Barion Pixel Skip to content
djeco játékok

Állatos memória játék fából – Mémo Nimo – Djeco

(2 vásárlói vélemény)

5.840 Ft

Tradicionális memóriajáték fából, gyönyörűen megrajzolt állatkákkal!

A játékról többet is megtudhatsz lentebb a „Leírás” részben!

Kategória: Társasjáték
Életkor: 2-6 év
Gyártó: Djeco
Cikkszám: DJ1637


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: elfogyott

Állatos memória játék fából – Mémo Nimo

Játékismertető:

Ez a fából készült (Mémo Nimo Djeco) memóriajáték 16 különböző állatfigurát tartalmaz, memóriajáték lévén pedig mindegyikből kettő is van, így összesen 32 megfestett táblácskát tartalmaz a játék. Az állatkák rajzolata a Djeco jól ismert, kifinomult, egyedi stílusát és minőségét nyújtja, jól beazonosítható, felismerhető, kedves állatrajzokat találtak ki. A doboz vastag, magas minőségű karton, mely tökéletes tárolója a memóriajátéknak. Minden egyes táblácska csiszolt szélekkel rendelkezik, látszik a gondos tervezés, így a játék már két éves kortól nyugodtan adható gyermek kezébe.

 

A Mémo Nimo Djeco által előhívott készségek és képességek:

színfelismeréskoncentrációmemóriarész-egész látásmódszókincs

A kép alapú memóriajátékok közös jellemzője, hogy a formafelismerés és színfelismerés használatán keresztük trenírozzák a memóriát. Saját stratégiákat tudunk kitalálni arra, hogyan fordítsuk fel a képeket, hogyan jegyezzük meg a felfordított képek pozícióját. Az egyes pozíciók memorizálása előhívja a rész-egész látásmódot is (persze csak síkban). A játék folyamatos koncentrációt igényel a játékosoktól, hiszen ha elkalandozik a figyelmünk, akkor gyorsan lemondhatunk a végső győzelemről.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A Djeco Mémo Nimo játéka jellemzően azon játékok közé tartozik, melyeket kibontva azonnal beleszeret az ember. Jó kézbe venni a kis képeket, rögtön érezni, hogy minőségi játékról van szó egy igényesen kivitelezett dobozba helyezve. A képek mérete megfelelő (5,5×5.5 cm), vastagságuk is tökéletes (0,5 cm).
Kezdetben érdemes csak megnevezni a képeket, melyiken milyen állatot látunk, mellyel a gyermek  szókincsének bővülését segítjük. Ha már az összes képpel megismerkedett, meg tudja nevezni őket, utána érdemes memóriajátékot játszani vele. Eleinte csak pár darab képpárral kezdjük a játékot, hogy ráérezzen a gyermek, majd ha már van sikerélménye, úgy lehet fokozatosan növelni a megjegyzendő képpárok számát.

Játszhatunk szortírozósat a képek jellemzői alapján, például kiválogathatjuk azokat az állatokat, akiknek csukva van a szemük (pl. kik azok az állatok, akik elfáradtak vagy alszanak?), illetve a háttér színe alapján is kigyűjthetjük őket (pl. add nekem a piros hátteres állatokat).

Akár oly módon is játszhatunk, hogy a gyermek az ölébe rakja a játék dobozát, mi pedig adogatjuk neki az állatokat. Először csak el kell helyeznie az állatokat a doboz aljára, majd ha már nem fér több (mind a 9 hely betelt), akkor mindig a bent lévő állatok párjait adogassuk neki, hogy a helyére tudja tenni őket. Ha mind a 9 állatka párja a dobozban van, akkor kezdjünk egy új „emeletet” és folytassuk a kint maradt állatokkal, amíg el nem fogynak.

Ezek a kedves kis fa táblácskák az emlékezet trenírozásán kívül sokféle módon felhasználhatóak, megbeszélhetjük, hogy egyes állatok hol élnek vagy mit esznek, utánozhatjuk a hangjukat, történeteket, meséket játszhatunk el velük. Bármire is használjuk, elnyűhetetlen, strapabíró darabok.

 

Tudtad a Djecoról?

Djeco egy családi vállalkozás Franciaországban, melynek gyökerei az 1950-es évekre nyúlnak vissza. A cég anyáról fiúra szállt, mely a ’90-es években kapott igazán új lendületet, amikor Frédéric Michel Dalés megtervezett egy sor fejlesztő játékot, melyek formabontóak voltak és egyedi művészi jellegzetességekkel rendelkeztek az akkori játékpiacon. A Djeco azóta is a minőségi, összetéveszthetetlen designnal és esztétikummal rendelkező fejlesztő játékok műhelye, mely a 2000-es években megjelent kézműves készleteivel a kreatív és alkotó időtöltést is forradalmasította.

Neves grafikusok és illusztrátorok tervezik a termékeket, melyeknek sokszor már maga a csomagolása is gondosan tervezett, minőségi alapanyagokból készült, így strapabíró és időtálló is egyben. A Djeco mára meghódította az egész világot, számos országban – köztük hazánkban is – a minőségi, művészi igényességgel megtervezett, magával ragadó szín- és formavilágú játékok védjegyévé vált.

 

Ha tetszett a Fa memóriajáték (Mémo Nimo) játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek22,5 × 22,5 × 4 cm
Életkor

2-3 éves kor, 3-4 éves kor, 4-5 éves kor, 5-6 éves kor

Gyártó

Djeco

Kategória

Társasjátékok

Anyagösszetétel

Fa

Állatos memória játék fából – Mémo Nimo – Djeco termékről 2 értékelés

  1. Bulat Lászlóné

    Tetszik, hogy fából készült.

  2. István Z.

    Pont olyan amilyenre szamitottam. Ajanlom a termeket.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cikkszám: DJ1637