Barion Pixel Skip to content
fauna játékok

3D fa kirakó, állatkerti állatkák – 4db – Fauna

(3 vásárlói vélemény)

4.900 Ft

Igazán egyedi, megmarkolható, fából készült állatkás 3D kirakó a Faunától!

Ezt a terméket már nem forgalmazzuk, kérjük, nézz szét a többi Puzzle, kirakó játékunk között!

A játékról többet is megtudhatsz lentebb a „Leírás” részben!

Kategória: Puzzle, kirakó
Életkor: 3+
Gyártó: Fauna
Cikkszám: FA10009


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: elfogyott

3D fa kirakó, állatkerti állatkák – 4db

Ezt a terméket már nem forgalmazzuk, kérjük, nézz szét a többi Puzzle, kirakó játékunk között!

Játékismertető:

A játék 4 db háromdimenziós fa kirakót tartalmaz:

1 db elefánt (4 részből): 7cm x 6,5cm x 2cm
1 db zsiráf (3 részből): 3,5cm x 12cm x 2cm
1 db víziló (4 részből): 9cm x 5cm x 2cm
1 db teve ( 4 részből): 6cm x 7cm x 2cm

A Fauna 4 db-os 3D fa kirakója egy elefántot, egy zsiráfot,  egy vízilovat és egy tevét tartalmaz. A zsiráf három részből, a többiek négy részből illeszthetőek össze. Az állatokat csak egyféleképpen lehet összerakni (pl. egyik láb sem tükörképe a másiknak). Minden darab kézzel készült, egyedileg csiszolt és festett, a lábukon megállnak.

A teljes készlet fából készült és egészségre ártalmas festéket természetesen nem tartalmaz. Az apró részek miatt 3 éves kor alatt nem adható gyermeknek!

 

A 3D fa kirakó által előhívott készségek és képességek:

erőadagolásfinommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismeréslogikamemóriarész-egész látásmódönbizalom

A háromdimenziós kirakó kifejezetten a gyermek térlátását hivatott fejleszteni. A helyes összerakáshoz elengedhetetlen, hogy a gyermek a formafelismerés képességét alkalmazva jól azonosítsa az összeillesztés módját, azaz hogy pontosan hogyan kell egymásba rakni a darabkákat. A játék így fejlesztően hat a gyermek rész-egész látásmódjára, miközben alaposan megdolgoztatja a logikáját és a finommotorikus készségeket is, hiszen a fa kirakó darabkákat ügyesen kell forgatni, illeszteni, majd a megfelelően finom erővel a helyére nyomni.

 

Személyes tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A Fauna 3D állatkás kirakója három éves kortól adható a gyermeknek, a háromdimenziós alakzatok kirakása azonban komplex feladat, így 4-5 éves kornál hamarabb nem nagyon várható el azok önálló, segítség nélküli kirakása. A kicsiknek a összeillesztés élményét segíthetjük, ha egyesével adjuk a kezükbe a következő beillesztendő darabot, és esetleg még a helyes irányba is forgatjuk számukra, hogy nekik tényleg csak be kelljen süllyeszteni a megfelelő helyre. Kezdetben elég lehet egyszerre egy állatka darabjait, testrészeit beilleszteni a megfelelő helyre, később már akár mind a négy kirakó részeit összekeverhetjük egy nagy halmazba és abból lehet kiválogatni az adott állatka részeit. Egy idő után már a memória is szerepet kap, a gyermek emlékezni fog, hogy például a teve lába piros, így a színfelismerés segítségével felgyorsulhat a különböző kirakódarabok beazonosítása. Az állatkákkal akár szerepjátékot is lehet játszani, vagy egyszerűen csak beszélgethetünk róluk a gyermekkel, hol élnek, mit esznek, ezzel gazdagítva az általános ismereteit. A kirakó darabkákat akár toronyépítéshez is használhatjuk. A négy kirakott fa állat – mikor épp nem játszunk velük – gyönyörű díszei lehetnek bármely gyerekszobának.

 

Tudtad a Faunáról?

A Fauna fajátékok magyar tervezésű, székelyföldi gyártású termékek. A vállalkozás 1991 óta gyárt gazdag színvilágú, melegséget hordozó, fából készült játékokat: oktató és fejlesztő játékokat, 3D kirakókat, mozgó (gurulós, tologatós, húzogatós, rugós) játékokat és kellékeket lovagi játékokhoz. A kisgyerekeknek szánt játékaik egészen egyedi és nagyon gondos tervezésűek, különleges és egyben barátságos formavilágúak. Minden termékük alapanyaga fenntartható erdőgazdálkodásból származik, káros anyagoktól mentes, környezetbarát, megfelel az EU-s szabványoknak. A Fauna mára oly népszerű lett, hogy több európai országban is jelen van.

A játékpszichológia válogatott 100 játéka közül személyes kedvenceink a Fauna által gyártott játékok. Szeretjük a kedvesen-kerekített, egyedi faunás formákat, a többféle módon használható játékok sokoldalúságát, s emellett dekoratív szerepük sem elhanyagolható: vidámsággal, melegséggel töltik meg az otthont.

 

Ha tetszett a 3D fa kirakó leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Életkor

3+

Gyártó

Fauna

Kategória

Puzzle, kirakó

Anyagösszetétel

Fa

3D fa kirakó, állatkerti állatkák – 4db – Fauna termékről 3 értékelés

  1. Barabás Tamásné

    Szuper jo

  2. Birinszkiné Szabó Marianna

  3. Névtelen

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cikkszám: FA11205