel Skip to content
buki france logo

Bingo Junior sorsolós fejlesztő játék – Buki

(1 vásárlói vélemény)

11.990 Ft

Egy igazi sorsolós játék, mely különleges izgalmakat ígér nemcsak a kisgyerekek, de akár az egész család számára is!

Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: elfogyott

Bingo Junior sorsolós fejlesztő játék – Buki

Kifutott termék, kérjük, nézz szét a többi –> Fejlesztő játékunk <– között!

A játék tartalma:

 • 1 golyósorsoló
 • 10 kétoldalas kártya (20 minta)
 • 60 átlátszó műanyag zseton
 • 10 golyó számokkal
 • 10 golyó állatokkal
 • 10 golyó színekkel
 • 10 trófea karton zseton

Játékismertető:

Válasszon minden játékos egy kártyát és tegye maga elé. A játékot az nyeri, akinek a kártyáján lévő összes ábrát a leghamarabb sorsolták ki. Sorsoló lehet mindig ugyanaz a játékos (pl. a legkisebb gyermek a családban), de akár minden játékos magának is sorsolhat. A sorsolót meg kell forgatni a kar segítségével a rá rajzolt nyíl irányába, majd a kisorsolt golyót emeljük fel és mutassuk meg mindenkinek, mondjuk is el, mi van rajta. Akinek a kártyáján található olyan szimbólum, egy zsetonnal takarja le azt. Figyelem, egy szimbólum akár több játékosnál is lehet, így egy sorsolás akár több játékosnak is jó lehet. Aki elsőként készül el a kártyájával, kaphat egy Trófea karton zsetont, jelezve, hogy ő már volt nyertes. A játékot tetszőleges ideig játszhatjuk, pl. 3 trófea zsetonig, vagy amíg az összes el nem fogy.

A doboz mérete 22.5 x 16.5 x 27.5 cm. A játékot 3 éves kortól ajánljuk!

 

A Bingo Junior sorsolós fejlesztő játék által előhívott készségek és képességek:

erőadagolásfinommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismeréskoncentrációszámfogalomkitartáskésleltetéskudarctűrésönbizalomszabálykövetés

A Buki France Bingo Junior sorsoló mechanikájának működtetése szuper lehetőséget biztosít a kisgyerekek szem-kéz koordinációs képességének fejlesztésére. A sorsoló kar megfelelő erővel történő hajtása, a kis golyók és zsetonok kezelése mind-mind ügyesen kivitelezett finommotorikus mozgást igényel. A 30 golyó számokat, színeket és állatokat is mintáz, így a formafelismerő képesség és a koncentráció is alaposan bevonódik a játékba. Egy-egy sorsolás alkalmával egy 3-4 éves gyermek akár hosszabb másodpercekre is elgondolkodhat, mire felméri, kell-e zsetont használnia vagy sem. A játék jellegéből adódóan próbára teszi a késleltetés képességét is (pl. ki kell várnia, hogy újra ő sorsolhasson) és a kudarctűrő képességét is (a szerencsén múlik, hogy nyer-e).

A sorsoló játék összességében nagyon jól trenírozza a megfigyelő képességet és bizony szabálykövetést is megkövetel a gyermektől. A játék magabiztos használata és az apró győzelmek hozzájárulnak a gyermek önbizalmának növekedéséhez.

 

Tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A Bingo Junior fejlesztő játék különleges szórakozást biztosít a kisgyerekek számára. A kezükhöz tervezett sorsológép és a golyók ideális méretűek. A sorsoló két-három átfordulás után halászik ki egy golyót a halmazból, majd egy újabb átfordítás után dobja ki azt magából, így a golyó kigurul a tálcarészre.

