Barion Pixel Skip to content
fat brain toys játékok

Tyúkok és tojások bújtatós memória játék – Fat Brain Toys

(2 vásárlói vélemény)

8.990 Ft

A „Peek a Doodle Doo” egy igazán egyedi és kedves bújtatós-tojáskereső játék, mely több korosztály számára is izgalmas játékélményt tud biztosítani.

A termékről többet is megtudhatsz lentebb a „Leírás” részben!

Kategória: Szezonális kincsek
Életkor: 3+ év
Gyártó: Fat Brain Toys
Cikkszám: FB01


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Tyúkok és tojások bújtatós memória játék

A Far Brain Toys különleges játéka nagyon hosszú szórakozást kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A játéknak már a dobozolása is egyedi, melynek tetején foglal helyet 12 tyúkocska.

A játék tartalma:

  • 12 műanyag tyúk
  • 12 fehér tojás
  • 4 különböző színű „pontjelző’ tojás
  • 15 karton alátét (fészek)
  • 4 pontjelző karton fészek
  • játékdoboz műanyag betéttel (fészek vájatok) és átlátszó fedővel (lezáró)

A játéknak meglehetősen kidolgozott játékszabálya van, melyet a videó után leírva is megtalálsz. A játék lényege, hogy a memóriánkat használva mi nyerjük meg a tojáskereső, tojásbújtató versenyt. Mindenkinek van egy saját „pontszámoló” tojása és a hozzá tartozó kartonlapja, melyen a helytelen próbálkozásainkat tarthatjuk számon, ezek jelzik a játék pillanatnyi állását. A játéktéren 15 darab karton fészek van elhelyezve, melyeken a tyúkok tanyáznak. A játék során a gyerekeknek figyelemmel kell kísérniük, hogy mely tyúkok alatt van tojás, s melyek alatt nincs, így mindig a szabályoknak megfelelően tudnak választani. Aki hibázik, annak lépnie kell egyet a pontszámoló fészeklapon, így jelezve, hogy gyűlnek a hibapontjai, azaz reped a tojása.

A játék kiválóan trenírozza a koncentrációt és fejleszti a memóriát, a tojások keresése, a tyúkok alá való bekukkantás kifejezetten izgalmas és egyedi játékélményt biztosít. A játékot 3-4 éves korban leegyszerűsítve érdemes játszani, ekkor még az is kellemes időtöltést biztosít, ha a gyermek összegyűjti a tojásokat a tyúkok alól, majd a következő körben visszahelyezi azokat. Nagyobb gyerekek már a teljes játékszabály alapján is képesek játszani, ahol komoly memória munkára és a helytelen lépések számolására is szükség van.

A játékot 2-4 játékos játszhatja egyszerre. Három éves kor alatt nem használható a lenyelhető tojás darabok miatt.

A játék remek ajándékötlet lehet húsvéti időszakban bölcsis-ovis-kisiskolás korosztály számára egyaránt!

 

Videó a játék gyártójától:

 

Részletes játékszabály:

Helyezzük el a 15 karton fészket a játéktér közepére, majd helyezzünk minden fészekre egy tojást és fedjük le őket egy-egy tyúkkal (három fészek üresen marad, mert csak 12 tojás/tyúk van). Minden játékos válasszon egy színes pontszámoló fészket és helyezze a megegyező színű tojását a fészek közepére.

A játék során, ha valaki hibázik, akkor léptetnie kell egyet a színes tojását a pontszámoló kartonlapon. A lépések során a kartonra festett tojás egyre töröttebb képet mutat, mely összesen 6 hibázás után „eltörik”, ekkor a játékos kiesik az játékból.

Első rész – tojáskeresés: a soron lévő játékos emeljen fel egy tyúkot. Ha tojás van alatta, tegye a tojást a tojástartó dobozba (játék doboza), majd helyezze vissza a tyúkot egy másik fészekre! Ha nem talált tojást, akkor tegye vissza a tyúkot ugyanoda, és léptesse a színes tojását a pontszámoló fészek kartonlapon. Amikor az összes (12) tojást megtalálták a játékosok, véget ér a tojáskereső kör.

Második rész – tojáseldugás: jelenleg egyetlen tyúk alatt sincs tojás. A soron következő játékos fogjon egy tojást a tojástartó dobozból és helyezze az egyik tojás alá. Majd jöhet a többi játékos. Ha valaki olyan tyúkot emel fel, ami alatt már van tojás, akkor hibapontot kap, léptetnie kell a saját színes tojását. Folytassuk a játékot addig, amíg a 12 tojás el nem fogy.

A játékot az a játékos nyeri, akinek a legkevésbé törött tojása maradt a pontszámláló kartonlapon.

 

További információk

Méretek29,5 × 10,5 × 10,5 cm
Életkor

3+

Gyártó

Fat Brain Toys

Kategória

Szezonális kincsek

Anyagösszetétel

Gumi, Műanyag, Papír/Karton

Tyúkok és tojások bújtatós memória játék – Fat Brain Toys termékről 2 értékelés

  1. Ormai Tamásné

    Szép, különleges játék, okos, jól használható a fejlesztő munkában.

  2. Marianna Peles-Nagy

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

EAN: 811802020673Cikkszám: FB01Termékkategória: