Barion Pixel Skip to content
piatnik játékok

Halli Galli Junior társasjáték – Piatnik

(1 vásárlói vélemény)

5.990 Ft

Ki ismeri fel leggyorsabban a bohócokat és ki csap rá a csengőre leghamarabb? Gyorsasági játék a Piatniktól.


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Halli Galli Junior társasjáték

Játékismertető:

A Halli Galli sikerét követte a Halli Galli Junior megjelenése, mely már 4 éves kortól játszható. A kis dobozka 56 darab kártyát, egy csengőt és egy játékszabály leírást tartalmaz. Mind az 56 kártyán egy-egy bohócfej rajza található, összesen 8 különböző színben, így színenként 7 darab bohócos kártyánk van. A 7 kártyából 6-on mosolyog a bohóc, míg egy kártyán szomorú.

A játék lényege, hogy elnyerjük az összes kártyát a játékos társainktól. Kezdésnek szét kell osztani a rendelkezésre álló kártyákat egyenlő arányban a játékosok között, majd mindenkinek maga elé helyeznie a pakliját, a csengőt pedig középre, mindenkitől egyenlő távolságra. Ezután egyesével el kell kezdeni a legfelső lapot felfordítani egymás után minden játékosnak. Ha bármikor két azonos színű bohócot látsz, csapj a csengőre elsőként, hogy bezsebelhesd az addig játékba hozott (felfordított) kártyákat. Egyvalamire azonban figyelni kell: ha szomorú bohóc lett felfordítva, semmiképp se csapj a csengőre, hiába lett két egyforma színű! Ha hibáztál és mégis csengettél, át kell adnod egy lapot a paklidból a játékostársaidnak. Ha valakinek elfogynak a lapjai, az értelemszerűen kiesik a játékból.

 

A Halli Galli Junior által előhívott készségek és képességek:

reflexszem-kéz koordinációszínfelismerésszabálykövetéskudarctűrés

A Halli Galli Junior remek lehetőséget teremt a gyermeknek a formafelismerés (szomorú, vidám bohóc) és a megfigyelő képesség (mikor van két azonos?) fejlesztéséhez. A színes bohócokkal való játék során a gyermeknek végig be kell tartania a szabályokat, győzelem esetén az önbizalma erősödhet, az elvesztett játék pedig a kudarctűrését trenírozza. A csengő használata ügyes szem-kéz koordinációt és villámgyors reflexeket követel, mely sok-sok gyakorlással fejleszthető, a gyermek egyre ügyesebb tud lenni a bohócok gyors felismerésében és a csengőre csapásban.

 

Tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

A játék izgalmas pillanatokat tud okozni nem csak a gyerekeknek, a felnőtteknek is. A játék Junior verziója lehetővé teszi, hogy óvodások és kisiskolások is játszhassanak a népszerű és jól ismert Halli Gallival. A gyártó 4+ évtől ajánlja, valójában már 4 éves kor előtt is lehet próbálkozni vele, a szülő jól tud alkalmazkodni a gyermek sebességéhez, reflexéhez, könnyen lehet” győzni hagyni” a kisebb gyermekeket. Még kisebbekkel (2 éves kor körül) pedig a csengő nélkül, csupán a bohóckártyákkal is jól el lehet játszani, például szín szerinti szortírozást: rakjuk ki mind a 8 színt egy vagy két sorba, és egyesével adogassuk a pakli kártyáit a gyermeknek, akinek a megfelelő színű helyre kell helyeznie a kártyákat. Közben hívjuk fel a figyelmét, ha esetleg egy szomorú bohócot húzunk, ezzel is tudatosítva, hogy folyamatosan figyelje a bohócok arcát.

Ha tetszett a Halli Galli Junior játékleírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

További információk

Méretek13 × 17 × 5,5 cm
Életkor

4-5 éves kor, 5-6 éves kor

Gyártó

Piatnik

Kategória

Sikerjátékok a közelmúltból

Anyagösszetétel

Fém, Műanyag, Papír/Karton

Játékidő

10-15 perc

Játékosok száma

2-4

Halli Galli Junior társasjáték – Piatnik termékről 1 értékelés

  1. Anonim

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük