Barion Pixel Skip to content
learning resources játékok

Játék az avokádókkal – Learning Resources

(1 vásárlói vélemény)

7.490 Ft

Játék az avokádókkal – egy igazán egyedi játék a brit Learning Resources kínálatából, mely egyszerre hívja elő az érzelmi és motoros készségeket!


Szállítási és fizetési részletekről bővebben >>>itt<<< olvashatsz.

Elérhetőség: készleten

Játék az avokádókkal – érzelmi és motoros fejlesztőjáték

Játékismertető:

A Learning Resources már 18 hónapos kortól ajánlja a Learn-a-lot-Avocados névre hallgató fejlesztő játékát. A 4 db avokádó középen szétszedhető, belül pedig egy pörgethető avokádó magot találunk, melyekre kétféle érzelmet is rajzoltak. A játék így próbálja egyszerre előhívni a motoros készségeket és az érzelmek felismerését. A dobozban találunk még egy tálcát, melybe az avokádókat lehet pakolgatni, visszafektetni.

 

A játék által előhívott készségek és képességek:

finommotorikaszem-kéz koordinációszínfelismerésmemóriasoralkotás, sorritmusszámfogalomempátiafantázia

A szétszedhető és összerakható avokádók elősegítik a finommotorikus mozgások fejlődését, a szem-kéz koordináció trenírozását. Az avokádó magok két oldalán egy-egy érzelmi emoji van festve, melyekkel az érzelmek felismerését, megnevezését segíthetjük elő. A játékkal alapszinten a mennyiségek értelmezését is gyakorolhatjuk (1-4-ig számolás).

 

Tapasztalatok és alternatív játéklehetőségek:

Az avokádók kellemes fogásúak, jól illeszkednek a gyerekek kézméretéhez. A magok könnyedén pörgethetőek. A játék nagy előnye, hogy nem tartalmaz apró alkatrészeket, így már 18 hónapos kortól használható. Játszhatunk színpárosítást (Melyik színű illik a tetejére?) vagy akár soralkotós (1 magos rész, 1 tető, 1 magos rész, stb..) játékot is. Az avokádók még memóriajátékra is alkalmasak (Melyik színűben van a mosolygós arc?).

A kézre álló avokádókat nagyon jó hordozgatni, ide-oda rakosgatni. A lakásban akár „Eldugom, keresd meg!” játékot is játszhatunk velük. Játék után a tálcájában tárolhatjuk őket, vagy akár az eredeti dobozába is visszarakhatjuk, nem foglal sok helyet a játékpolcon.

Nagyobb, óvodás gyerekekkel játszhatunk beszélgetős, érzelem azonosító vagy felidéző játékot is. Válasszunk véletlenszerűen egy avokádót, pörgessük meg és amilyen érzelmet mutat, ahhoz kapcsolódó eseményről beszéljünk (pl. szomorú – Emlékszel, mikor voltál legutóbb szomorú és miért?).

 

Tudtad a Learning Resources-ról?

Az amerikai Learning Resources 1984 óta folyamatosan gyártja a jobbnál jobb játékait, mára az innovatív, egyedi tervezésű fejlesztőjátékok jeles képviselőivé váltak. A Learning Resources különösen nagy hangsúlyt fektet a játékok tervezése során a STEM készségekre (Science, Technology, Engineering, Matematics), így olyan játékok hagyják el a cég gyárait, melyek segítik a gyermekek számolással, mennyiségek értelmezésével, problémamegoldással és logikus gondolkodással kapcsolatos képességeinek fejlődését.

 

Ha tetszett a Játék az avokádókkal – érzelmi és motoros fejlesztőjáték leírása, olvasd el a Szemlélet oldalunkat is, melyben a jatekpszichologia.hu gyerekjáték webáruház 100 darab játékának kiválasztása során alkalmazott koncepciónkat ismertetjük.

 

Rövid videó a gyártótól:

További információk

Méretek21 × 18,5 × 6 cm
Életkor

18 hónapos kortól

Gyártó

Learning Resources

Kategória

Pszichoedukációs eszközök

Anyagösszetétel

Műanyag

Játék az avokádókkal – Learning Resources termékről 1 értékelés

  1. Andrea Z.

    Szép a kivitelezés, szeretni fogja az unokánk

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük