Barion Pixel Skip to content
granna játékok

Bim Bam hangfelismerős játék CD melléklettel – Granna

3.990 Ft

Egyedi, hiánypótló társasjáték a Grannától a különböző hangok differenciálására!

Ezt a terméket már nem forgalmazzuk, kérjük, nézz szét a többi játékunk között!

A játékról többet is megtudhatsz lentebb a „Leírás” részben!

Kategória: Társasjátékok
Életkor: 4-6 év
Gyártó: Granna
Cikkszám: GR04


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: elfogyott

Bim Bam hangfelismerős játék CD melléklettel

Ezt a terméket már nem forgalmazzuk, kérjük, nézz szét a többi játékunk között!

Játékismertető:

A doboz tartalma:

  • 4 kartontábla (dupla oldalas)
  • 32 illusztrált korong
  • CD-lemez
  • játékszabály

A játékszabály füzet háromféle játék leírását is tartalmazza, ezek közül kettőhöz szükség van a mellékelt CD lemez használatára, míg a harmadik a játéktáblán a korongokkal is játszható.

A 4 tábla egyik oldala különböző helyszíneket jelenít meg: egy zajos utcát, egy koncerttermet, egy éneklő, zenélő óvodát és egy mesebeli falut, és minden helyszínhez 8 korong illik. A táblák másik oldalán különböző tárgyak csoportjai láthatók: egyszerűbb hangszerek, vagy hangot adó eszközök, műszaki eszközök, állatok és zenekari hangszerek csoportja. Itt minden csoporthoz 6 korong tartozik.

A CD lemezre különböző hangokat vettek fel az élet minden területéről, például állatok, közlekedési eszközök, hangszerek, tárgyak hangjait. A lemezen 11 percnyi hanganyag van, ám a teljes hanganyagot 7 különböző összeállításban is rögzítették, így ha újra játszunk a játékkal, akkor egy másik verziót indítva más sorrendben hallhatóak a hangok. A játékot tehát a különböző 11 perces összeállítások váltogatása révén lehet ismételni.

Az egyik játékmód során a hallott hangokat kell a gyerekeknek felismerni és minél gyorsabban lecsapni a megfelelő korongra (pl. egy brekegő hang esetén a békát ábrázoló korongra). A másik két játékmód részletes leírását a játékszabály füzet tartalmazza.

 

A Bim Bam játék által előhívott készségek és képességek:

auditív észlelésreflexritmusérzékbeszédkészségkoncentrációszókincsönbizalom

A Granna Bim Bam társasjáték egyedi módon fejleszti az auditív észlelést és a megfigyelő képességet. A CD-ről hallgatott hangeffektek jól felismerhetőek, ám mégis komoly koncentrációt igényel a játék, hiszen nem megszokott, hogy egy társasjátékban hangokra kell figyelni és nem dobókockával dobni. A hangforrások azonosítása a szókincset is növeli, könnyen lehetnek olyan hangok, melyeket nem tud beazonosítani vagy megnevezni a gyermek. A korongok használata ügyes formafelismerést követel, míg a játék organikus módon a beszédkészséget is trenírozza. Több aspektusból a ritmusérzék is bevonódik a játékba (hangok ritmusa, egymás utáni lejátszások ritmusa, stb.), míg az egyik játékmódnál a játékos reflexére is szükség van, hogy minél gyorsabban rácsaphasson a helyes korongra!

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

Nagyon jó ötlet volt, hogy hétszer is rögzítették a hangokat a CD lemezre, mind a 7 alkalommal különböző sorrendben, így minden játéknál új variáció választható. Ezáltal nem válik megunhatóvá (előre tudhatóvá) a játék, hiszen tényleg figyelni kell, mi lesz a következő hang, nem lehet a memóriára támaszkodni. A három féle játékmód pedig biztosítja, hogy szélesebb életkor tartományban is játszható legyen a játék, sokszor elő lehessen venni a polcról!

Igazi ritka kincs a Granna hangfelismerős társasjátéka, nincs igazán versenytársa a játékpiacon! Intézményi játéknak is kiváló, rugalmas szabálykezeléssel akár egy csoportnyi gyermek fejlesztését és egyben szórakozását teszi lehetővé.

 

Tudtad a Grannáról?

A Granna játékok szülőhazája Lengyelország. A harminc éves múltra visszatekintő lengyel cég a társasjátékok specialistája. Egyedi stílusával, neves grafikusok által készített illusztrációival összetéveszthetetlen megjelenést kölcsönöz a játékoknak. Az Európa-szerte ismert márka sikerességéhez hozzájárul, hogy nagy gondossággal fordítják le és adaptálják játékaikat (pl. versek, játékleírások fordítása) az adott országok számára.

A Játékpszichológia 100 játéka közé előszeretettel válogattuk be a lengyel cég óvodás korosztálynak szóló társasjátékait. Elsősorban a készségfejlesztésre fókuszáló koncepció (például az érzékszervekre ható társasjátékai), a részletes játékleírások, a strapabíró karton használata és a játékaik eredetisége, kedves, magával ragadó látványvilága emeli magas színvonalú társasjátékokká a Granna játékait.

 

Ha tetszett a Bim Bam játék leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek27,5 × 19 × 5 cm
Életkor

4-5 éves kor, 5-6 éves kor

Gyártó

Granna

Kategória

Társasjátékok

Anyagösszetétel

Műanyag, Papír/Karton

Játékosok száma

1-4

Játékidő

10-15 perc

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Bim Bam hangfelismerős játék CD melléklettel – Granna” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cikkszám: GR04