A játék ideje nagyon jól testre szabható. A leggyorsabb játék, amikor minden játékosnak egy kártyát kell teljesre gyűjtenie és a játék véget is ér, amikor valaki elkészül a kártyájával. Ez egy Trófea megszerzési időt jelent. A játékidőt növelhetjük a megszerzendő trófeák számának növelésével, vagy akár úgy is, hogy játékosonként nem egy, hanem kettő (vagy akár három) kártyát kell kirakni a zsetonokkal.

A sorsológép használata nagyon élvezetes a kisgyerekek számára. Egy három éves gyermek is könnyen elboldogul vele, rendkívül szórakoztató a kicsik számára a golyók csörgése, a sikeres sorsolás és a zsetonok gyűjtögetése egyaránt. A játék remek családi társasjáték is egyben, izgalmas akár a felnőttek számára is. Sőt, egy kisgyermek még egyedül is képes lefoglalni magát oly módon, hogy kirakja a játékkártyákat maga elé, mintha a többi játékos is ott lenne (ez a kártya apáé, ez a másik anyáé), s valójában ő játszik és sorsol egyedül, majd ő is hirdet győztest!

Tippek a sorsológép használatához:

 • A sorsoló hangját csökkenthetjük, ha nem parkettán, hanem szőnyegen, asztalterítőn játszunk.
 • A sorsolás idejét is csökkenthetjük, jó megfigyelőképességgel rendelkező gyerekek maguktól is rájöhetnek, hogy egy félkörnyi hátrafelé tekeréssel majd egy félkörnyi előre tekeréssel a gép képes kiemelni egy golyót, amit a „golyófogó” nyíláson át közvetlenül is kiemelhetünk a sorsolóból. Ráadásul ezzel a módszerrel az utolsó teljes kör pörgetést is megspóroljuk, ami csak arra kellene, hogy a golyó előre guruljon a golyótálcára. A játék olyannyira a kisgyerekek számára lett optimalizálva, hogy a sorsoló gép előbb említett golyófogó nyílásából (ahová a kisorsolt golyó kerül) felnőtt ki sem tudja emelni a golyót, ehhez a művelethez bizony gyerekkézre van szükség.
 • A játék végeztével a golyókat ne a sorsolóba pakoljuk el, hanem a sorsológép oldalában kialakított tároló rekeszekbe, így minden alkalommal leellenőrizhetjük, megvan-e az összes golyónk.

Tudtad a Buki márkáról?

A Buki France 1992-es alapítása óta meghatározó szereplővé vált az európai játékpiacon. A vállalat rendkívül termékeny, játékfejlesztő csapata mintegy 40 új játékot tervez minden évben. A tervezés során grafikusok, illusztrátorok és tudósok segítségét is igénybe veszik, így kiváló minőségű kreatív, tudományos, fejlesztő eszközöket és játékokat tudnak gyártani. Minden terméküket alaposan tesztelik gyerekek bevonásával, s gyakran a felnőttek számára is elrejtenek egy instrukciós füzetet a játék dobozába. A Buki külön termékportfóliót alakított ki a különböző korosztályok számára, a Játékpszichológia  webáruházában a “Felfedező és tudományos eszközök” kategóriájába a legkisebbeknek szánt termékeikből válogattunk össze kiváló darabokat.

 

A Bingo Junior mind tervezésben, mind megvalósításban egyedinek számít a magyar játékpiacon a sorsolós játékok között. Az alábbiakban egy rövid gyártói videót láthatsz a játékról:

 

Ha tetszett a Bingo Junior sorsolós fejlesztő játék leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek22,5 × 16,5 × 27,5 cm
Gyártó

Buki

Kategória

Fejlesztő játékok

Anyagösszetétel

Műanyag, Papír/Karton

Életkor

3+

Bingo Junior sorsolós fejlesztő játék – Buki termékről 1 értékelés

 1. Anonim

  Maga a játék és a koncepció zseniális, de olyan iszonyatosan hangos, hogy nagyon sajnálatos, mert így felnőttként gyakran elmegy a kedvem, hogy játszunk vele.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cikkszám: BU5602